Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Фукня


miro2bg

Recommended Posts

  • 8 months later...

Айде и аз пак да се изфукам :P

 

Продадох си домашното (и непреносимо) Kawai CA63 и на негово място си взех стейдж-пиано Kawai MP6

MP6_Angle.jpg

 

На няколко дни ми е, така че ревю може да направя по-нататък, но засега съм супер доволен, клавиатурата е много приятна, има let-off механизъм, звуците са му много добри и има доста готини функции. А Rhodes пианото му е просто фантастично, най-доброто, което съм пробвал в електронна клавиатура засега - много реалистично е и има много мегдан с ефекти човек да си го докара по начина, по който иска да звучи, освен това има и амп-емулация :) Съвсем скоро възнамерявам да се върна към груповата свирня, с тая идея го взех :Piano:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Браво,честито! За момент си помислих че си купил стейдж пианото преди да си продал "стария" кавай и тъкмо щях да те питам как реагира жена ти ,не за друго, ами защото мойта само като ме види че се заглеждам по сайтовете взима мерки хехе. Aз последно миналата седмица си взех макбук про и сега имам пълно ембарго .Успех с групата, като подготвите нещо идвам да ви чуя, имам и да те черпя ти ме посъветва за roland fp 7 още си го ползвам и съм доволен от него .

 

Това май трябваше на лични ,ама и тук има фукня, може и да мине :hooray: :hooray:

Редактирано от bras72
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 10 months later...

Нещо и от мен - италиански комбо орган Gem Jumbo 61 r6 от 1974. Беше ми мечта от доста време да си имам нещо автентично :)

 

Obraz%20002.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Май е време и аз да се похваля. Korg SP170S - стейдж пиано от нисък клас, относително евтино. Но пък перфектно влизащо в бюдждета и нуждите ми (поне на този етап). Купих го с оригиналната стойка + столче за пиано Stagg и състейн педал Korg DS1H. Този педал и пианото имат half-damper функция. Оказва се доста приятно да се свири. Звукът и механиката са на много добро ниво - бих казал задоволително за средно напреднал пианист. Като недостатъци могат да се посочат липсата на 6.35мм жакове за изходи, всъщност липсата на линейни изходи изобщо. Има 2 изхода за слушалки, което прави пианото удобно за уроци (един чифт слушалки за ученика и един - за учителя). Няма  MIDI вход - само изход. Честно казано, на мен точно това ми трябва, затова се спрях на това пиано. Относно дизайна - супер изчистен и красив. Нищо излишно няма. Пианото е направено стилно.

 

7a3912cca99d2569edd4694f766d1dd3_pc.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти е честито! :) Това е едно от добрите ентри-левъл модели дигитални пиана на много прилична цена.

 

И тук се сещам, че забравих да се похваля с моята последна придобивка, която имам от Коледа. Kawai ES7

 

product_383.jpg

Kawai ES7

 

Същото такова - бяло, със стойка и тройна педалиера. Много дълго време проучвах какво да си взема. Преди това имах Kawai MP6, от което бях много доволен, но беше стейдж пиано без говорители, а вече нямам време за джемове и свирене в група или с приятели и се върнах пак към домашно пиано (само се лутам в тая насока, уви)... Спрях се на този модел, защото бях очарован от клавиатурата RH2 - тя има три сензора за динамика, което подобрява значително контрола над звука, бързите повторения и трилери. При клавиатурите с два сензора има проблем, когато даден клавиш се отпусне не до края и се натисне пак, тогава прецизността на повторното натискане е ниска и от там страда доста фразирането на бързи повторения и т.н. Клавиатурата освен това има покритие, имитиращо слонова кост (попива добре потта и пръстите не се хлъзгат), има и escapement - което е имитация на лекия клик и отпускане на тежестта на клавиша в най-долната част, която се наблюдава при клавишите на роялите. Звукът на акустично пиано и Rhodes пиано са прекрасни. Говорителите са много добри - достатъчно мощни са, за да има реалистичен звук и в същото време не са прекалено мощни, какъвто проблем често се среща при големите дигитални пиана с прекалено много бас и наситеност на звука, която излиза от реалистичното.

 

Разбира се, както каза и DEDO POP в една друга тема, най-добре е качествено акустично пиано и аз със сигурност бих предпочел едно акустично  Kawai K5 например, в което съм влюбен, но... живея в малък апартамент, имам съседи и не мисля, че е оправдано за аматьор като мен да даде толкова много пари за качествено акустично пиано, така че за мен този Kawai ES7 е в момента златната среда, нямам абсолютно никакви забележки към нищо за тези пари. Понеже често ме питат на лични бележки или тук във форума какво дигитално пиано бих препоръчал - ами ако бюджетът ви е около или малко над 2000лв (в зависимост дали ще добавите стойка и педалиера) и искате много добро и красиво домашно пиано с говорители, което все пак е и преносимо, това е за мен най-добрият избор :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Да ти е честито и на теб новото пиано!

Благодарение на твоите ревюта бях на косъм да поръчам Kawai, но се спрях на Korg. Следващия път, тъкмо малко да си поприпомня как се свири на пиано и евентуално да се понауча малко повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Много ми е интересно защо почти всички свирят с Yamaha,Roland и т.н,но не и с KORG??? :)

Защото са по евтини от Корга, това е тъжната истина :) Ако всеки има излишни 2 или 3 хиляди лева няма да си вземе Ямаха или Роланд а КОРГ , все пак кой не би искал наистина професионален аранжор :)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да питам,защото искам да си купувам KORG,а гледам,че тук всички се хвалят с Roland,Yamaha и си помислих,че KORG-a сигурно не е добър. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте,

желанието ми бе след регистрацията да попитам на лично съобщение CyberGene, но после видях ограниченията за новорегистрирани. Но все пак, след като отговорите в темите минават през модераторите ще карам направо...

 

Първо да кажа, че вече си направих труда да прочета няколко теми от сорта 'какво пиано да си взема' както тук във форума, така и на други места. Но тъй като не съм музикант, по-голямата част от обсъжданите предимства и недостатъци на инструментите ми са непознати.

 

Решил съм да подаря на жена ми за празниците дигитално пиано. Като дете тя е свирила на пиано и има 'класическо / непреносимо' такова.

Спрях се на Kawai ES-7, и търсейки отзиви попаднах тук. Та бих искал да попитам CyberGene след почти целогодишно ползване (ако разбира се все още е с това пиано) дали има някакви сериозни забележки, и дали би го препоръчал..?

 

Ако трябва да направя аналогия с ФотоФорума, предполагам че въпросите ми са като на начинаещ снимал само с телефон и искащ full-frame / medium format камера. Сумата от 2500-3000лв не е никак малка (поне за мен), и сигурно има други бюджетни решения, но бих искал да взема нещо максимално близко като усещане до 'класическото' пиано. Поне, доколкото разбирам от жена ми, това имало значение. Пък и от собствен опит знам, че удоволствието от ползването на качествена техника е голямо, независимо дали се оползотворява целият капацитет на играчката. Дет се вика, кефа цена няма :)

 

Ще съм благодарен на всякакви препоръки и насоки.

 

Благодаря!

Иво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.