Fats Отговорено Януари 1, 2013 Share Отговорено Януари 1, 2013 7 струнният ми взе приказката от устата. Аз си купувам руски лампи от един магазин на ъгъла на Мария Луиза и Поп Богомил, от дясната страна като отиваш към Лъвов мост. По нищо не отстъпват на "реномираните производители". За сведение лампите на много от големите фирми се изработват в Русия. Какво пише на тях е друг въпрос. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Януари 1, 2013 Share Отговорено Януари 1, 2013 (Редактирано) ^Дали си спомняш как се казва магазина? Аз също карам от известно време на руски nonames и съм доволен. По принцип има и в магазина отдясно на ректората на Техническия университет, но последния път като ходих нямаха в наличност каквито ми трябваха. edit: не отдясно, а отляво, де :D Редактирано Януари 1, 2013 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Януари 1, 2013 Share Отговорено Януари 1, 2013 Това е магазин за всякакви електрически джаджи. Като свиеш в Поп Богомил е на левия тротоар, в първите 10-20 м, Магазинът е на три нива и непрекъснато размествата щандовете. Подобен има и на отсрещния тротоар, с няколко стъпала отпред. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Януари 1, 2013 Share Отговорено Януари 1, 2013 Сега обаче го преместиха в отсрещната сграда - в момента на външен вид е като оранжев... склад може би.И аз от там си взимам лампите и не виждам разлика с оригиналните на Laney-то ми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 5, 2013 Автор Share Отговорено Януари 5, 2013 Мисля да го посетя този магазин, да видя за какво иде реч. Между другото направих този Bright Cap Mod и наистина мисля, че има ефект, досадните високи се поизчистиха. Интересно колко различни неща могат да се модват според интернет потребителите, даже в един сайт се продава Mod Kit, някакъв 3 степенен превключвател, който прави разни работи - или дава clean headroom , или повече драйв в стил Брайън Мей. Да не повярва човек. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 5, 2013 Share Отговорено Януари 5, 2013 Рядко има ецц-та в тоя магазин,но в района има още 3,където се намират понякога. За Мей съм чувал че маха 2 от крайните лампи ,така се вдига драйва,но едва ли е добре за трафовете..,как да е по добре не го прави тоя номер на оригинален Вокс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 6, 2013 Автор Share Отговорено Януари 6, 2013 Ако махна 2 крайни лампи, ще остана без крайни лампи Та къде се намират ЕСС83ки, ако не в по-горе споменатия магазин? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Януари 7, 2013 Share Отговорено Януари 7, 2013 Абе аз говоря за глава с 4 крайни,как да е ,това са митове и легенди,но на Мей му е през дедовия,има достатъчен екип да му поддържат техниката. Нещо трудно се намират преамп лампи ,преди имаше РФТ,абе вземи си бугера от динакорд,със смяна на малките лампи няма голяма разлика в звука,според мен. По цялата верига китарка-ефекти-усилвател играят много фактори,един презънс доста променя картинката,а сметам знаеш,бустването на среди и високи в общия шум на бенда само помага да се чуе китарата,без да е дразнещо усилена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 7, 2013 Автор Share Отговорено Януари 7, 2013 Така е, ама като съм почнал, да свърша работата като хората. Сега мисля да направя tone stack mod - сиреч да замася свободното краче на бас потенциометъра, разправят, че го прави доста по- responsive. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 7, 2013 Share Отговорено Януари 7, 2013 Обърках се... Досега беше латино сериал, но вече изгубих връзката. За какъв усилвател става въпрос, защото : VOX AC15 има няколко модела, но в нито един не виждам това, за което се говори тук. 2хECC83 и бас контрол заедно няма... Хайде да се внесе малко яснота за какво става дума? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 7, 2013 Автор Share Отговорено Януари 7, 2013 Това на картинката ми прилича на някакъв винтидж Вокс, баш оргиналдЪ. Моят Вокс е новичък, моделът мисля, че е от 2010, води се Vox AC15C1. 3 ЕСС83 в предусилването и 2х EL84 в крайното. Има еквилайзер на Tob Boost канала за ниски и високи, а в последния пост става дума за замасяване на бас потенциометъра. Така или иначе работата е готова, ефектът е доста чуваем и променя звука, не казвам дали по-добро или по-лошо но е различно и е добре, че го направих с ключе. Въобще, модването се оказва нещо много приятно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Януари 7, 2013 Share Отговорено Януари 7, 2013 Все пак, когато буташ нещо е хубаво да се позапознаваш с материята отдолу. Не казвам, че не си, а по принцип - защото с някои модове можеш лесно да изведеш една електронна схема извън параметрите, в които е предвидена да работи и тогава не се получават хубави работи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 7, 2013 Автор Share Отговорено Януари 7, 2013 Така е, за това пипам само най-елементарни неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Януари 15, 2013 Автор Share Отговорено Януари 15, 2013 Привет отново. Днес от магазина на поп Богомил си взех две крайни лампи 6п14п, които са аналог на EL84 (и от магазина го потвърдиха, и в вета така пише). Исках все пак да питам дали всичко е точно с този съветски аналог. Другият ми въпрос е: в нета намерих един пич, който продава есс83, както и 34ки, но има разни стойности за тока, мерен с лампомер, като за рридусилвателните дава 1.2милиампера, а 34кити има вариации, има с по 58, 70,80. Интересува ме тези стойности имат ли някакво съществено значение и може ли да стане фал? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 16, 2013 Share Отговорено Януари 16, 2013 EL84 и тоя им "аналог" не съм пробвал, но 6V6 и 6П6С не са еднакви. Да, пинаута е същия, работните напрежения/тоци са супер сходни, съответно можеш да ползваш едните или другите в един и същ АМР (евентуално с леки корекции). Но нито като изработка и физически размер, нито като ниво и звук са еднакви. Най-добре е всеки да си прецени чува ли смислена разлика между руските аналози и западните модели и съответно има ли според него смисъл да се охарчва повече. Стига да е по-ясно какво точно и как е мерил може и да има някакво смислена полза от инфото му. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts