Veli345 Публикувано Юни 9, 2013 Публикувано Юни 9, 2013 Здравейте съфорумници, Прегледах темите, но не видях точната информация, която ми трябва. Не съм работил преди с този вид ефект и имам куп въпроси. Първо каква е разликата м/у аналоговите, дигиталните и моделинг дилеи. Какви ефекти трбява да притежава (потенциометри имам предвид)? Защо някой са с по-малък времеви диапазон за разлика от други? Това, че даден дилей е евтин- значи ли, че е лош? Питам последния въпрос, тъй като за разлика от дистерите примерно тези имат много голям ценови диапазон има от 40 но има и от 400 и повечето които гледам са доста скъпи.Благодаря предварително, Костадинов
7thString Отговорено Юни 9, 2013 Отговорено Юни 9, 2013 Музиката се слуша, не се обяснява. Като съвет мога да дам - изтегли си Guitar Rig или аналогичен софт, или пък ако имаш някой процесор под ръка - там има сума ти видове delay-и. Ще пробваш различни и ще прецениш кой ти отива на свиренето. ето ти клипче с примерни видове delay-и. Освен за самия явен ефект на ехо, къси delay-и под 50мс се ползват и за други цели - уплътняване на звука, създаване на илюзия за "стая", с модулации - chorus, phaser и др.
Veli345 Отговорено Юни 9, 2013 Автор Отговорено Юни 9, 2013 аха, ами проблема е, че е за подарък и няма как момчето да го пробва..
7thString Отговорено Юни 9, 2013 Отговорено Юни 9, 2013 Колко пари си заделил? Ако бюджета е читав, най-добре е универсален дилей ефект - примерно http://www.tcelectronic.com/flashback-delay/ или нещо от сорта, което да е достатъчно гъвкаво, за да си пробва различни неща. Има и подобен ефект X4 модела, който има още куп екстри.
Veli345 Отговорено Юни 10, 2013 Автор Отговорено Юни 10, 2013 Този ефект ми се струва доста приличен, но за съжаление не разполагам с такава сума...лимита ни е 160-180 лв
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 То и аз съм заделил 1000 лева за Bogner Ecstasy, ама... За такива пари приличен дилей няма. 1
7thString Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 За тия пари може да се вземе Digitech Digidelay, който, макар и компромисен, е по-добре от нищо. Мисля, че в Динакорд го имаха.
Veli345 Отговорено Юни 10, 2013 Автор Отговорено Юни 10, 2013 Ами видях Digitech-а но ме притеснява едно нещо, че нямам много доверие на ефектите със стъпало защото по мое мнение лесно се развалят(стъпалата засичат)...видях и този http://www.thomann.de/de/electro_harmonix_memory_boy.htm и не знам дали няма и той да върши работа. Вие какво мислите?
7thString Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 "Със стъпало" са едни от най-емблематичните ефекти в историята Разбира се, ако го ползваш за футболна топка по сцената, може и да не издържи... 2
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 Диджитека е ОК. Тоя ЕХармоникс е до 550мс.
bluelemon Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 Е и моя дилей е до 450мс. ама ми е достатъчен. Зависи за какво ще се ползва и как. А иначе за подарък щом е аз бих се изкефил на всичко ново в борда и ако е от сърце ашколсун!
7thString Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 ^ Доколкото схващам човека не отбира много от въпросния ефект и все още няма представа какъв дилей ще му е нужен - затова е по-добре да е универсален, пък като си изгради звука, да търси точно ефекта, който му трябва. В крайна сметка на харизан кон не му се гледат зъбите
Veli345 Отговорено Юни 10, 2013 Автор Отговорено Юни 10, 2013 Аха, значи да разбирам, че Digitecha ще върши най-добра работа от всички? А някой работил ли е с него? 1
7thString Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 Преслушвал съм го един-два пъти за проба - най-обикновен цифров дилей от нисък клас.
DILETANT Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 Имал съм Digitech Digidеlay. Добър е и върши чудесна работа. За подарък е идеален. 2
Recommended Posts