travelcaster2 Отговорено Март 11, 2013 Автор Share Отговорено Март 11, 2013 http://www.suhr.com/guitars/ Джон Сър... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Март 11, 2013 Share Отговорено Март 11, 2013 Момент, момент, момент... Нещо се отплеснахте! Абе оставете го John Suhr! Него го "оправяме" в друга тема. Дайте да работим върху "Zenith"-та на чичо Мито. Чичо Мито... хайде, очакваме обещаните семпли след промените! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 11, 2013 Автор Share Отговорено Март 11, 2013 (Редактирано) Търсих, разбира се, намерих материал за супер пестеливо закрепване на задължителните аксесоари на китарката. Без целулоиди и пластмаси. Без метали. Само "звучащо" дърво. Стар съм, колкото поляната, на която пасяха патките, които ги чакаха да умрат, за да напишат Библията с техните пера. Но като ученик усърдно с лъкчето за рязане ще оформя уникалните детайли - утре. Имайте търпение. Не искам да се "излагаме пред чужденците". Нека ги полирам и лакирам. Чак тогава ще имам смелостта да запиша нещо изсвирено с китарката Zenith, без да е включена никъде - с микрофона на камерата. Даже ще го изсвиря и с друга китара - за сравнение. tatkoogi, благодаря ти, че ме подкрепяш. Усещам, че се нуждая от това. Моля те, не ми слагай лайкове - не се нуждая от това. Идват ми в повече. Редактирано Март 11, 2013 от travelcaster2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Март 11, 2013 Share Отговорено Март 11, 2013 (Редактирано) Няма да слагаме лайкове. Просто ще следим темата с целия интерес на който сме способни, тя си заслужава. За да продължава да е толкова различна, интересна и необичайна, не намесвай дъвканият до болка Сър, ако смея коренопреклонно да те помоля Редактирано Март 11, 2013 от jabs Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 11, 2013 Автор Share Отговорено Март 11, 2013 Един колега спомена нещо за бриджовете и намеси Сър, та изразих мнение, че С. Хендерсън чухме с нея. Наистина друга тема е. Моята тема е изумлението, което ме обзема при свирене с тази моя китара, без да е включена някъде. Спестява ми досадни действия. Признавам си, че ме мързи да размотавам кабели (пък после да ги навивам) и да щракам бутони. Закон: Предназначението на кабелите е да се омотават... Ако някой разбирач ме светне как при влизането в бившата "детска" стая - сега мое студио да щракна 1 бутон и всичко да се включи, а след сесията отново с 1 бутон да се изключи - ще го черпя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 11, 2013 Share Отговорено Март 11, 2013 Хич не ми я спамиш. Нали трябва да се изясняват нещата. Допринасяш с правилни заключения, придобити от опит. Робен Форд на мастъркласа показа как на неговия Телекастър "се чува" дървото. А за триене на постове нямам право и не искам да го имам. Чичо Мито,не се изразявам правилно обикновено,страта,който продадох беше чудесна китара и никога не бих я продал,ако имах възможност да имам няколко китари,сега ако разгледаме и Съровете...скъпи и добри,спор няма. Просто в един момент се огледах и се върнах към дървеното звучене на хардтейл Гиби,та проблема си е в моето странно виждане за звук,което не се покрива с мнението,че Гиби е китара за бесен метъл,кат спечеля от тотото веднага си взимам 335 А ся ако някой каже че съм роб на марките сигурно ще се втрещи от ужас как съм изтъркал нещастното ми ЛП Студио и съм го минал с ленено масло,други екстри и шеллак.. Се ми е тая,това е моята китара и няма да я закача на стената,щото пише Гибсън на главата.. И наистина се радвам,че има хора,които експериментират с китарите,не само смяна на адаптери .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 11, 2013 Автор Share Отговорено Март 11, 2013 Малине, имам ES135, но благородно завиждам на мистър 335. Лари Карлтън. Моето (и китара и свирене) не е същото. Разликата - от земята до небето. Просто думите са излишни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IsoMorPhiC Отговорено Март 11, 2013 Share Отговорено Март 11, 2013 Ако някой разбирач ме светне как при влизането в бившата "детска" стая - сега мое студио да щракна 1 бутон и всичко да се включи, а след сесията отново с 1 бутон да се изключи - ще го черпя. @travelcaster2 Не съм баш разбирач, но това което искаш може да се направи и то по много лесен и удобен начин. Трябва ти мастър/слейв разклонител. Включваш, да кажем, компютърът в мастъра, а усилвател, захранвания и т.