Jump to content
Българският форум за музиканти

Бас китара и слушалки


PoSSeSSeD

Recommended Posts

Темата ми хрумна от един случка вчера. Купих си wireless слушлки с идеята да си ги включа в кубето и да мога да си дрънкам на тях, обаче звука беше супер гаден и имаше много скапано закъснение. В първият момент си помислих, че ще ми трябват някакви супер специални слушалки за целта, но после си взех тези(тип тапи за уши) от mp3 player-a ми и с тях звука си излезе перфектен. Та въпроса ми е, ако някой друг е ползвал wireless слушалки за свирене, да каже каква марка са или поне какво е хубаво да се гледа преди да се вземат такива :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^Не е задължително. Правят се нови настройки и всичко заспива. За упражнения става, пробвал съм, макар че не намирам смисъл от безкабелни слушалки, след като така и така си ограничен от кабела на баса.

Конкретно по въпроса - сори, аз не мога да кажа решение на проблема, но не може да няма някой който да знае как се "лекува". ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми идеята ми за безжичните слушалки е в това, че"

1.кабела на китарата ми е 5 метра, което си го прави доста дълъг

2. много мразя всичките тея кабели дето се спущат и се опъват наляво-надясно.

3. повечето слушалки, които съм виждал са с къси кабели и нямам много мобилност.

А идеята ми дойде от това, че до година се изнасям за студенство и не се знае с кавки типове ще се падна в едно жилище и какви притенции ще има всеки.

Редактирано от PoSSeSSeD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм пробвал с AKG K 206 AFC и са ОК, но аз лично не бих дал към 200 лв. за да свиря на бас с тях :) По-скоро ти препоръчвам да си вземеш някакви свестни слушалки от затворен тип (closed) и обгръщащи ухото (circumaural) за 50-ина лева. Фирмените модели са с кабел не по-къс от 3-4 метра. Виж за подходящи модели в www.headwize.com или www.headphone.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

k55 и k66 на AKG са евтини и читави. (50тина лева). Тях ти ги препоръчвам.

Изглежда твойте или са скапани, или нещо не си свързъл както трябва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз много често свиря със слушалки, особено когато вадя песен. Супер добре излиза звука и с Филипс от серията НР. А това са слушалки за двайсетина лева. Честотната им лента не е особено широка, но за сметка на това имат басова текстилна мембрана, която всъщност представлява едно опънато платче между ухото и говорителчето, но върши чудеса. Имам един модел Панасоник, който е много дълбок, особено откъм ниските, почва от 5 херца, но не звучи по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ако си купя слушалки, които са за 200 лв. просто трябва да е супер лош късмет да са с гаден звук :) По скоро се ориентирам към нещо на по-размуна цена, например до 50лв си ми звучи добре. Лошото е, че като пробвам даден вид слушалки в магазина и си звучат екстра, но после за свирене никви ги няма, а не ми се купуват слушалки постоянно и после да се чудя как да ги разкарам, докато не намеря перфектните. Ето затова желая впечатления от вече пробвани модели, че като отида някъде и да кажа: "Ето това ми трябва" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих TCM безжични слушалки за 46лв. :D защото и аз много мразя да ми се мотае кабела за слушалките докато свиря - или го настъпвам, или ми се закача за китарата, супер изнервящо... Общо взето съм доволен от тия слушалки, няма закъснение, има малко шум понякога, но за мен е приемлив, имат уж SRS съраунд система, аз не я ползвам особено защото ми става гаден звука, имат си естествено и вградено усилвателче. Единственото неприятно нещо е, че когато предавателя не получава сигнал известно време се самоизключва (малко като нойз гейт :P )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

относно тези филипс от серията НР - звука им е с надут, изключително изкуствен и пластмасов бас

Все пак говорим за слушалки, които струват 20-30 лева. Разбира се не можеш да ги сравняваш със Зенхайзер например. Но аз държа на мнението си, че за тази цена и тази честотна лента, звукът им е повече от перфектен. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

скоро пробвах к55 и ми харесаха доста

отскоро дрънча на слушалки и засега съм с едни филипси те се държат стига да си направиш eq то добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм само на слушалки - Philips HP195, нямам друго озвучаване. Имам едни други слушалки - Sony MDR-CD 280.

относно тези филипс от серията НР - звука им е с надут, изключително изкуствен и пластмасов бас

@Overdrive - ако чуеш колко е надут басът при тия SONY, звукът от HP-то ще ти се стори натурален, без никакви корекции.

Замислям се да взема нови слушалки, щото на сегашните, кабелът е някъде прекъснат и прави проблеми. Харесва ми конструкцията на HP-то, по точно че обгръщат ухото. Но като чета постовете, може да се ориентирам към някой модел на AKG.

Обаче си е проблемно със слушалки - миксирал съм неща, които после, на уредба са изкарвали отвратителен звук. Иначе, като репетирам, не набузвам звука (а и не е необходимо) че да се опасявам от повреди в тъпанчетата.

Редактирано от fracture
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с AKG K55 и съм много доволен. Струваха 54 лева. Звукът им поне според мен е доста равномерен и приятен. Затворена акустика. Дори е по-добре със такива слушалки, защото не се чува попляскването на струните :D (мое мнение). Силно ви ги препоръчвам, освен ако не искате да дадете повече пари за студийните модели. Имам и Philips HP200, и действително басът им е доста силен (някой каза надут) - но за 20 лева какво искате :P .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.