Vertigo Публикувано Септември 2, 2006 Share Публикувано Септември 2, 2006 (Редактирано) от около година вече се занимавам със свирене на китара и ми се иска да продължа с ел китара .та искам да питам дали не мога да си направя китара сам от резервни части и ако може дали ще ми е по евтино да си я купя. Редактирано Септември 2, 2006 от Vertigo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showforum=24 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 (Редактирано) Пробвай с раздела, в който ти местя темата - "Изработка и ремонт на музиклни интструменти" . едит: ах дей, Алекси как си ме изпреварил със секунди! Редактирано Септември 2, 2006 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 Ами по-скоро ще ти е по-евтино да си купиш някаква евтинка китара като за начало. Изработката на китара( доста по-хубава от евтините по магазините, де) ще ти излезе минимум към 400 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vertigo Отговорено Септември 2, 2006 Автор Share Отговорено Септември 2, 2006 аз това го питам защото и Брайън Мей си е направил сам китарата пък си и свири с нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 но когато я е направил от около година ли е свирел? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 аз това го питам защото и Брайън Мей си е направил сам китарата пък си и свири с нея. и защото Брайън Мей си е правил китарата реши че ще ти е лесно и ти да си направиш? отиди в магазина купи ключове, адаптери, тремолота, струнници, електроника, после намери и тяло и гриф и всикчо което ти е нужно ще дойде 3 пъти повече, отколкото ще дадеш за същата китара, само че заводска може да потърсиш услуги от лютиер - за 600 лв да речем може да се спретне чудесен инструмент Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PlamenM Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 аз това го питам защото и Брайън Мей си е направил сам китарата пък си и свири с нея. Купи си един скуайар или нещо аналогични ( следи форума тук се продават китари на добри цени ) )...не го мисли варианта за самосглобка , поне не на този етап.. А за Брайан Мей, не той ,а баща му Карло Мей е направил тази фантастична уникална китара..а той е лютиер от световна величина Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vertigo Отговорено Септември 2, 2006 Автор Share Отговорено Септември 2, 2006 (Редактирано) сега ми се изясниха нещтата благодаря на всички . Редактирано Септември 2, 2006 от Vertigo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 и аз те съветвам-вземи нещо 2ра ръка на далавера и я направи къстъм после Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 ...не той ,а баща му Карло Мей е направил тази фантастична уникална китара... Двамата са я правили. Единият е разбирал повече от дървении, другият от ел. дивотии. Инфо в нета колкото щеш! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 И какъв е извода ? 1. Ако баща ти е лютиер , прави си китара 2. Ако ли не , купи си . Ако нямаш претенции за 100лв ще намериш някоя от уникалните БГ китари Кремокастер или Орфендер . Успех !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 Да, ако наистина искаш много хубава правена китара, тя ще ти излезе около 1000лв(и не е съвсем сигурно дали ще получиш точно каквото искаш). За това, като за начало можеш да си вземеш един скуайер от по 200-и нещо лв. Все пак, щом свириш от скоро, за теб е по-важно да свириш, отколкото да имаш невероятна китара. После, като веднъж вече имаш китара, можеш да си купуваш колкото си искаш трошки, и да си правиш експерименти с тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Септември 2, 2006 Share Отговорено Септември 2, 2006 2. Ако ли не , купи си . Ако нямаш претенции за 100лв ще намериш някоя от уникалните БГ китари Кремокастер или Орфендер . Успех !!! Оо... такива се намират за 20-30лв и то със всичко, готово за измъчване на новия си свирач състояние (измъчване, щото стуните на орфендера са на 1-2см "само") не препоръчвам закупуване на такива потенциални разпалки за печката, освен ако не обичаш дърводелски работи и не искаш да се занимаваш - иначе ако ги вземеш във фабричен вид - зор стават за свирене, е кремоните не са зле - лесно се свири и грифа е удобен, но орфей и пълдин са кошмар (в сравнение със китари по 150лв втора ръка)!!!! ако искаш къстъм китара - вземи нещо старо, например всеизвестните Скуиер бай фендер (а не Фендер скуиер), 150лв и му смени хардуера и евентуално вида и цвета за още 300-400лв и ще се получи добра китара предполагам (освен ако не я осереш) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 3, 2006 Share Отговорено Септември 3, 2006 Де ги тия кремони за по 20-30 лв бре? о_О Ся ако кажеш навсякъде и действително има не само при тебе в шумен ми и тука ще е перфектно! Винаги съм искал да имам една която да си я дялкам както сърце ми иска... (Ся Евтим ще ме смъмри ма тва е др тема ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts