Jump to content
Българският форум за музиканти

Фалшива китара с Hardtail Bridge


Recommended Posts

Здравеите.Реших да пусна тука темата понеже съм в безизходица.От 3-4 дена китарата ми се чува отвратително,все едно не е настроена.Значи как стана всичко:Реших да сваля строя от Ми към До.Посвирих малко и пак вдигнах строя в Ми.Така 2-3 пъти.На другият ден не можах да си позная китарата все едно не беше настроена(ама си беше).Прегледах всичко което се сетих,гриф,интонация,потенциометри,ключът за адаптерите.Презапоих всичко,измерих съпротивлението на адаптерите,сложих чисто нови струни,интонирах.Сега положението е по добре ама все още не е таман.6,5и4та струна издават някакви странни резонанси.Квинтите по добре да не ги чувате как звучът може да получите нещо....Общо взето ситуацията е такава.Китарата е с струни 10-46,тяло липа,гриф махагон,конструкцията е bolt on.Май следващата стъпка е китарата в кофата и нова.

Въпросът ми е възмижно ли е така нареченият Hardtail Bridge (китарата е с такъв) да е за смяна или за поправка?Ако сте се сблъсквали с подобни проблеми споделете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все едно не беше... ама си беше!

Е вземи един тунер и провери дали наистина е настроена. Провери свободните струни, както и по различните позиции дали е вярна. Може да вземеш и един запис да пуснеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Натегни я в Ми и я остави така 1-2 дена да улегне (е може да си свириш, не сваляй настройката просто). Ако ти е много нисък екшъна, при преминаването в До може да се е поизпълнал назад грифа и сега да му трябва време да се върне в нормална позиция, съответно да опират дебелите струни тук там, бръждене, кофти тонове. Можеш и да натегнеш шиша малко и да интонираш отново старателно или да вдигнеш екшъна от бриджа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грифа можеш леко да го напънеш напред(не много леко, но не да го чупиш, де) и можеш да си спестиш изчакването(ако това е твоя проблем).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите отново.По горните методи никак не помагат.Пускам записи да чуете горе долу за какво става въпрос.Свиренето е новобранско не се подиграваите.Чувасе като пейка с струни.

https://soundcloud.com/user709631933/demo-2-bridge

https://soundcloud.com/user709631933/demo3-neck

https://soundcloud.com/user709631933/demo-1

Редактирано от taktun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си интонацията с тунер, после без ефекти прослушай всеки тон по грифа за бъзз и ако не откриеш нищо посвири една седмица само на кухарка да ти мине.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи изкам да благодаря на всички отзовали се на проблема ми.Направих интонацията на ново и нещата си доидоха на място.Получи се като се одължиха всички струни с по малко.Голямо въртяне падна.Имам още един въпрос по темата.Теоретично имали определена дължина на всяка струна?Също така някой имали идея защо се стигна до тук?

Още веднъж благодаря.

@L.K на тебе х2 защото благодарение на тебе интонирах наново,а нямах такова намерение. :godbless:

Редактирано от taktun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теоретично, разстоянието между нулево и дванадесето прагче умножено по две. Има и малка корекция в зависимост от дебелината на струната, затова на акустичните китари магарето е под ъгъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.