emosms Отговорено Февруари 2, 2014 Автор Отговорено Февруари 2, 2014 (Редактирано) Трябва ли да си купиш звукова карта за 300 лева и да установиш че ти клипва от входния сигнал и преампа и се захранва с 5 волта. Ще си купя и някакъв по хубав интерфейс, ако го пробвам преди това. ---Ултра клийн преамп ще стане с един триод само, но на мен ми се играе и драйва да докарам от лампата, ей така за идеята. Т.е. може и топология от 3 триода + катоден повторител, за комбиниран драйв/клийн, като драйв частта се байпасва. ---Трябва ми ЕДИН драйв, който да ми харесва, и съответно да се получават нюанси с повече и по малко гейн и леек тонконтрол (даже пасивен, от китарата). Така че софтуеъра за китара не ме интересува чак толкова, освен кабинетите. Може и с DAW, но импулсите нещо не ме кефят, повече ми харесват кабинетите на гр 4. --- Недостатък - ако драйва ти е преди интерфейса не може да ползваш софт. нойсгет преди изкривяването .Но най добре да не ползваш --- А за обратна връзка в китарните усилватели, и това елементарно но все пак работещо решение с локалната връзка...Аз ли трябва да ти обяснявам??? --- Kой какви интерфейси ще прави и с какво вградено аудио ще записва??? И кви колони, не ползвам за китарата ---И не бих нарекъл ламповата техника "лети джанти и марково аудио" нито я смятам за нещо луксозно.В смисъл, лаптопа ми е по скъп и е доста по модерен от един лампов преамп Не е хай енд (няма сребърни трафове) и си прави по най-простия начин точно каквото трябва да прави Редактирано Февруари 2, 2014 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Февруари 2, 2014 Автор Отговорено Февруари 2, 2014 (Редактирано) Аа, и да не забравяме. Може да ръгнеш въпросната кутишка в почти кво да е кубе, и ще си изкара в общи линии нейния саунд (добър или лош) Да градиш реален саунд преди, след нея, бустери, глупости, да си купиш рак кабинет симулатор... ДИ бокс.. Редактирано Февруари 2, 2014 от emosms Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 2, 2014 Отговорено Февруари 2, 2014 (Редактирано) Трябва ли да си купиш звукова карта за 300 лева и да установиш че ти клипва от входния сигнал и преампа и се захранва с 5 волта. Ще си купя и някакъв по хубав интерфейс, ако го пробвам преди това. Най-вероятно никога няма да установиш това, ако ползваш хубав интерфейс с инструментален вход (със съответния регулатор). Освен това, на колко волта в двете посоки, мислиш, че започва да ограничава едно стандартно триодно входно стъпало? Трябва ми ЕДИН драйв, който да ми харесва, и съответно да се получават нюанси с повече и по малко гейн и леек тонконтрол (даже пасивен, от китарата). Така че софтуеъра за китара не ме интересува чак толкова, освен кабинетите. Може и с DAW, но импулсите нещо не ме кефят, повече ми харесват кабинетите на гр 4. При това условие, заглавието на темата не е правилно. Предусилвателите, предназначени за интерфейс, обикновено не са овердрайв педалчета. А за обратна връзка в китарните усилватели, и това елементарно но все пак работещо решение с локалната връзка.. .Аз ли трябва да ти обяснявам??? Колкото повече обратна връзка, толкова по-далече от стъпалата, характерни за болшинството китарни предусилватели, които оцветяват по съответния начин. Много ясно те попитах още първия път.... Kой какви интерфейси ще прави и с какво вградено аудио ще записва??? И кви колони, не ползвам за китарата --- И не бих нарекъл ламповата техника "лети джанти и марково аудио" нито я смятам за нещо луксозно. В смисъл, лаптопа ми е по скъп и е доста по модерен от един лампов преамп Не е хай енд (няма сребърни трафове) и си прави по най-простия начин точно каквото трябва да прави Ниският клас звукови карти страдат от шум, смушения, jitter и други подобни понятия в такава степен, че дори най-прекрасният лампов предусилвател, записан през тях, ще направи много по-посредствен запис от един хубав интерфейс без нито една лампа. Редактирано Февруари 2, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
