Veli345 Публикувано Юни 29, 2013 Публикувано Юни 29, 2013 Здравейте, Искам да си закупя МИДИ клавиатура,но знам, че за да работи добре ще трбява да имам и добра звукова карта. Не съм сигурен дали ми е това картата, но като цъкна на устройствата в ПЦ-то ми и дам на Саунд ми изписва, че имам ATI high definition audio device и conexant cx20671 smartaudio hd . Има ли вероятност някое от тези двете да ми е саунд карта и, ако е така - добра ли е за клавиатура? Благодаря предварително, Костадинов Цитирай
bmo Отговорено Юни 29, 2013 Отговорено Юни 29, 2013 Най-вероятно имаш аудио на дънната платка. Това по-скоро са инсталирани кодеци, отколкото име на модел PCI аудио карта. Толкова ли не можеш да погледнеш на back panel-a да видиш къде са ти аудио изходите - на дъното или на хоризонтална карта под него (предполагам, че имаш нормална tower кутия). Почти със сигурност ще ти трябва допълнителна карта, но първо трябва да си погледнеш книжката на дъното (ако те мързи да отваряш самата кутия) и да видиш какви слотове има и след това да прецениш дали ти се дават пари за PCI, PCIe или евентуално за USB карта. От там нататък е въпрос на пари. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Юни 30, 2013 Отговорено Юни 30, 2013 Тънък момент е дали MIDI клавиатурата има USB или само MIDI изход. Вградените карти обикновено нямат MIDI входове, които са ти необходими, за да включиш клавиатурата. За начало иначе ще стане. 1 Цитирай
Veli345 Отговорено Юни 30, 2013 Автор Отговорено Юни 30, 2013 Объркал съм ви във въведението за което се извинявам - става дума не за компютър, а за лаптоп... Цитирай
presly Отговорено Юли 1, 2013 Отговорено Юли 1, 2013 Ати-то е кодека на HDMI изхода, другото е вградената аудиокарта. По-добре външна, с родна поддръжка на АСИО. Плюс някакъв софтуер, разбира се. Цитирай
7thString Отговорено Юли 1, 2013 Отговорено Юли 1, 2013 МИДИ-то ти е най-малък проблем - в e-bay има преходници midi-usb, но най-добре е да си вземеш клавиатура, която така или иначе има USB връзка. Оттам нататък обаче дали с тази карта ще си доволен от качеството на крайния резултат не знам - може да ползваш asio4all, но по-добре както каза колегата - вземи си хубава външна карта с нативна поддръжка на asio. Цитирай
anomandrus Отговорено Юли 2, 2013 Отговорено Юли 2, 2013 Има и миди клавиатури с вграден интерфейс. Някои не на лоши цени (разбира се за сметка на качеството). Така поне се купува едно устройство. Цитирай
Veli345 Отговорено Юли 2, 2013 Автор Отговорено Юли 2, 2013 Ами запътил съм се към M-audio keystation 61es или M-audio Oxygen 3rd gen 61 Цитирай
Recommended Posts