hafte Публикувано Юли 1, 2013 Публикувано Юли 1, 2013 (Редактирано) Здравейте Поствам и моя скромен опит: https://soundcloud.com/hafte1/pro-pain Вляво се чува Engl Retro Tube 100, вдясно - Marshall JCM 2000. Баса е централен, direct in. Иначе пътя на сигнала е следния: Epiphone w SD -> DBX 266XL -> ENGL / MARSHALL -> Eminence -> SM57 -> ART Tube compressor (само леко за украса на сигнала, threshold-a е много над пиковете) -> миксерче Behringer -> мизерна звукова карта. Няма пост корекции. Моля критикувайте, искам feedback следващия път мисля да махна ART компресора, май няма нужда от него... а и вместо звуковата карта ще сложа едно таскамче, което вчера не можах да взема. Редактирано Юли 1, 2013 от hafte Цитирай
anomandrus Отговорено Юли 1, 2013 Отговорено Юли 1, 2013 (Редактирано) В момента нямам монитори, защото съм в офиса. На мен леко ми "дуднат" китарите, но може да е от слушалките. Виж на около 130-140 Hz дали няма някакви драми. Аз директно бих ги кътнал. Идва ми малко в повече гейна на втората китара. Всичко това е мое мнение, разбира се. Инак хубавите усилватели се чуват. Поздрави! Редактирано Юли 1, 2013 от anomandrus Цитирай
docc Отговорено Юли 1, 2013 Отговорено Юли 1, 2013 Според мен: 1. - махни тоя компресор/гейт (266) от там! 2. - не го слагай никога повече (там)! 3 Цитирай
hafte Отговорено Юли 2, 2013 Автор Отговорено Юли 2, 2013 Благодаря за коментарите! Следващия път махам гейта, проверявам около 130-140 Hz и добавям малко среди. Всъщност гейта го слагам против микрофонии, че иначе е страшна работа... Адаптера ми е SD JB, уж хубав, уж фабрично wax-нат... Цитирай
hed Отговорено Юли 10, 2013 Отговорено Юли 10, 2013 Проблем за много лампови усилватели е реакцията и дефиницията на кривоча при свирене със заглушаване (а.к.а. palm mute). Маршала е ок в това отношение но ENGL-a е . Лично аз не бих го изтърпял да ми маже така заглушаванията - вместо да се чува ясно и отчетливо дж-дж-дж-дж да става взз-взз-взз-взз. Друг начин да го опиша е китарния звук на Chaos A.D. vs Roots. Въпрос на вкус. И двата албума са велики. Успех! Цитирай
boreto Отговорено Октомври 8, 2013 Отговорено Октомври 8, 2013 Записа по никакъв начин не дава представа за характера на Ретрото. Според мен точно за т.нар. low chunk Ретрото елиминира маршала от разговори за дефиниция и консистентност на звука. Колегата @hed пропуска позиционирането на микрофона, който в случая с ретрото според мен е поставен не на точното място. Звук от типа взз взз се получава от какво ли не - кофти китарист, кофти китара, кофти адаптри, гаден кабинет, микрофон и какво ли още не. И двата усилвателя са удачни за целта, просто микса от двата усилвателя в случая не дава представа за това, как звучат реално по мое мнение. 1 Цитирай
7thString Отговорено Октомври 8, 2013 Отговорено Октомври 8, 2013 Вззз Вззз обикновено се получава когато китката не е където трябва. Цитирай
anomandrus Отговорено Февруари 8, 2014 Отговорено Февруари 8, 2014 И когато някой е прекалил с гейна. При запис не е нужно да е много. Иначе сериозно, ЕНГЛ-а е много по-дефиниран усилвател от JCM-a. Цитирай
Recommended Posts