emosms Отговорено Февруари 2, 2014 Автор Отговорено Февруари 2, 2014 (Редактирано) На колкото и волта да е хедруума на триода, няма да клипва така противно. --- Обратната връзка решава проблема колко да ти клипва, ако искаш по чист звук,тъй като поне засега криви много лесно във високите струни. Дори с доста намален гейн. Та ще го укротя. За повече, гейн - другата лампа, която се байпасва.Ако е един триод само за клийн, ще е ок, но в сегашната пробна топология няма как да стане. --- Шума да, но ако тона и начина по който кривят амп симулациите е същия и с хубава карта... аре нема нужда Говорим за low gain неща до по наситен натурален овърдрайв. Джът джът знам че става с компа. Въобще, компа го ползвам по практични причини. Не вдигам шум, лесно се прави запис, може да се прави пост обработка и много добре може да симулира доста ефекти (най вече ревърб/дилей), за които иначе ще ми трябват камиончета или процесори. И то доста добри, за да стане като с компа. ---Не разбирам какво против имаш, ако стане добре с аудио интерфейс за 15 лв, ще стане още по добре с хубав такъв. Бараш си устройството с копченца, като отделен юнит, а в компа си нагласяш само реверби, кабинети, ако искаш си записваш, правиш си пост и т.н. --- Между другото, такова дърварско волтажно регулиране би ли направил Ще захранва буфер на изходно ниво и евентуално да може да се включва в пулт и в лайн ин.Няма откъде да взема 9-12v. Евентуално от отоплението да изкарам 6/7 прав. Ако ползвам екзотичната топология пентод/триод, ми се губи един триод за катоден повторител. Редактирано Февруари 2, 2014 от emosms Цитирай
emosms Отговорено Февруари 2, 2014 Автор Отговорено Февруари 2, 2014 п.п. Името на темата и на мен не ми харесва вече, макар че за тази цел си го правя - за в компа основно. А и защо да не се очава от един преамп за ел. китара да ти прави драйва??? Въобще, ако иска админа да изтрие темата, не ми трябва чак толкова Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 2, 2014 Отговорено Февруари 2, 2014 (Редактирано) На колкото и волта да е хедруума на триода, няма да клипва така противно. --- Обратната връзка решава проблема колко да ти клипва, ако искаш по чист звук,тъй като поне засега криви много лесно във високите струни. Дори с доста намален гейн. Та ще го укротя. За повече, гейн - другата лампа, която се байпасва. Ако е един триод само за клийн, ще е ок, но в сегашната пробна топология няма как да стане. --- Шума да, но ако тона и начина по който кривят амп симулациите е същия и с хубава карта... аре нема нужда Говорим за low gain неща до по наситен натурален овърдрайв. Джът джът знам че става с компа. Въобще, компа го ползвам по практични причини. Не вдигам шум, лесно се прави запис, може да се прави пост обработка и много добре може да симулира доста ефекти (най вече ревърб/дилей), за които иначе ще ми трябват камиончета или процесори. И то доста добри, за да стане като с компа. --- Не разбирам какво против имаш, ако стане добре с аудио интерфейс за 15 лв, ще стане още по добре с хубав такъв. Бараш си устройството с копченца, като отделен юнит, а в компа си нагласяш само реверби, кабинети, ако искаш си записваш, правиш си пост и т.н. Говориш на твърде квартален език, за целите, които си си поставил. Аз нямам нищо против, и с интерфейс за два лева да става добър запис. Проблемът е, че не става. Пробвано и доказано. Но пък човек може да си изгуби половината живот да продължава да пробва, вместо да отдели малко време и да си вземе добър такъв. Въпрос на избор и приоритети. Продължавам да твърдя, че хубав интерфейс със свестен предусилвател, ще звучи по-добре от прекрасен аналогов предусилвател, включен в компромисна звукова карта. За делителя - ще рабори, само трябва много да внимаваш 12К резистора и ценера да не изгорят(да не се изключат от веригата). Може и стабилизатор да ползваш... Редактирано Февруари 2, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
emosms Отговорено Февруари 2, 2014 Автор Отговорено Февруари 2, 2014 (Редактирано) Оо, прекрасно звучи, аудиокарта и амп симулация.Примерно ей така нарязано, или не с толкова дисторшън, но пък леко замазано> --- ----Сигурно не е записвано с интерфейс като моя. --- Предполагам може, от чист звънтящ акорд при лека динамика, да ти изкара до лийд овърдрайв тон с по-голяма атака на перото, при еднакво настроен гейн. Само с амп симулацията. --- Ако ще се засягаме на език, говори си на високо ниво (но САМО в сфера, в която си специалист, иначе ще изглеждаш безнадежно глупаво и може някой да си помисли нещо лошо за теб) и си купи аудио интерфейс .Аудио интерфейсите са продукт само за културни и интелигентни потребители. Редактирано Февруари 2, 2014 от emosms Цитирай
никони Отговорено Февруари 3, 2014 Отговорено Февруари 3, 2014 Сега погледнах схемата по която работиш. Схемата е пълна боза. Ако смяташ че ще има приличен звук /ако частта с EF86 просвири изобщо/, значи или нямаш хабер от лампи или не си пиеш редовно хапчетата... 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 3, 2014 Отговорено Февруари 3, 2014 (Редактирано) Предполагам може, от чист звънтящ акорд при лека динамика, да ти изкара до лийд овърдрайв тон с по-голяма атака на перото, при еднакво настроен гейн. Само с амп симулацията. То затова е амп симулация... ама ти си знаеш, занимавай си се. Иначе и ламповите лийд канали не се изчистват чак до съвсем чиста китара, а и кой иска да свири клийн с такова съотношение сигнал/шум. Нищо - важното е локуми да се разтягат. Редактирано Февруари 3, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
