Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Пускам тази тема, като представяне на това четиво, за животът и смъртта на този велик басист. To "Live Is To Die" го препоръчвам на всички които се занимават с бас. Тук няма да се научите как да свирите на бас по-добре. Тук ще се запознаете с магията на онова време, което ще ви даде вдъхновение да станете по-добри басисти. Аз се запознах с Metallica през 1985 г. когато бях в пети клас, и смея да твърдя, че много добре познавам тази магия и дух на онова време.

Книгата дава разяснения по доста въпроси около отношенията в Металика, нейното сформиране, силите на влияние вътре в групата, насоките и т.н. Написана е от спомените  на хора очевидци, които са били вътре в ситуациите.

21078148586203144411357646614EdkPEme756f

Отговорено

Аз пък не съм басист, но си купих книгата няколко дни след като излезе - т.е. преди вече поне 2 години.

Страхотна книга, както и Justice for All за цялата Металика. McIver не спестява нищо - нито доброто, нито лошото. Историята на Клиф е наистина приятна за четене и задължителна за всеки фен на Металика, и далеч не само, а също така много харесах и признанието към Хамет в книгата - такова, което не получава от хилядите "разбирачи" иначе.

Между другото, мисля че в Оф-топика е време някой да направи тема за биографични книги на музиканти въобще. :) Иначе книгата се подкрепя с две ръце.

P.S. To live is to die и като песен е напълно задължителна. Любимата ми на Металика и според мен недостижима просто.

Отговорено

Аз първо прочетох книгата на италиански език. Това стана преди 3 години. Вчера за ИВАНОВДЕН ми я подариха и на български език. Голям кеф! Изобщо не знаех, че имало и българско издание.

Отговорено

R.I.P. Cliff ще си я купя и ще я прочета!И аз съм фен на Металика и докато са били с него са били трима китаристи.Той не свири като нормалните басисти тоест скучни бас линии,а свири както свири Били Шиън примерно.Пълни и като ритъм китара.

Отговорено

Много дразнещо подзаглавие.Това да не е Любо от "ТЕ", да не мож се сети за кой Любо става въпрос..."Аааа, Любо от "ТЕ" ли бе?".