Mecho Публикувано Септември 2, 2006 Публикувано Септември 2, 2006 Искам да запиша звука от китарното комбо с компа. По това, което прочетох в различни теми, останах с впечатлението, че ми трябват следните неща: Акъл - Китара - комбо (дотук ОК) - Подхоящ микрофон - Микрофонен предусилвател - Качествена звукова карта - Комп - Подходящ софтуер. Моля, кажете ми дали съм разбрал добре. Препоръчайте ми подходящ микрофон (Shure SM57 ?, до 100-200 лв.), предусилвател (нужен ли е :think: или има звукови карти, които си имат, до 200 лв. ?), звукова карта (EMU, M-Audio, до 200-300 лв ?), софтуер (Cubase, Sonar, друго ?) Бюджетът е ориенировъчен и подлежи на ревизия. Искам да взема неща, които да си струват и да са оптимални за домашното ми студио :violin: Благодаря предварително за отзивчивостта и се извинявам ако много от въпросите са дискутирани по отделни теми, но нека тази да ги синтезира. Поздрави, Мечо )) Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Да , добре си разбрал . Микрофонен предусилвател е добре да има , но не е и много задължителен. Цитирай
TONY Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 SM 57 shure е идеален за целта звукова карта - аз сьм с ЕМУ АПС - 400 лв ми струва горещо ти препорьвам тая фирма предполагам и М -Аудио не са по лоши аз - навремето като се ровех - казаха хората от форума че има и по добри ( или поне не по лоши марки дето аз не ги знам) обаче на запад това се ракламира и купува - а под това не падай.. дори само да слушаш през нея пак си заслужава(мп3 ,флакове,аудио ) естествено домашното ти хайфи трябва да е добро ( ниьрфилд монтори поне в началото няма да са ти нужни) микрофонен предусилвател - казаха ти - засега не се изхвьрляй но ще е гадно ако случаш през някакви евтини компютьни колонки хубаво ще е да имаш - някакьв марков усилвател - техникс,сони и тн и хубави колони кьм него а и евентуално слушалки -даже по някое време задьлже но - едно - по едно като гледам - сега трябва да мислиш за микрофона - тук е лесно - само парите ти трябва - марката и модела са ясни и да избереш звуковата карта- най тьнко 200 долара май някой от форума продаваше ему2121 Цитирай
Mecho Отговорено Септември 2, 2006 Автор Отговорено Септември 2, 2006 Предполагам имаш предвид EMU1212M http://www.emu.com/products/product.asp?ca...91&product=9872 ама то си няма вход за микрофона... или... кака става номера? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Как така няма ?!? Analog Line Inputs (2) Type: servo-balanced, DC-coupled, low-noise input circuitry Цитирай
Mecho Отговорено Септември 3, 2006 Автор Отговорено Септември 3, 2006 Ми може да има, ама аз не разбирам... има некви линейни входове, които останах с впечатление, са различни от микрофонните. И като няма предусилвател за микрофона... ко става. То не би трябвало да е "боцкаш и ако влиза, значи е ОК", сигурно си има някъкви условности. Да не би да трябва предусилвател с линеен изход, който да мушна в картата. Тука ми е неясно Цитирай
synchu Отговорено Септември 3, 2006 Отговорено Септември 3, 2006 Как така няма ?!? Analog Line Inputs (2) Type: servo-balanced, DC-coupled, low-noise input circuitry Еми ей така няма! Хората са написали Line inputs не mic inputs. Освен това отговори от типа - "Да , добре си разбрал . Микрофонен предусилвател е добре да има , но не е и много задължителен." са изключително изясняващи не знам що пита човека? Направо да си вземе един мик преамп или да не си вземе, всъщност? Мечо правилно си се ориентирал. Трябва ти или мик преамп с линеен изход, (както всъщност са повечето като гледай да е балансиран изхода или някакъв малък пулт например също с балансирани изходи, защото входовете на картата са такива и защото сигнала е по-чист и по-малко се влияе от външни интерференции, както и други предимства. ЕМУ1212М картата иначе е добра за парите си - добри конвертори, нисък шум, добра динамика. Нищо изключително, но за кинтите си е забележителна наистина. Няма микрофонен предусилвател, като последна забележка Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Забравихте и една много важна част - помещение, което не кънти зверски, и няма шумяши уреди (като компютри) в него. Цитирай
synchu Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Това са подробностите в пейзажа Помещението е важно дотолкова доколкото не е некой хангар. Всяка нормална стая с мебели и пердета първоначално ще свърши работа Вече като посвикне човек със звукозаписа така че започне да усеща, че стаята да започва да му пречи при смесване или запис тогава е време да се движи напред с акустичното третиране, което не е нито лесно нито евтино. п.с. Моят компютър се намира на около 1.50м от ампа и микрофона, но се съмнявам някой да го е чул на запис досега Цитирай
Recommended Posts