Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, искам да знам дали някой тук има  Blackstar HT-1R и какви са му впечатленията?
Свиря предимно в домашни условия и разполагам с един усилвател Behringer VT30FX, 30W. Трябва ми нещо което като засиля няма да кара съседите да ми звънят постоянно и съм се ориентирал към горе споменатото кубе. Интересува ме главно дали вади по-добър звук от Behringer-а, при положение че Blackstar-а е лампов, а другия транзисторен.

Отговорено

Аз съм фен на Блекстар, нова марка са и затова са сравнително малки, но набират голяма популярност. Ако си от хората, които се впечатляват от етикета "Made in", то са правени в Корея. Поне старите серии. Имам HT-5 и много му се радвам ;)

Отговорено

Да, гледах разни ревюта в тубата и с много добри впечатления останах от Блекстар-а. Сега гледам в musicworld има един BUGERA V22, лампов на същата цена но 22W, та се чудя кой от двата да взема. Блекстар-а дали вади по-добър звук от Бугерата при положение, че е по-малък от него а на почти същата цена?

Отговорено

Ако разучиш ще разбереш, че Бугера са марка, с която трябва да имаш едно на ум относно качеството.

Блекстара е супер за метъл, за Бугерата не мога да кажа, но най-вероятно не предвид това, че е по-винтидж насочена.

Разликата в мощността също е значителна и зависи за какво ще ти служи.

Да не говорим, че Блекстара е само глава, а Бугерата комбо.

Просто усилвателите са много много различни и ако си набележиш няколко основни точки за това, което на теб ти трябва супер лесно ще си отговориш. ;)

Отговорено

Имам HT - 1R . Аз избрах главата и отделно си взех кабинет с 12 инча говорител. Мисля че нямат единица с 12 инча говорител. С две думи мога ти кажа че драйв канала е много добър, става и за хай гейн . Чистия канал на мен не ми звучи добре / някак сплескан ми звучи / . Размера не знам дали има значение за качеството на звука . Ако е за вкъщи 1 ват ти е напълно достатъчен. Помисли и за вариант глава + кабинет

Отговорено

Блекстара не е all-tube за разлика от Бугера.

Бугера пък е по-ялово качество като цяло, а и за домашно ползване не става.

Много са различни за директно сравнение.

Отговорено (Редактирано)

Ето какво има в него:

-----

Притеснителна е сервизната политика за този модел - replace only. Дано причината да е в ниската му цена.

Редактирано от musicman
Махнах снимката защото Google се престарава. Ако я имаш от друго място я дай. Този адрес го смята за много опасен.