Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на Дилей ефект


Veli345

Recommended Posts

Здравейте съфорумници,

Прегледах темите, но не видях точната информация, която ми трябва. Не съм работил преди с този вид ефект и имам куп въпроси. Първо каква е разликата м/у аналоговите, дигиталните и моделинг дилеи. Какви ефекти трбява да притежава (потенциометри имам предвид)? Защо някой са с по-малък времеви диапазон за разлика от други? Това, че даден дилей е евтин- значи ли, че е лош? Питам последния въпрос, тъй като за разлика от дистерите примерно тези имат много голям ценови диапазон има от 40 но има и от 400 и повечето които гледам са доста скъпи.

Благодаря предварително,


Костадинов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музиката се слуша, не се обяснява. Като съвет мога да дам - изтегли си Guitar Rig или аналогичен софт, или пък ако имаш някой процесор под ръка - там има сума ти видове delay-и. Ще пробваш различни и ще прецениш кой ти отива на свиренето.

 

ето ти клипче с примерни видове delay-и.

 

Освен за самия явен ефект на ехо, къси delay-и под 50мс се ползват и за други цели - уплътняване на звука, създаване на илюзия за "стая", с модулации - chorus, phaser и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко пари си заделил? Ако бюджета е читав, най-добре е универсален дилей ефект - примерно http://www.tcelectronic.com/flashback-delay/ или нещо от сорта, което да е достатъчно гъвкаво, за да си пробва различни неща. Има и подобен ефект X4 модела, който има още куп екстри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами видях Digitech-а но ме притеснява едно нещо, че нямам много доверие на ефектите със стъпало защото по мое мнение лесно се развалят(стъпалата засичат)...видях и този http://www.thomann.de/de/electro_harmonix_memory_boy.htm и не знам дали няма и той да върши работа. Вие какво мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Със стъпало" са едни от най-емблематичните ефекти в историята ;) Разбира се, ако го ползваш за футболна топка по сцената, може и да не издържи...

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е и моя дилей е до 450мс. ама ми е достатъчен. Зависи за какво ще се ползва и как.  :virtuoz:  А иначе за подарък щом е аз бих се изкефил на всичко ново в борда и ако е от сърце  :greenball: ашколсун!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Доколкото схващам човека не отбира много от въпросния ефект и все още няма представа какъв дилей ще му е нужен - затова е по-добре да е универсален, пък като си изгради звука, да търси точно ефекта, който му трябва. :) В крайна сметка на харизан кон не му се гледат зъбите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.