taktun Публикувано Януари 25, 2013 Публикувано Януари 25, 2013 Здравеите.Реших да пусна тука темата понеже съм в безизходица.От 3-4 дена китарата ми се чува отвратително,все едно не е настроена.Значи как стана всичко:Реших да сваля строя от Ми към До.Посвирих малко и пак вдигнах строя в Ми.Така 2-3 пъти.На другият ден не можах да си позная китарата все едно не беше настроена(ама си беше).Прегледах всичко което се сетих,гриф,интонация,потенциометри,ключът за адаптерите.Презапоих всичко,измерих съпротивлението на адаптерите,сложих чисто нови струни,интонирах.Сега положението е по добре ама все още не е таман.6,5и4та струна издават някакви странни резонанси.Квинтите по добре да не ги чувате как звучът може да получите нещо....Общо взето ситуацията е такава.Китарата е с струни 10-46,тяло липа,гриф махагон,конструкцията е bolt on.Май следващата стъпка е китарата в кофата и нова. Въпросът ми е възмижно ли е така нареченият Hardtail Bridge (китарата е с такъв) да е за смяна или за поправка?Ако сте се сблъсквали с подобни проблеми споделете. Цитирай
Mairomaster Отговорено Януари 26, 2013 Отговорено Януари 26, 2013 Все едно не беше... ама си беше!Е вземи един тунер и провери дали наистина е настроена. Провери свободните струни, както и по различните позиции дали е вярна. Може да вземеш и един запис да пуснеш. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Януари 26, 2013 Отговорено Януари 26, 2013 Натегни я в Ми и я остави така 1-2 дена да улегне (е може да си свириш, не сваляй настройката просто). Ако ти е много нисък екшъна, при преминаването в До може да се е поизпълнал назад грифа и сега да му трябва време да се върне в нормална позиция, съответно да опират дебелите струни тук там, бръждене, кофти тонове. Можеш и да натегнеш шиша малко и да интонираш отново старателно или да вдигнеш екшъна от бриджа. 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 27, 2013 Отговорено Януари 27, 2013 Грифа можеш леко да го напънеш напред(не много леко, но не да го чупиш, де) и можеш да си спестиш изчакването(ако това е твоя проблем). Цитирай
taktun Отговорено Януари 27, 2013 Автор Отговорено Януари 27, 2013 (Редактирано) Здравеите отново.По горните методи никак не помагат.Пускам записи да чуете горе долу за какво става въпрос.Свиренето е новобранско не се подиграваите.Чувасе като пейка с струни. https://soundcloud.com/user709631933/demo-2-bridge https://soundcloud.com/user709631933/demo3-neck https://soundcloud.com/user709631933/demo-1 Редактирано Януари 27, 2013 от taktun Цитирай
Fats Отговорено Януари 27, 2013 Отговорено Януари 27, 2013 Не мога да разбера от какво се оплакваш, китарата звучи вярно въпреки усилията, които полагаш. Цитирай
taktun Отговорено Януари 27, 2013 Автор Отговорено Януари 27, 2013 Аз бих го определил като измъчено. Цитирай
L.K. Отговорено Януари 28, 2013 Отговорено Януари 28, 2013 Провери си интонацията с тунер, после без ефекти прослушай всеки тон по грифа за бъзз и ако не откриеш нищо посвири една седмица само на кухарка да ти мине. 1 Цитирай
taktun Отговорено Януари 28, 2013 Автор Отговорено Януари 28, 2013 (Редактирано) Значи изкам да благодаря на всички отзовали се на проблема ми.Направих интонацията на ново и нещата си доидоха на място.Получи се като се одължиха всички струни с по малко.Голямо въртяне падна.Имам още един въпрос по темата.Теоретично имали определена дължина на всяка струна?Също така някой имали идея защо се стигна до тук? Още веднъж благодаря. @L.K на тебе х2 защото благодарение на тебе интонирах наново,а нямах такова намерение. Редактирано Януари 28, 2013 от taktun Цитирай
g_vayov Отговорено Януари 28, 2013 Отговорено Януари 28, 2013 Теоретично, разстоянието между нулево и дванадесето прагче умножено по две. Има и малка корекция в зависимост от дебелината на струната, затова на акустичните китари магарето е под ъгъл. Цитирай
Recommended Posts