emosms Публикувано Юли 8, 2013 Share Публикувано Юли 8, 2013 Какво мислите за този клас устройства? http://www.ehx.com/products/hum-debugger Има ли някой впечатления от въпросния продукт или други подобни? Изглежда като реализация/схема не е нещо много просто. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Юли 9, 2013 Share Отговорено Юли 9, 2013 Not sure, но като че ли става дума за всичките видове Noise Reduction схеми. Не съм се задълбавал по отношение на устройството им, но най-вероятно просто се засича амплитудата на входния сигнал и ако тя е по-ниска от определена прагова стойност, на изхода нищо не излиза Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 9, 2013 Share Отговорено Юли 9, 2013 Not a noise gate, and not a noise suppressor -- Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Петьо Бояджиев Отговорено Юли 9, 2013 Share Отговорено Юли 9, 2013 High-Q filter (notch) на 50 или 60Hz + четните хармоници нагоре може би Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Юли 9, 2013 Share Отговорено Юли 9, 2013 Възможно е, но не би имало много добър ефект, поради нестабилността на честотите и неопределеността на смущаващия спектър. Брумът не е с една честота, не е спектрално чист, и т.н. За тези пари може да е нещо по-сериозно. DSP със адаптивно филтриране или математически операции върху разликата в нивата на отделни области или алгоритми от типа на CEDAR, а може и хадаматови трансформации и автокорелационни функции ... Няма смисъл да гадаем. А и каква файда, ако уцелим? Да не би авторът на въпроса да го разбере, че и да осъществи лелеяната си мечта с трици да хване маймуна? Съвсем пък не очаквам да си закупи устройството и да го анализира, че да ни просвети. Да не забравяме, че това е г-н Начев! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Юли 10, 2013 Автор Share Отговорено Юли 10, 2013 (Редактирано) В интерес на истината имах някаква идея да си го купувам. Макар че не ми е необходим истински риг за свирене в клуб. Не съм и мислил сам да си го правя, не чак е толкова елементарна схема като на лампов усилвател. Гледах демо видеа, на които наистина се чуват странни 'дефекти' от съответния ефект, примерно при перкусивен удар. Има и леко нарушаване на динамиката. По-натурално ще звучи ако малко се завъртиш с китарата за да поизчезне брума на синглите или може би класически хубав нойс гейт. п.п. Лелеяната ми мечта е да млъкнеш да празнословстваш, другите планове в общи линии ми се получават. Редактирано Юли 10, 2013 от emosms 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 10, 2013 Share Отговорено Юли 10, 2013 Бързия гейт се чува много ясно на второто клипче, където брума се появява малко преди да чукне струните. Точно толкова гаден и безсмислен е колкото всички останали нойс гейти и редъкшъни и съпресъри и подобни шитни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Юли 10, 2013 Share Отговорено Юли 10, 2013 Намери си ISP Decimator и няма да имаш проблеми с шум, брум, орязан състейн и т.н. ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 10, 2013 Share Отговорено Юли 10, 2013 В тая връзка, има ли на пазара устройство, подобно на някой VST-та, което първо да прави анализ и "профил" на шума и после да я използва, за да го орязва? Дори VST-тата, които съм виждал с такава възможност не могат да го правят в реално време, така, че предполагам, че има проблем с такава реализация, която би била най-добра откъм качество... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Юли 10, 2013 Автор Share Отговорено Юли 10, 2013 Може би нещо като това: http://www.digitech.com/en-US/products/istomp Не съм разглеждал пресетите на ефекти, които могат да се зареждат в кутишката . Но май не са го направили директно с VST или някакъв пресет на филтър от daw. Дори в стария кууледит такава опция работи добре (стига брума да не е прекалено силен) - селектираш участък от трака с фонов 'шум' без други звуци и то генерира филтър за съответния шум, който допълнително може да се манипулира. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 10, 2013 Share Отговорено Юли 10, 2013 Точно за куул едит имах предвид, но такова нещо хардуерно реализирано не съм виждал. Според мен това е единственото приемливо решение... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Юли 10, 2013 Автор Share Отговорено Юли 10, 2013 (Редактирано) При софтуеърна обработка - и нойс гейта на гитар риг, дори с трешхолд сетнат на 0дб (нещо което смятах за абсолютно безумие към динамиката) работи доста добре, някакъв смарт гейт е. И е в реално време. Куул едита мисля не ставаше в реално време, но може би би могло да дооправи моментите с отваряне и затваряне на гейта още повече, в пост обработка, стига да се пипне като хората. Но ако ще ползвам някакъв реален амп и говорител, защо да минава през компа . Ако ще трябва да се свързва и комп. може да си свириш на слушалки, с мониторни колони, в пулта, с каквото имаш там. Редактирано Юли 10, 2013 от emosms Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Юли 12, 2013 Автор Share Отговорено Юли 12, 2013 (Редактирано) Дойдоха ми на ум странични пътища за борба с брума и печелене на динамичен headroom. Варианта за isp decimator също остава и може би това ще е нещо, което да си купя нататък, но не е толкова наложителен при ползване на софт. симулации. --- 1. замяна на волюм контрола с 500к/ 1м, евентуално преработка на тон контролите Надявам се да спечеля малко гейн от по силен аутпут на китарата, съответно по малко усилване от драйвове и т.н. --- 2. мод на s-s-s свързване, така че да имам последователно свързване на синглите. Ще се спечели много гейн и плътен/силен сигнал без брум, с който драйв/амп да криви при по малко усилване. Звука няма да е същия, но няма да е и точно като на стандартен хъмбъкер. Сега се чудя какъв да е точно мода - ето един вариант> http://www.mylespaul.com/forums/fender/214625-how-beef-up-your-strat-tone-simple-wiring-mod-tutorial.html http://www.youtube.com/watch?v=oTNlbJksTu8 Липсва комбинация мидъл+бридж последователно, но пък има нек+бридж последователно само с един ключ. Имаше и вариант, пак само с един ключ, където се превключва мидъл адаптера. Може да имаме мидъл/нек последователно и мидъл/бридж последователно, без нек/бридж. Редактирано Юли 12, 2013 от emosms Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 12, 2013 Share Отговорено Юли 12, 2013 Имай предвид, че това ще промени коренно звука на китарата ти! Умишлено не използвам думата "осере", въпреки, че във втория вариант, който си дал е твърде възможно точно така да стане Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 12, 2013 Share Отговорено Юли 12, 2013 Ако ще се пипа по китарата срещу брума може да се направи: Екраниране на обема за потенциометрите, Проверка и евентуална подмяна на екранираните проводници от адаптерите Добавяне на активен преамп с един полеви транзистор Това последното сваля изходното съпротивление, променя и звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts