PoSSeSSeD Публикувано Август 19, 2006 Публикувано Август 19, 2006 Темата ми хрумна от един случка вчера. Купих си wireless слушлки с идеята да си ги включа в кубето и да мога да си дрънкам на тях, обаче звука беше супер гаден и имаше много скапано закъснение. В първият момент си помислих, че ще ми трябват някакви супер специални слушалки за целта, но после си взех тези(тип тапи за уши) от mp3 player-a ми и с тях звука си излезе перфектен. Та въпроса ми е, ако някой друг е ползвал wireless слушалки за свирене, да каже каква марка са или поне какво е хубаво да се гледа преди да се вземат такива Цитирай
solo5 Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 слушалки + бас = издънени тъпанчета (така ми се струва ) Цитирай
MDFk Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 ^Не е задължително. Правят се нови настройки и всичко заспива. За упражнения става, пробвал съм, макар че не намирам смисъл от безкабелни слушалки, след като така и така си ограничен от кабела на баса. Конкретно по въпроса - сори, аз не мога да кажа решение на проблема, но не може да няма някой който да знае как се "лекува". Цитирай
PoSSeSSeD Отговорено Август 19, 2006 Автор Отговорено Август 19, 2006 (Редактирано) Еми идеята ми за безжичните слушалки е в това, че" 1.кабела на китарата ми е 5 метра, което си го прави доста дълъг 2. много мразя всичките тея кабели дето се спущат и се опъват наляво-надясно. 3. повечето слушалки, които съм виждал са с къси кабели и нямам много мобилност. А идеята ми дойде от това, че до година се изнасям за студенство и не се знае с кавки типове ще се падна в едно жилище и какви притенции ще има всеки. Редактирано Август 19, 2006 от PoSSeSSeD Цитирай
разбойник Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 Аз съм пробвал с AKG K 206 AFC и са ОК, но аз лично не бих дал към 200 лв. за да свиря на бас с тях По-скоро ти препоръчвам да си вземеш някакви свестни слушалки от затворен тип (closed) и обгръщащи ухото (circumaural) за 50-ина лева. Фирмените модели са с кабел не по-къс от 3-4 метра. Виж за подходящи модели в www.headwize.com или www.headphone.com Цитирай
Nikifena Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 k55 и k66 на AKG са евтини и читави. (50тина лева). Тях ти ги препоръчвам. Изглежда твойте или са скапани, или нещо не си свързъл както трябва... Цитирай
Danihell Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 Аз много често свиря със слушалки, особено когато вадя песен. Супер добре излиза звука и с Филипс от серията НР. А това са слушалки за двайсетина лева. Честотната им лента не е особено широка, но за сметка на това имат басова текстилна мембрана, която всъщност представлява едно опънато платче между ухото и говорителчето, но върши чудеса. Имам един модел Панасоник, който е много дълбок, особено откъм ниските, почва от 5 херца, но не звучи по-добре. Цитирай
Overdrive Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 относно тези филипс от серията НР - звука им е с надут, изключително изкуствен и пластмасов бас Цитирай
PoSSeSSeD Отговорено Август 20, 2006 Автор Отговорено Август 20, 2006 Аз ако си купя слушалки, които са за 200 лв. просто трябва да е супер лош късмет да са с гаден звук По скоро се ориентирам към нещо на по-размуна цена, например до 50лв си ми звучи добре. Лошото е, че като пробвам даден вид слушалки в магазина и си звучат екстра, но после за свирене никви ги няма, а не ми се купуват слушалки постоянно и после да се чудя как да ги разкарам, докато не намеря перфектните. Ето затова желая впечатления от вече пробвани модели, че като отида някъде и да кажа: "Ето това ми трябва" Цитирай
fluti Отговорено Август 20, 2006 Отговорено Август 20, 2006 Аз си купих TCM безжични слушалки за 46лв. защото и аз много мразя да ми се мотае кабела за слушалките докато свиря - или го настъпвам, или ми се закача за китарата, супер изнервящо... Общо взето съм доволен от тия слушалки, няма закъснение, има малко шум понякога, но за мен е приемлив, имат уж SRS съраунд система, аз не я ползвам особено защото ми става гаден звука, имат си естествено и вградено усилвателче. Единственото неприятно нещо е, че когато предавателя не получава сигнал известно време се самоизключва (малко като нойз гейт ) Цитирай
Danihell Отговорено Август 20, 2006 Отговорено Август 20, 2006 относно тези филипс от серията НР - звука им е с надут, изключително изкуствен и пластмасов бас Все пак говорим за слушалки, които струват 20-30 лева. Разбира се не можеш да ги сравняваш със Зенхайзер например. Но аз държа на мнението си, че за тази цена и тази честотна лента, звукът им е повече от перфектен. Поздрави! Цитирай
badhabittt Отговорено Август 20, 2006 Отговорено Август 20, 2006 скоро пробвах к55 и ми харесаха доста отскоро дрънча на слушалки и засега съм с едни филипси те се държат стига да си направиш eq то добре Цитирай
fracture Отговорено Август 20, 2006 Отговорено Август 20, 2006 (Редактирано) Ами аз съм само на слушалки - Philips HP195, нямам друго озвучаване. Имам едни други слушалки - Sony MDR-CD 280. относно тези филипс от серията НР - звука им е с надут, изключително изкуствен и пластмасов бас @Overdrive - ако чуеш колко е надут басът при тия SONY, звукът от HP-то ще ти се стори натурален, без никакви корекции. Замислям се да взема нови слушалки, щото на сегашните, кабелът е някъде прекъснат и прави проблеми. Харесва ми конструкцията на HP-то, по точно че обгръщат ухото. Но като чета постовете, може да се ориентирам към някой модел на AKG. Обаче си е проблемно със слушалки - миксирал съм неща, които после, на уредба са изкарвали отвратителен звук. Иначе, като репетирам, не набузвам звука (а и не е необходимо) че да се опасявам от повреди в тъпанчетата. Редактирано Август 20, 2006 от fracture Цитирай
badhabittt Отговорено Август 20, 2006 Отговорено Август 20, 2006 аз имам същия проблем с кабела и мислех да си го сменям че трябва го наглясям през 10 минути Цитирай
stalowa_wola Отговорено Август 20, 2006 Отговорено Август 20, 2006 Аз съм с AKG K55 и съм много доволен. Струваха 54 лева. Звукът им поне според мен е доста равномерен и приятен. Затворена акустика. Дори е по-добре със такива слушалки, защото не се чува попляскването на струните (мое мнение). Силно ви ги препоръчвам, освен ако не искате да дадете повече пари за студийните модели. Имам и Philips HP200, и действително басът им е доста силен (някой каза надут) - но за 20 лева какво искате . Цитирай
Recommended Posts