Satanachrist Публикувано Март 14, 2013 Публикувано Март 14, 2013 Здравейте.Знам,че има много теми за брума при китарата,за екраниране,за адаптери,потенциометри и т.н.Аз имам горе-долу подобен проблем като на останалите с нисък клас китари,но слуаят ми е малко по-особен.Имам Westone LP-XL5,Marshall MG15 и Digitech Metal Master.Всичко е добре при китарата - звук,акустика,гриф.Има обаче следния проблем:Като надуя потенциометъра за сила на звука на адаптера(имам само 2 потенциометъра)и се чува един ненормално силен брум.Като го намаля до край шума почти изчезва,но звученето се променя - като,че ли свиря на сингъл адаптер без почти никакъв брум.Пробвах да включа кубето без кабели - не бучи.Пробвах Кубе->Кабел->Дисторшън педал(без китара) - всичко ок.След това опитах Кубе->Кабел->Дисторшън->пак кабел(без китара) и тука вече брума се усили леко.Както всички знаем това значително намалява като си допрем ръката до метална част,но усещам,че е ненормално силно.Пробвах китарата с друг педал и с друг усилвател - нямаше проблем.От друга страна кубето и педала ми са изправни.Не знам от къде идва това нещо,ако някой има идея нека сподели.Ако не друго - то поне в другите теми повечето хора знаят от къде идва шума и се чудят как да се справят.Аз дори не знам кое не е наред.Помагайте. Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 14, 2013 Автор Отговорено Март 14, 2013 Ето и подробно видео на цялата история http://www.youtube.com/watch?v=_kp3uYRxOIg&feature=youtu.be Цитирай
Dball Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Това е нормално,така е при дистовете с много гейн.Варианти има-активна китарна електроника,скъпи кабели,нойс гейт,по-добро захранване. Шум може да се получи от прекалено много фактори. Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 14, 2013 Автор Отговорено Март 14, 2013 Носих китарата на преглед и ми казаха,че вътре кабелите са споени хубаво и няма дефекти.На Дисторшън педала пише,че иска 300mA,а на захранването ми пише,че Output-a му е 1.3A.Дали това има нещо общо? Цитирай
Басурендер Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Това сие нормален шум за тази конфигурация. (радвай се , че не хвашаш радио). Нали като хванеш китарата не шуми. Дигитекчето с какво го захранваш? Пробвай с по -качественно захранване. Вземи един хубав кабел на китарата и това ще му е.. 1 Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 14, 2013 Автор Отговорено Март 14, 2013 Имам 2 фендерски кабела.Освен това педалчето го захранвам с някакъв адаптер,който не е оригиналния,но на стария скуайър брума не беше толкова голям.Чудя се дали да не купя оригиналния PS200r,a? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Най-добре го пробвай на батерия, от нея по-"небрумящ" източник нема! Не знам чудеса ли очакваш от евтинджос диджитал драйв педалче с бая гейн... 1 Цитирай
Басурендер Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Нали не е нормалното място на диджитека върху кубето? Това също може да има отношение. На мен като почне да ми бръмчи така китарата и и обръщам грифа на север и спира. Променяй мястото на процесорчето при включена китара и намери такова с по - малък брум. Зарежи тези глупости свири си така и се кефи. За записи ще намериш други решения. За репетиции всичко си е ОК. ( а както каза Baby Thomas на батерии ще ти падне поне с 30% бръмченето) ...предполагам Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Март 15, 2013 Отговорено Март 15, 2013 +1 Махни драйва от кубето и му сложи батерия. Цитирай
maxim09 Отговорено Март 15, 2013 Отговорено Март 15, 2013 Би ли споделил, как се справяш с ужасно тънкия звук, когато ползваш Squier - а и набримчения с този Digitech Metal Master гейн? Иначе, аз също бих посъветвал да ползваш дисторшъна с батерия. От моя скромен опит, бих споделил, че оптималния вариант с дисторшъна и моето комбо при мен се получава, като дист пота на ефекта е малко след 12 часа, гайна на комбото на 2 /2 от 10/ , комбото ми е с един канал, комбинацията на адаптерите бридж и мидъл. Просто опитвай и различни настройки между комбото и ефекта , аз това ти предлагам. Цитирай
taktun Отговорено Март 15, 2013 Отговорено Март 15, 2013 +1 за проба на батерия или друго захранване.На нек адаптера пак ли прави така? Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 16, 2013 Отговорено Март 16, 2013 Къв скуайър,кви сингли,написал си е,че е с хъмбъкъри .. Вдигни кабелите от земята ,ако си в някакъв шибан блок ,а и всякакви устройства на булсат, рутери вкарват доволно количество интересни паразитни шумове. Цитирай
maxim09 Отговорено Март 16, 2013 Отговорено Март 16, 2013 Къв скуайър,кви сингли,написал си е,че е с хъмбъкъри .. Вдигни кабелите от земята ,ако си в някакъв шибан блок ,а и всякакви устройства на булсат, рутери вкарват доволно количество интересни паразитни шумове. Автора на темата бе писал някъде, че има и Squier и при него нямало брум. А на мен ми стана интересно, как се съвместява тона на Squier-а с ефектче, като Digitech Metal Master , който си е хай-гейн педал. Просто, ако може споделете. От моя опит много изтънява тона на точно тази китара с този дист, особено когато дист пота е на max. Цитирай
Icarus Отговорено Март 16, 2013 Отговорено Март 16, 2013 Когато дист-пота е на макс, няма никакво значение какво си ръгнал в т'ва нещо, от цялата мазня нищо не се разбира и без това. Смятам, че шумът от видеото е напълно нормален, просто авторът се е олял с гейна. Така и не разбрах все пак пробва ли с батерия, не пробва ли. Ако така изчезне шумът - адаптерчето е менте. Ако не - пробвай други кабели. Ако пак не става (и приемем, че китарата, педалчето и кубето са наред, както казваш) - просто живееш на кофти място с кофти ел. инсталация и/или е бъкано със сигнали в пространството, които ти вгорчават живота. Мястото на драйва според мен няма никакво значение. От 2-3 години моят драйв си кибичи върху ампа ми постоянно е включен, няма разлика с това дали е там или на земята. Цитирай
Satanachrist Отговорено Март 17, 2013 Автор Отговорено Март 17, 2013 Ей,хора,благодаря ви за отговорите.Остават ми няколко варианта:Да си взема оригиналното захранване на Диджитек,да си взема по-добър кабел за дист->китара,защото дист->амп ми е Фендер и не мисля,че е зле,а напротив.Ако и тогава не стане - няма значение,ще се свиква докато не купя по-хубава китара.Относно батерията - не съм пробвал,но не мисля,че би имало кой знае каква разлика,а и да има няма да давам пари постоянно при положение,че имам захранване за ток. Някой попита за скуайъра - всичко си беше наред със звука и ми харесваше като цяло.Все пак свиря и записвам блек метъл така,че тона,който този equipment ми дава ме задоволява,просто брума е малко в повечко,но се надявам с времето да измисля нещо. Цитирай
Recommended Posts