Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукова карта - въпрос


Veli345

Recommended Posts

Здравейте,

Искам да си закупя МИДИ клавиатура,но знам, че за да работи добре ще трбява да имам и добра звукова карта. Не съм сигурен дали ми е това картата, но като цъкна на устройствата в ПЦ-то ми и дам на Саунд ми изписва, че имам  ATI high definition audio device и conexant cx20671 smartaudio hd . Има ли вероятност някое от тези двете да ми е саунд карта и, ако е така - добра ли е за клавиатура? 

 

Благодаря предварително,

 

Костадинов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно имаш аудио на дънната платка. Това по-скоро са инсталирани кодеци, отколкото име на модел PCI аудио карта. Толкова ли не можеш да погледнеш на back panel-a да видиш къде са ти аудио изходите - на дъното или на хоризонтална карта под него (предполагам, че имаш нормална tower кутия). Почти със сигурност ще ти трябва допълнителна карта, но първо трябва да си погледнеш книжката на дъното (ако те мързи да отваряш самата кутия) и да видиш какви слотове има и след това да прецениш дали ти се дават пари за PCI, PCIe или евентуално за USB карта. От там нататък е въпрос на пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тънък момент е дали MIDI клавиатурата има USB или само MIDI изход. Вградените карти обикновено нямат MIDI входове, които са ти необходими, за да включиш клавиатурата. За начало иначе ще стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ати-то е кодека на HDMI изхода, другото е вградената аудиокарта. По-добре външна, с родна поддръжка на АСИО. Плюс някакъв софтуер, разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МИДИ-то ти е най-малък проблем - в e-bay има преходници midi-usb, но най-добре е да си вземеш клавиатура, която така или иначе има USB връзка. Оттам нататък обаче дали с тази карта ще си доволен от качеството на крайния резултат не знам - може да ползваш asio4all, но по-добре както каза колегата - вземи си хубава външна карта с нативна поддръжка на asio.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и миди клавиатури с вграден интерфейс. Някои не на лоши цени (разбира се за сметка на качеството). Така поне се купува едно устройство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.