Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Малко се пие (чете) в тази държава . (Румен Белчев, от бирената партия)

...

Може решението да е неудобно, като например Фарадеев кафез...

За съжаление колкото и да се стриже таралежа, не му е мястото в гащите.   :D

• Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Дали ще може да се оправи това с проверка и евентуално екраниране на елементите по китарата? Или да си го търпя така. Сега проверих и на лаптопа - и там има съвсем лек шум, но когато почти допра китарата в клавиатурата - но при лаптопа от около 0.5 м вече шум няма, или е неосезаем. Другия вариант, да слагам компютъра в  заземен курник не ми се вижда комфортен, но...

Отговорено (Редактирано)

Алуминиева ли ти е кутията на компютъра. Аз преди време си смених кутията със хубава алуминиева също и захранването със качествено такова - и какво стана - шума при запис се увеличи доста ако съм близо до компютъра - мисля, че е заради алуминивата кутия - старата беше метална.  В този случай екранирането на китарата няма да ти даде чуваемо подобрение - пробвано. 

Редактирано от patzo
Отговорено

Обикновена желязна ламарина мисля, че е. Обаче проблема явно наистина е в електромагнитните полета, които ми "прихващат" адаптерите. Разбирам го интуитивно, но не знам как да реша проблема. Като свиря на 3 метра от компа става, ама..

Отговорено

При тези проблеми се започва с проверка на ел. инсталацията. Ако нулата е калпава всички усилия ще стигат до един непреодолим и неприемлив резултат.

Aкo ще се свири с high gain е задължително китарата да е екранирана и обезшумена. Дали ще е с проводяща боя или фолио - въпрос на избор и възможности. Трябва да се премерят вътрешните връзки по масата. Ако се налага - да се подобрят. В усилвателите си ползваме дебели недни жици за маса, а в китарите някакви тънки и неизвестно как свързани. 

Отговорено

Едва ли...Днес натиках компа зад стената (панелка) , позавъртях го насам - натъй и сведох шума до нечуваем.Тва ми стига засега.

Отговорено

Те всичките бръмчат когато един от "волюмите" на адаптерите е намален, което за мен е изключително тъпа концепция за връзване, потенциометъра запушва адаптера а не изхода.  :coolp:

За тъпата концепция това си е мое мнение- като допълнение!

Пробвай всичко да е усилено до край, всички тон и "волюм" потенциометри и сподели дали има разлика с две думи разцъкай :)

Усилва ли се брума в някое от положенията? До колкото за екранирането хората ползват хубави кабели вътре но ние ги разбираме повече нещата и за това си завираме медни фолиа в китарите а ако няма медни халуминкеви и имаме проблеми със запояването на халуминкия  :greenball:

Аз ако бях на твое място след, като пробвам с две китари и се убедя, че не е от кабелите а от китарата почвам да режа и да изхвърлям!

Другия вариант когато човек и бъкел си няма от тези неща пита за майстор, отива си на майстор и той почва да реже и да изхвърля!

Това са двата варианта според мен от дистанция чрез форум или телефон тая работа няма как да стане, всичко може да бръмчи.