rosautomatic Публикувано Май 7, 2013 Публикувано Май 7, 2013 Здравейте, от известно време се занимавам с изработка, ремонт и реставрация на ударни инструменти, основно барабани. Тук ще бъдат документирани всички проекти с които се заемам и се надявам темата да е както интересна така и полезна не само за тези, които се интересуват, но и за тези, които случайно минават от тук хРоко 1 Цитирай
rosautomatic Отговорено Май 7, 2013 Автор Отговорено Май 7, 2013 (Редактирано) И така...започваме с реставрация на соло барабан Амати. Купих го в окаяно състояние както се вижда на снимките: Въпреки, че корпусът беше в добър, което беше най-важното звукът беше отчайващ, но пък всички метални части бяха налице! За съжаление нямам снимки от целия процес на реставриране, но това, което направих беше следното: Отне ми половин ден да махна слюдата (обвивката). Бях изненадан! Амати качество!!! Още половин ден шкурене на корпуса. Понеже никак не обичам wraps въпросът беше как да го завърша. Искаше ми се нещо тъмно, индъстриъл, кафяво... След почти един ден проби в/у стари корпуси се спрях на нещо, което нарекох Black on Copper Satin Finish. Получи се и много добра 3D текстура. Сега трябваше да "оженя" хардуера за цвета на корпуса. Тва беше най-трудната част. След седмица всичко беше готово: Weathered Copper Plated Hardware След това сложих кожи по мой избор. Звукът беше малко глух, не беше достатъчно чувствително...Не исках да пипам носещите ръбове и леглата за пружините, но нямах избор. Реших да изрежа ръбовете "дабъл 45 градуса", а леглата да са 2.5мм. Е...това е. Едно от най-важните неща според мен: Прецизни носещи ръбове и "True Shell"!!! Ако са направени както трябва и старите ви барабани ще запеят "нова песен" ...хе хе! Хайде поздрави! Роко http://www.facebook.com/drumboutique Редактирано Май 7, 2013 от rosautomatic 3 Цитирай
tatkoogi Отговорено Май 7, 2013 Отговорено Май 7, 2013 Впечатлен съм от положения труд и постигнатата визия - страходно изглежда! Предполагам, че и звучи така? 1 Цитирай
rosautomatic Отговорено Май 7, 2013 Автор Отговорено Май 7, 2013 Благодаря Ами звучеше така както исках аз. Знаеш това е строго персонално. Беше доста чувствително и имаше доста широк "tuning range", въпреки, че беше пиколо. Казвам беше защото го продадох вече. Цитирай
rosautomatic Отговорено Май 7, 2013 Автор Отговорено Май 7, 2013 (Редактирано) Последната реставрация, която завърших миналата седмица: Едно vintage Premier 14x5.5 steel барабанче. Исках да пробвам нещо различно - метал! Въпреки, че не беше много зле хромът беше започнал да се пука на места и поради това металът имаше ръжда. Разрешението... 1. Сваляне на хрома с пясъкоструйка; 2.Никелиране; 3.Помедняване; 4. Прахово боядисване; 5.Прахово лакиране! Silver Vein Finish! One of a kind! Хардуера нямаше ръжда, но нещо не ме кефеше тоя блясък на хрома, затова..."Brushed chrome hardware"! Звукът? Убиец! Хайде поздрави! Роко Редактирано Май 7, 2013 от rosautomatic 2 Цитирай
rosautomatic Отговорено Май 8, 2013 Автор Отговорено Май 8, 2013 Toку що завършено. Grey Alien Skin Finish, Satin Chrome Hardware, 14x6.5 3 ply mahogany w/ rings, Trick Multi strainer, StickSafer Hoops! https://www.facebook.com/drumboutique 3 Цитирай
tatkoogi Отговорено Май 8, 2013 Отговорено Май 8, 2013 Добър си мен! Въпрос - сам ли се справяш с процесите по боядисването или имаш някой за тази цел? Цитирай
rosautomatic Отговорено Май 8, 2013 Автор Отговорено Май 8, 2013 Да, сам. Това всъщност ми е най-интересно. Цитирай
viksps Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 Леле, човек ... нищо не разбирам от барабани (макар да имам някакво естествено влечение към тях), ама това, което си направил и показал по-горе е наистина стра-а-ахотно - бутиково, де ... тоест "най-уникално", както казват фолкзвезди и манекенки. 1 Цитирай
rosautomatic Отговорено Май 9, 2013 Автор Отговорено Май 9, 2013 Благодаря ти viksps. Радвам се, че ти харесва. Цитирай
rosautomatic Отговорено Май 9, 2013 Автор Отговорено Май 9, 2013 (Редактирано) Re-finish на едно Premier-ско томче, 12"-ска. Какво мислите за цял комплект с такъв финиш? Добре ли ще стои? Редактирано Май 9, 2013 от rosautomatic 2 Цитирай
tatkoogi Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 Финиша "кърти" здраво мен! Знаеш ли колко народ /тук във форума/ преди време си "насра" инструментите да се пробва в тая посока... Цял сет викаш? Пробвай брат - според мен си струва. Успех! 2 Цитирай
Recommended Posts