н. в във всеки слейв. По този начин, включваш компютъра и всичките слейв устойства се включват автоматично със него. И обратно, като изключиш компа, всичко що е слейв се изключва с него. Ето да добиеш представа, какво представлява: http://www.conrad.de/ce/de/product/610800/GAO-MasterSlave-Steckdosenleiste-6fach-Master-Slave-Steckdosenleiste-mit-Ueberspannungsschutz-Silber-Anthrazit Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 12, 2013 Share Отговорено Март 12, 2013 Това за кабелите..,на мен ми направи впечатление,че Слаш свири с кабел в София и някакъв пич от екипа притичваше да го разплита, други рокаджии,примерно Ангъс дори записват с дистанционно (тоя дребния,освен че тича по сцената си буства Маршълите с джагата,няма ефекти) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Март 12, 2013 Share Отговорено Март 12, 2013 tatkoogi, благодаря ти, че ме подкрепяш. Усещам, че се нуждая от това. Моля те, не ми слагай лайкове - не се нуждая от това. Идват ми в повече. Разбира се! Както jabs е написал, темата ми е интересна с по-различния си характер. Честно казано, омръзна ми от еднообразни теми - въпроси. Вярно, че доста късно открих форума /в началото е било доста по вълнуващо/ но, подобни теми наистина ми допадат. А включването на хора с мнение е наистина интересно и полезно! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 12, 2013 Share Отговорено Март 12, 2013 Търсих, разбира се, намерих материал за супер пестеливо закрепване на задължителните аксесоари на китарката. Без целулоиди и пластмаси. Без метали. Само "звучащо" дърво.Стар съм, колкото поляната, на която пасяха патките, които ги чакаха да умрат, за да напишат Библията с техните пера. Но като ученик усърдно с лъкчето за рязане ще оформя уникалните детайли - утре. Имайте търпение. Не искам да се "излагаме пред чужденците". Нека ги полирам и лакирам. Чак тогава ще имам смелостта да запиша нещо изсвирено с китарката Zenith, без да е включена никъде - с микрофона на камерата. Даже ще го изсвиря и с друга китара - за сравнение. tatkoogi, благодаря ти, че ме подкрепяш. Усещам, че се нуждая от това. Моля те, не ми слагай лайкове - не се нуждая от това. Идват ми в повече. Продължавам да ти спамя в темата - някъде из нета,може би в Леспол форума бяха постнали едно ЛП от 70-те,на което капаците отзад бяха изработени от махагон,а ако не се лъжа и ринговете на адаптерите..абе майсторска работа, проблема с материалите си остава,толкова ли е трудно ли е трудно на Територията някой да внесе тру-ойл,даниш-ойл и всякакви разновидности на тунгово масло та да трябва да ровиш в ибей ЮК за стотина грама,което обезсмисля идеята.. Всяка електрическа китара е с метал и пластмаси,по-скоро подбраната дървесина за тялото и грифа влияе на звука,другото са нюанси,ама и това е относително,примерно китара с 4 парчета в тялото понякога звучи по добре от такава с едно-две. Може би е субективно кое как звучи,ама китарката си те вика един вид.. Не съм с твоя опит и познания,но въобще не включвам китарите в къщи,освен като изпростея в джем раздела - звучат си ми акустично добре,(даже злото в къщи(жената) ме е снимала как съм заспал с ес-джито в ръце,трезвен-свиря си нещо и ме успива.. )и в магазин да влезна не искам да ми включват китара,е ако търся амп,да. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Март 12, 2013 Share Отговорено Март 12, 2013 Хубавите инструменти пеят и "изключени" - факт! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 13, 2013 Автор Share Отговорено Март 13, 2013 Една дама изглежда най-добре, когато е облечена само с обувки и шапка. Функционалното е красиво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Март 14, 2013 Share Отговорено Март 14, 2013 Както обеща - постарал си се! "Дръвцето" махагон ли е? Как ти се струва сега звука - промяна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Март 14, 2013 Share Отговорено Март 14, 2013 В моя бранш има едно известно име - архитект Сантяго Калатрава. Той вплита подобни органични мотиви в проектите си и най-интересното е че е супер комерсиално успешен Някак визията на китарата ми напомня за него Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts