Topsun Публикувано Януари 24, 2005 Публикувано Януари 24, 2005 Задавам този въпрос защото напоследък се замислям върху следния вариант:да си купя лаптоп и саундкарта,която е външна и да си ползвам моят Alesis quadra sinth + piano като клавиатура пък и може и някои бленди да му ползвам Изключвам варианта да си купя Мotif es 8 скоро,въпреки че не са толкова скъпи,но просто много тежи Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 Digital Piano Yamaha P90. Най-добрите хамър клавиши в тоя клас според мен! И вероятно и най-добрият пиано звук. Имах преди това Korg SP-200 - боклук и половина... Korg могат да правят всичко друго, но не и електронни пиана. А може да не ми повярвате, обаче има едни нови преносими електронни пиана Casio Privia, които тежат 12.5кг и като звук са кофти, но като клавиатура са май почти толкова добри колкото Ямахата ми. Замислям се за нещо такова за репетиции. Цитирай
Боян Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 хм, добре изглежда, пък и цената му бива Цитирай
Topsun Отговорено Януари 29, 2005 Автор Отговорено Януари 29, 2005 да и на мен ми харесаточно за такова нещо говорех и аз иначе ямахата сащо я бива но аз търся по скоро уъркстейшън.и разбира се хамър механика Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 А някой пробвал ли е S90? Скъпичко изглежда, но май е най-добрата комбинация - перфектните хамъри на Ямаха + добър звук за пиано (който обаче съм чувал, че не бил толкова добър колкото на P90) + синтезатор. Всъщност в момента съм пред много труден избор... Защото имам нужда от синт, но нещо не особено претенциозно - предимно да запълвам с падове, стрингс, тук-там по някой лийд, но рядко. И се чудя над следните варианти: 1. Продавам си моето пиано и си взимам S90. 2. Купувам си някакъв евтин синт от сорта на Yamaha PSR. Евентуално може и Roland Juno D, за което знам, че е евтин, но много добър синт, само дето май го няма в БГ още. 3. Купувам си някакъв модул - така ще го управлявам от електронното пиано с твърдите клавиши, но пък няма да имам пич бенд и модулация... 4. Купувам си лаптоп, хубава външна звукова карта и ползвам софтуер, като и тук няка да имам пичове и пички. Как мислите? Цитирай
Боян Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 Само PSR недей - за нищо не стават, може би новите са по - добри малко, ама са скъпи. Някой синт от CS серията не е лош вариант, ако намериш. БТВ Аз имам един модул Yamaha TG 500, ако мислиш за такъв вариант, продава се. Ще ти свърши тая работа идеално - 64 гласа полифония, добър звук, т.н. А PC винаги си трябва, задължително е. Но за сцена не е удобно. Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 Само PSR недей - за нищо не стават, може би новите са по - добри малко, ама са скъпи.Някой синт от CS серията не е лош вариант, ако намериш. БТВ Аз имам един модул Yamaha TG 500, ако мислиш за такъв вариант, продава се. Ще ти свърши тая работа идеално - 64 гласа полифония, добър звук, т.н. А PC винаги си трябва, задължително е. Но за сцена не е удобно. За колко продаваш модула? Аз комп си имам вкъщи, при това достатъчно добър за аудио, но си мислех за нещо мобилно за сцена, но май наистина не е удобно. А имаш ли представа как стоят нещата с поръчване на инструменто по интернет от чужбина - какви са данъците и т.н.? Цитирай
Боян Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 Аз не знам, но тук има хора, дето са поръчвали, те ще видят поста и ще ти кажат. Цитирай
Jorko Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 Само PSR недей - за нищо не стават, може би новите са по - добри малко, ама са скъпи.Някой синт от CS серията не е лош вариант, ако намериш. БТВ Аз имам един модул Yamaha TG 500, ако мислиш за такъв вариант, продава се. Ще ти свърши тая работа идеално - 64 гласа полифония, добър звук, т.н. А PC винаги си трябва, задължително е. Но за сцена не е удобно. За колко продаваш модула? Аз комп си имам вкъщи, при това достатъчно добър за аудио, но си мислех за нещо мобилно за сцена, но май наистина не е удобно. А имаш ли представа как стоят нещата с поръчване на инструменто по интернет от чужбина - какви са данъците и т.н.? Аэ мога да ти докарам.Само кажи какво. Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 10, 2005 Автор Отговорено Февруари 10, 2005 motif es 8 само кажи колко пари ще ми струва Цитирай
Jorko Отговорено Февруари 11, 2005 Отговорено Февруари 11, 2005 motif es 8 само кажи колко пари ще ми струва ES 8-цата е доста скъпичка Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 11, 2005 Автор Отговорено Февруари 11, 2005 знам аз колко пари е!кажи колко ще ми струва да ми го донесеш Цитирай
musicman Отговорено Февруари 11, 2005 Отговорено Февруари 11, 2005 Аз пък ползвам YAMAHA PSR 2000 Идеална е за китаристи и караокаджии Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 11, 2005 Автор Отговорено Февруари 11, 2005 Аз пък ползвам YAMAHA PSR 2000 Идеална е за китаристи и караокаджии моделите PSR не са ми от любимитекакто писах по-горе-хавата е мотиф Цитирай
Recommended Posts