TONY Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 радвам се, че те кефи имаше тема за кубета и комба може да си я намериш там бе обяснено - че названието кубе идва от роланд серията CUBE кубовиден - а не плешивец(явно от японска фирма идва това име) заблудата е твоя КОМБИНЕЙшЬН - СИ ИДВА ОТ ОСТРОВА - ясно какво е комбо така де - на ингелизите им викат че са комбо нейшьн (което си е факт - в английските пьбове предпочитали да жулят с комбота - в щатските сьс стакове) Цитирай
wolfgang Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 (Редактирано) уф, Тони, това го обясних АЗ! разрови темата и ще видиш ;-) не искам да ги дробим повече офф, ок? Редактирано Август 14, 2006 от MDFk Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2006 Отговорено Август 14, 2006 Моя Класик 30 е почти сток версия, само е ретюб-нат и е сложен малко по-читав спийкър (но пак ялов). Утре ще запиша няколко неща да чуете долу-горе за какво иде реч. С wolfgang тествахме преди време през Скайпа и неговия АМР бе ЧУВСТВИТЕЛНО по-злобен предвид модовете и т.н. Но все пак ще чуем какво ще успея да тейпна и аз утре... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 17, 2006 Отговорено Август 17, 2006 Ей го е на едно малко семпълче: PeaveyClassic30 Настройките са: Pre - 11, Post - 2, Reverb - 5, Bass - 7, Middle - 2, Treble - 9. При Post под 3 АМР-а не звучи съвсем като хората, но в апартамента - толкова. Един път го пусках усилен на 3 и се нагънаха тапетите В началото на файда чейна е само китара-комбо, а на 20-тата секунда (то се чува) включвам между тях TS-7 като буустър. П.П. Микрофона е компютърен китайски от 0,80 лева, след това Аудиджи 1, Кюбейс 3. Китарата е тази от сигнатурата ми. Вчера на баскета си прецаках дисталната фаланга на средния пръст и малко ми е като чужд, особено на бендовете... :green: Цитирай
bigjav Отговорено Август 17, 2006 Отговорено Август 17, 2006 Браво, много красив звук си докарал с тия настройки! Мойте почитания! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 17, 2006 Отговорено Август 17, 2006 (Редактирано) Хмм, трогнат съм от оценката ти, но не мисля, че е чак толкова супер. Май прекалено много маже на драйв 12 + ТС-7 за буустър. Аз по принцип го държа на 9, но исках да се чуе сам какво може АМР-а. А за микрофона и некадърната свирня е ясно... Edit: Всъщост като правихме теста с Wolfgang се оказа, че долу горе еднакъв звук се получава, когато при мен драйва е на 12, а при него на около 6. Не знам дали е от "по-горещия" адаптер на китарата му или от Мастър Волюм МОД-а, който си е правил, но разликата бе ушевадна! :green: Редактирано Август 17, 2006 от Baby Thomas Цитирай
stratocaster Отговорено Август 18, 2006 Отговорено Август 18, 2006 бейби томас - чудесен звук. представям си какъв кеф ще е да го тейпнеш с хубав микрофон и малко да го поусилиш......браво!! чудесен саунд! забелязвам значително напомпване с тюб скриймъра - наистина върши ли работа? тоест напомпва ли гейна достатъчно, без да маже? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 18, 2006 Отговорено Август 18, 2006 TubeScreamer-a е една вълшебна играчка! Хем моя е смао 7-ма версия и то Китайска и без МОД-ове. Специално за теб (ако искаш) ще запиша малко ритъм/соло със и без Тюба. Между другото и на клийн канала има готин ефект, звука става...абе малко на границата преди да почне да криви - много интересно усещане! Цитирай
Overdrive Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 а скриимъра как го караш?? гейн и тон на средата, драйв до край ли?? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 20, 2006 Отговорено Август 20, 2006 Предполагам си искал да напишеш левъл до край... Но не го ползвам така. При настройка 5-5-10 (съответно за Драйв-Тон-Левъл) малко ми се губи от характера на АМР тона. Освен това като усиля драйва (особено след 5) излиза един шум, който е крайно нежелан! Ползвам стандартата за буустване настройка 0-5-10. И така се променя тона (нормално), но действа по-скоро като EQ, отколкото като промяна на самия тон. Тоест запазва се готиния лампов драйв тон, слага се малко EQ, което прави звука "по-пънчи" и разбира се най-важното - лампите започват да пищят! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 За няколкото желаещи ето още ЕДИН запис. 1. Първия файл - клийн АМР канал без и с Тюба (0-5-10). 2. Втория файл - клийн АМР канал без и с Тюба на мах драйв (10-5-5, +Хот суича). 3. Третия файл - драйв АМР канал с Тюба (0-5-10) + ДиджиДилей-я как хваща фийдбек. П.П. Повечето от "файдата" не може да се усети с моя микрофон за съжаление. Освен клипването. Ама го чух като бях прибрал всичко. Смотана работа. Иначе бях записал сигурно 10 мин. приложение на Тюба в най-различни ситуации (ритъм, соло, различни адаптери, хармоници), но просто на записа не си лични нищо. Съжалявам за което... Цитирай
Recommended Posts