synchu Отговорено Март 25, 2013 Отговорено Март 25, 2013 ^това просто не е така. Ако шуми без кутия, кутията не оправя шума. 1 Цитирай
Delta Отговорено Март 25, 2013 Автор Отговорено Март 25, 2013 Съгласен съм, кутията я използвам за екранация, както и за стабилна опаковка, която няма да се счупи при първото натискане на footswitch-а.Тя изолира само външни паразитни сигнали, но не помага за вътрешните шумове в схемата.Иначе ще направя семпли, в които ще демонстрирам различно bias-ване на транзисторите (просто, защото ми се играе).Харесва ми колко различни варианти за звучене има този ефект. 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Март 25, 2013 Отговорено Март 25, 2013 Е това ако го направиш цена няма да имаш! П. П. Сега вече имаш обеца на ухото. Първо се гледат най-елементарните неща, като окабеляване, захранване и после се впускаш в приключение с компоненти. Кофти филм но с хепи енд! За което съм много щастлив! Със здраве да си го ползваш и да те радва! Цитирай
jorog Отговорено Март 25, 2013 Отговорено Март 25, 2013 Аз си го сглобих Бугито преди 1-2 месеца.Еми запали от първият път.Има си лек шум(но съвсем лек),което си е съвсем нормално за ефект със такъв "тежък" саунд.Като го сглобявах си спомням ,че настроих със мултицет тримерите на половината от максималната им измерена стойност.Има също и един похват за измерване на показателите на JFET транзисторите при използване им за китарни ефекти.http://www.geofex.com/article_folders/fetmatch/fetmatch.htm Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 25, 2013 Отговорено Март 25, 2013 Добре, че си намерил грешката! Бугито е сравнително добър ефект, но можеше и да става малко по-прозрачен с намаляване на гейна или регулация на волюма на китарата. Много схеми с операционни усилватели стават по-прозрачни, а този ефект е с JFET транзистори и трябваше да е добър именно в това. Явно замисъла на създаделите е бил по-скоро да направят много "изпържен" хай-гейн звук. Цитирай
Rumen.Kolarov Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 В момента си проектирам платката за Dr. Boogie, обаче не мога да намеря J201...Някой би ли продал 5 броя или поне да каже къде от България да си ги поръчам ?Благодаря предварително !Поздрави ! Цитирай
jabs Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 (Редактирано) Мда. Не можеш да ползваш ЛС. Прати ми адреса си на мейл yavorandreev@hotmail.com и ще ти пратя 5 броя, поеми си само транспортните разходи. В България няма да ги намериш. Като дойда във Варна, ще черпиш по бира Редактирано Април 14, 2013 от jabs 2 Цитирай
jorog Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 Всъщност могат да се намерят ,но са във SMD формат. Цитирай
Rumen.Kolarov Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 РЕСПЕКТ !А за бирата, когато и където ! Цитирай
Delta Отговорено Април 22, 2013 Автор Отговорено Април 22, 2013 (Редактирано) Здравейте! Съжалявам, че се забавих толкова много със записите.Излязоха ми много ангажименти през последния месец, а и трябваше да потърся миксер и микрофон, за да запиша нещо.За момента съм качил две демонстрации, в които ще чуете операция с Drive потенциометъра, както и операция с EQ потенциометрите.Имам една-две забележки относно техниката ми на свирене и китарата, която в момента е малко болна.Горката... срина точно след края на записите, ще трябва да я занеса на лютиер.Така, китарата е един Ibanez с INF3 и INF4 адаптери, минава през Dr. Boogey, а после влиза в един малък транзисторен усилвател (15W).Сигурен съм, че дисторшъна ще звукне в пъти по-добре, ако се пусне през по-мощен усилвател, който евентуално да е лампов.Минусът е, че ниските честоти се губят малко, но имайте предвид, че този ефект има доста ниски.Ето и двата записа:Drivehttps://soundcloud.com/derschalter/dr-boogey-drive-4-5vEQhttps://soundcloud.com/derschalter/dr-boogey-eq-4-5vBias-ването е на 4.5V. Имам и записи с друго bias-ване, които ще кача по-късно.Благодаря и лека вечер! Редактирано Април 22, 2013 от Delta 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Април 23, 2013 Отговорено Април 23, 2013 Браво определено има мегдан за нещо много добро! Представям си каква тресня ще се получи ако се мушне в стабилен амп с кабинет и китара с активни EMG-та. Поздравявам те за положения труд, евалата колега! Цитирай
liquid_death Отговорено Април 24, 2013 Отговорено Април 24, 2013 ^Ами кой знае каква тресня не се получава, защото колкото и да се доближава, с динамиката на шишетата, не може да се сравни.Но все пак от полупроводниковите дистъри - един от най-сполучливите за мен. Цитирай
lyu_records Отговорено Април 24, 2013 Отговорено Април 24, 2013 Кой е казъл, че ще го сръвняваме с динамиката на шишетата! Като самостоятелно ефектче визирайки с какъв геър е ползвакл е повече от екстра! Хората понякога си правят грешни изводи от подобен тип семпли. Тук се вижда колко може да криви и в какъв диапозон се справя EQ-то, а от тук на татък всеки сам си прави своя извод. П. П. Много зависи на какво си слушал семплите и дали се схваща идеяата им в случая, чувал съм семпли от прехвалени камиони, които звучат много зле но нещата са относителни! Цитирай
liquid_death Отговорено Април 24, 2013 Отговорено Април 24, 2013 Мен за д-р Буги ме не учи Правил съм го над 15-тина пъти и съм изпробвал различни настройки, биасване на отделните фет-ове с различни стойности преценени от позицията им в схемата и желания ефект(имам записани над 10 различни оптимални варианти - за повече гейн, динамика и т.н.) , различни кондензатори и т.н. Ефекта е симулация на преампа на дуало ректото, но реално е много далеч от оригинала.Предния ми коментар е с цел да не се заблуди някой, че може да измами системата, защото поне аз имах такъв период, който последва от отрезвяване и разбиране защо стандартите в музикалната техника са определени неща Поздрави за реализацията на камионетката и много палм мютове пожелавам 2 Цитирай
Recommended Posts