emosms Отговорено Февруари 3, 2014 Автор Отговорено Февруари 3, 2014 Сега погледнах схемата по която работиш. Схемата е пълна боза. Ако смяташ че ще има приличен звук /ако частта с EF86 просвири изобщо/, значи или нямаш хабер от лампи или не си пиеш редовно хапчетата...Ако изобщо си видял в началото темата, частта с еф86 отдавна е проработила и се получи доста приличен саунд. Постнал съм този опит още в началото на темата. Чува се разликата в звука със и без приставката. Пак трябваше да използвам симулация за да изкарам оцветяването на звука от лампата, предполагам заради високия изходен импенданс на стъпало само с пентод, включено директно в звуковата карта. Сега ще го направя и без амп симулация, с две лампи. --- Та, говоря си едно и също и взе да ми омръзва, не виждам нито нужда, нито полза. А ти Никони, да ми говориш ПОСТ фактум, че неща който вече съм правил няма да работят..???? От злоба ли го правиш или откровена тъпота?? Схемата работи. --- Нямам нужда да ми казват, че няма да стане, като дефакто почти съм го направил :D. Въобще имаше една приказка: руски форум - питаш нещо и ти отговарят български форум - питаш нещо и после ти обясняват колко си тъп и дъра бъра, без нищо по същиество --- Цитирай
synchu Отговорено Февруари 3, 2014 Отговорено Февруари 3, 2014 ^Ще си позволя да редактирам последната част от поста ти, защото звучи афектирано, а не е необходимо И на мен ми стана интересно, защо се смята, че няма да работи? Лампата е просто животно като цяло - пускаш ток, слагаш тук таме разни други чаркове и в общия случай работи - сега дали произвежда това, което ни трябва е друга работа и е въпрос на сметки, проби, грешки и т.н. И разбира се безопасна работа. На мен лично темата ми е интересна и любопитна, както и резултатите и бих чул нещо разбира се. ^^Евтиме, бих ти препоръчал да чуеш Trainwreck Express семпли, ако разбира се не си го правил, както и множество усилватели на Komet, които пак са дизайн на до голяма степен на Кен Фишер, относно дали изчистването на лийд канали е възможно (в случая с Volume-a на китарата например). Цитирай
emosms Отговорено Февруари 3, 2014 Автор Отговорено Февруари 3, 2014 (Редактирано) Сънчу, би ли изтрил темата?В този вид и с тези коментари темата наистина е източник на афектиране и недоразумения. Извинявам се на всички, никой повече няма да занимавам с това. Ако знаех как точно да го направя, вече щях да съм готов, нямаше да питам нищо в този форум, нито в който и да било. ---Да не говорим, че не се занимавам всеки ден с това и по добре да си работя по въпроса когато имам време, вместо да се получават тук тези писания. ---За по-хубав интерфейс, ок, ще си взема, но и този е ок за разработка и експерименти, поне на този етап. Редактирано Февруари 3, 2014 от emosms Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 3, 2014 Отговорено Февруари 3, 2014 (Редактирано) Е, с тия приказки и вечна убеденост, ти де факто не искаш помощ. Когато говорим за интерфейси с малко канали, цените не са чак толкова стряскащи, че да предизвикват буйна полемика. А твоята реакция, не мога да си обясня. Когато се занимаваш с музика, нормално е да не работиш със вградената си звукова карта, според мен. Това не е въпрос на някаква елитарност, а са съвсем нормални неща. Aко си пуснеш примерно по-нова версия на Guitar Rig в някое студио с яки интерфейси и хубави монитори, няма да останеш никак разочарован. Не, че преампа е излишен, просто.. хубавото си е хубаво. ^@Сънчо Разбира се, че има ампове, които се изчистват добре. Всичко е много относително. Най-набримчените хай-гейн канали се изчистват по-трудничко(примерно LEAD канала на 6505) и не без известно количество hiss. А и не може да се отрече, че най-добро съотношение сигнал/шум имаме при чист канал. Редактирано Февруари 3, 2014 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
jabs Отговорено Февруари 3, 2014 Отговорено Февруари 3, 2014 (Редактирано) ^^Емо, не я закривайте темата, според мен. Просто намалете парата от котела и всички ще научим по нещо. Аз поне де, чета с интерес, като прескачам по-емоционалните части Редактирано Февруари 3, 2014 от jabs 1 Цитирай
никони Отговорено Февруари 3, 2014 Отговорено Февруари 3, 2014 Боже опази, да се учи някой от emosms... Това е последния ми пост в тази тема и всички свързани с emosms. 1 Цитирай
Recommended Posts