Jump to content
Българският форум за музиканти

Обличане на врати с вата и плат


Recommended Posts

Здравейте, 

 

Някой може ли да препоръча човек / майстор, който да има опит в обличането на врати с вата (каменна или минерална) и тапицирането им с плат?

 

Ситуацията:

Къща под наем, отделена от други сгради структурно, с цел репетиционна. Старо строителство, с високи врати (от старите бели), високи тавани, тухла - доста масивна като цяло, гредоред (но има дюшеме и отдолу е необитаемо)

Проблемите ще дойдат от прозорци (за съседите) и врати (за хората в другите помещения).

 

Целта ми е да се постигне приемлив ефект за вратите, но без да се стига до демонтаж на старите врати или каси. Виждал съм такива врати и знам какъв е ефекта, но не намирам по нета информация за такива майстори. 

 

За прозорците мисля вариант за вътрешни или външни двукрилни капаци, които да се монтират върху съществуващата нова дограма, като те да са носител на вата и материал като екобон, или друг подобен срещу ударен шум.

 

 

За вътрешната акустика имам решения, но ако някой познава читав човек с опит в изработката на панели от каменна или минерална вата (дървена рамка, вата и плат) нека даде предложение! Същото важи за бас трапове - изработени, а не пирамидките от пяна.

 

Запознат съм с темата за шумоизолация и акустично третиране на помещения и знам какво е нужно да се направи - но ми трябва препоръка за професионалист, който да го направи.

 

Благодаря предварително!

 

Жоро

 

joromark@gmail.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да посъветвам първо да видиш настроенията сред съседите. Ако са педера... съвременни, модерни мъже, ако ще ядрен бункер да построиш, пак ще ти правят проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е абсолютно прав, колкото и каквото да правиш пак ще се чува, по-скоро думка.

Нашата репетиционна е:

Старата изолация, от едно време (някакъв плат и под него дунапрен)

После вата.

И после дървена обшивка.

Отвън пак си се чува думкането и е достатъчно да вбесиш "глухите" луди бабички дето се чудят какво да правят по цял ден!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! Без да искам да спамя, ще обърна внимание на един детайл, който може да е от съществено значение, предвид начинанието. Понеже споменаваш, че търсиш специалист /професионалист/ да свърши работата, е добре да си наясно, че цената, която ще трябва да платиш за подобна услуга /снижаване на шума до минимум и същевременно запазване на акустичните качества на помещението/ няма да е ниска. Правилния подбор на материали е от съществено значение, ама ти казваш, че си запознат с материята...

Желая успех! Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е втора врата на същата каса,но е по скъпо.Друг вариант е каменна вата с поне 90 кг/м3 5см (10-на лв. м2)  плътно по вратата.Първо я раздупчваш на няколко места за да могат да минат дюбелите за закрепване директно или ако не искаш да я пробиваш монтажно лепило.(10лв.) Преди да я поставиш я кашираш (т.е. покриваш я с мокет от едната страна(най евтиния е 4лв. м2) и накрая много важно да запълниш всички просвети на вратата.има такава уплътняваща лепенка продавят я по железариите.Това няма да е перфектно,но е и доста бюджетно решение разликата ще е огромна.

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.