Hillbilly Отговорено Март 4, 2013 Отговорено Март 4, 2013 (Редактирано) Аз имам Епифон СГ,китайско,даже не е от официалната Гибсън фабрика - сглобката е идеална и звучи чудесно даже и на сухо,естествено е с гибсънски адаптери,според мен това най-логичния ъпгрейд (аз така я купих де) Редактирано Март 4, 2013 от Hillbilly Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Ерик Клептън е свирил на албума "John Mayall and the Bluesbreaksers" с Гибсън Лес Пол произведен през 1960г, което съответно означава че китрата е била с автентични Гибсън PAF хъмбъкери, с лепенка "Patent Applied For" залепена от долната им страна. Единствените точни репродукции на такъв адаптер, за които се сещам са на Сиймор Дънкан: SH-55 Seth Lover и Antiquity. С парите, които си заделил можеш реално да си купиш един SH-55. За Antiquity няма да ти стигнат. Оригиналните PAF хъмбъкери имат следните характеристики: - нисък аутпут(~ 7 - 8 KOhm) и съответно пропускане на повече високи честоти - не са напоени със смес от пчелен восък и парафин, което ги прави сравнително микрофонични и фийдбекът става неконтролируем при използване на хай-гейн техника. Предимството обаче е, че чистият звук става по-отворен и по-естествен. Ето как звучи Seth Lover моделът: Хареса ми това мнение. Щом искаш да свириш Блус на Лес Пол, може да последваш светлия пример на г-н Клептън от ранното му творчество преди да захване Fender-ите. Но пък търсиш и метъл звучене, там вече не съм сигурен, дали ще ти носи плътността на звука, която желаеш. Къде са тези гибсъни за 800лв, които споменавате. Аз купих 2 епифона за по 1100-1200 и реших да избегна Gibson LPJ в момента свален от 1600 на 1400лв с идеята след някой друг месец направо да скоча на Gibson Les Paul Custom. До колкото знам конкретния модел се води 2007-ма година: http://www.thomann.de/gb/gibson_les_paul_custom_eb_ch.htm Доста изчетох и не забелязах някъде да споменават, че са надупчени като швейцарско сирене. Знам, че до 87-ма Гибсън са били в криза и са го правили тип Сандвич, но след това са се върнали отново на Solid Body. Някой ако има друго инфо ще ми спести доста пари :> Цитирай
synchu Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Aз ти предлагам да не четеш всички глупости изписани в нета за дупки, сирена и влиянието на планетите. Гарантирам ти, че освен за гърба ти, за друго много значение няма. Отиваш в MCI и просвирваш 20-ината Гибсъна там и решаваш кой ти харесва. 2 Цитирай
docc Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 @IsoMorPhiC Нещата ,които пишеш (не ги цитирам, защото са доста) не са верни! Толкова по въпроса! Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 Aз ти предлагам да не четеш всички глупости изписани в нета за дупки, сирена и влиянието на планетите. Гарантирам ти, че освен за гърба ти, за друго много значение няма. Отиваш в MCI и просвирваш 20-ината Гибсъна там и решаваш кой ти харесва. Вече съм го избрал, но съм се ограничил сам да не го вземам все още, горе споменатия къстъм. :> Цитирай
Cutthroat Отговорено Юни 26, 2013 Отговорено Юни 26, 2013 На един Career Les Paul с епифонски адаптери му сложих едни Bill Lawrence L90. Значителна промяна към по-добро. Цитирай
Recommended Posts