~DN Публикувано Февруари 6, 2013 Публикувано Февруари 6, 2013 Решил съм да пусна една китара в базара на сайта. Проблема е, че не мога да преценя каква цена да й сложа, тъй като има един белег на гърба и за пръв път ми се налага да продам нещо с "дефект". Китарата е Schecter Damien Elite 7, а драскотината е в долния ляв ъгъл: http://img341.imageshack.us/img341/702/image0653.jpg Чисто нов този модел струва 1350лв., но макар и ползвана, е в перфектно състояние с изключение на този белег. Помагайте, колеги. Каква цена е подходяща за този инструмент като искам да го продам? Независимо дали сте се сблъсквали с подобна ситуация, или просто изказвате мнение, все ще е от помощ. Цитирай
vaxo Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 Много е трудно да се прецени на мен винаги ми е било трудно да определям цени на нещата, които продавам дори да са 10/10 Според мен ориентировъчно около 900 лева .... Цитирай
Yves Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 По правило щом не е нова цената пада с поне 20-30% независимо от състоянието. Колкото до драскотината, ако не е много брутална не би трябвало да е достатъчно основание за някакво драстично намаление. В смисъл на активно използващ се инструмент е нормално да има малки или по-големи наранявания особено отзад, колкото и да го пазиш. Дето се вика 20 кинта за парламата /според мен / Разбира се справедливата цена няма много общо с пазарната. Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 А според мен драскотини и каквито и да било козметични забележки не би трябвало да влияят на цената на инструмента. В момента продавам две китари и двете са бойни тояги, но в идеално техническо състояние, готови за свирене. Който си търси китара за красота вече е друг въпрос. Цитирай
Fats Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 Това леко чукване на китарата не променя стойността й. С нея се свири, а не се ходи по изложения. Ако китарата свири нормално няма основания за драстично намаляване на цената. Пусни я за не по-малко от 1300 лв. И не слушай глупости за намаляване с 300-400 лв. На който не му харесва да ходи да си купи Стаг за 150 лв. Лъскав... Цитирай
Death Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 Това ,че китарата е чукната тук-там ,не би трябвало да е проблем за повечето хора,щом всичко друго си е ОК. Аз бих и сложил цена около 1000-1100лв. А ако съм купувач,хич няма да ми дреме за тези забележка и не бих направил проблем на цената заради нея. Успех с продажбата ,ако ще се продава Цитирай
TARTO Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 тук вьпросьт е колко бьрзо искаш да я продадеш , за да ти определи някой цена .........а другият вьпрос е колко пари си готов да загубиш от продажбата и Цитирай
~DN Отговорено Февруари 6, 2013 Автор Отговорено Февруари 6, 2013 Пуснах я, пък каквото сабя покаже. Надявам се повече хора да разсъждават като писалите тук. п.п. За любопитните - обявата е в подписа ми. Цитирай
TARTO Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 да те питам поради каква причина искаш да я продадеш , какво ти харесва в нея и какво не Цитирай
soundcraft Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 Китара с драскотина?И при това на гърба?Не повече от 100 кинта... 2 Цитирай
Slide Отговорено Февруари 6, 2013 Отговорено Февруари 6, 2013 Гледах китарата на един познат скоро - Fender Straocaster и макар да е на 3-4 години, то вече е има много драскотини, пукнатини по боята, ръбовете й са подбити - "worn", дето се вика. Та понеже постоянно ходи да свири с нея по клубове, идеологията му е, че ако си купиш една дрелка, да си я вадиш от време на време от куфара и да я пускаш за да вдигнеш шум - може и да изглежда като нова и след години, обаче ако всеки ден работиш с тая дрелка - няма да изглежда като нова. Цитирай
~DN Отговорено Февруари 6, 2013 Автор Отговорено Февруари 6, 2013 да те питам поради каква причина искаш да я продадеш , какво ти харесва в нея и какво не 8-мак ще взимам на нейно място. То още тогава исках 8-струнна, ама убий ме ако знам защо размислих и взех 7... Как ще да е. Харесвам й всичко. Само тоя inlay ми е малко трън в очите - грозен ми е, ама айде, козметичните неща не са важни. Цитирай
wolverine Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 Попринцип и в магазините ако получат стока с лек дефект от превоза или съвсем леко одраскване и цената пада с около 200-300. Все пак ти си прецени, но както колегата каза - има си неписано правило 20-30% по-ниска цена ако не е нова. Има и писано правило в базара - всеки продавач сам определя цената си. Цитирай
golfabitch Отговорено Февруари 19, 2013 Отговорено Февруари 19, 2013 Пусни я на цената на която си готов да се разделиш с нея.Времето ще покаже дали е ниска или висока. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 19, 2013 Отговорено Февруари 19, 2013 Рядко срещана тема..,нали се сещаш че ше те подпукат да я купят на половин цена,че има драскотина.. Реално няма ли проблеми с грифа или електроника/ключове една драскотина нищо не значи, Колегата Fats добре го е казал.. Ти реално ако ми видиш Леспола ще се уплашиш - има вдлъбнатина на металната капачка на бриджа от удар,явно много купон е видял по Английските кръчми,но грифа не е чупен и си звучи чудесно .В даден момент бойно конче въобще не ти пука как изглежда,ако звучи. 1 Цитирай
Recommended Posts