Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 III or Behringer LX


genatawa

Recommended Posts

Аз ти казах какво мисля, не за да ти кажа какво от този ценови клас да си купиш(би било лекомислено да ти давам съвети за това), а да ти дам поглед върху реалните проблеми, които съществуват при някои усилватели.

Иначе е ясно, че ще е нещо компромисно, обаче как да ти кажем, кое на тебе ще ти звучи по-добре.

Можеш например напук на мнението на 7thString да пробваш всички изброени усилватели в магазините и за себе си да решиш, кой е зле и кой-добре.

Представи си например, че фендера ти хареса повече(заради вкусове, стил на свирене, представи). Според мен, не е невъзможно, въпреки всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Напълно си прав но просто като някой ми каже че Line 6-a не звучи като Messa Rectifier и по добре да си купя Messa-та няма смисъл да го пише. Разбирам че на вас това ви харесва повече, разбира се че и на мен това ми харесва повече но казах че нямам средствата да го купя. И поисках просто усилватели без значение какви лампови, газови, дигитални в този ценови клас които вие сте пробвали и г/д са достигнали приличен звук и случайно до някаква малка степен Metallica. (Или по-точно това което вие смятате че е най-доброто в този ценови клас.)

Не съм казал че не уважавам мнението на другите, напротив сам поисках съвети не съм казал че някои от тях са лоши, казах че най-много ми хареса това което каза колегата горе и предпочитам подобни отговори :)

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно подкрепям евтим, напук на моето мнение - най-добрия вариант е да идеш до магазин и да преслушаш различните варианти :)

 

Трябва да се има обаче предвид, че в магазина рядко имаш времето и възможността да извадиш най-доброто от един усилвател, който не познаваш, а всички знаем, че има някои страхотни ампове, които обаче за да звукнат, трябва да си изтръгнеш нервите, докато ги настроиш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми звучи доста лайняно, ама щом те кефи взимай нещо, колкото да не е без хич и тва е. Имаше разни прилични ампове в Базара, които при продажба след време няма да ти донесат загуби или поне не много. Вкусовете се променят и дори сега да си вземеш нещо, което ти се струва извънземно след 2 години може да не те кефи въобще. Просто и аз знам за 4-5 години какви неща харесвах и какви харесвам сега. Едно време набих пари в един огромен Randall, щото си мислех едно и ей така от питане по форуми стигнах до него. После спря да ме кефи и се чудих какво да го правя :D

 

Тъй че действай с каквото те кефи в момента, след 1-2 години ще е друго, гарантирам. Музиката и звука са субективни неща, не избираш радиатор или микровълнова фурна, които можеш да прецениш дали са читави по няколко параметъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен от семплите клийн и рок звуците ми харесват повече от хай-гейн звуците, които звучат малко като с метълзон или дет метъл педалче.

 

Ето малко от тубата:

- ненастроена китара

- официалното излъскано видео от Peavey.

 

Свирил съм с transtube усилвателите на пиви - звука им е по-приятен от други транзисторни усилватели, макар да не е върха на китарния тон. Малко повече съскат на хай-гейн, но ако не се прекалява, звучат прилично като за практиз амп, според мен.

 

Мисля, че все пак аналогов усилвател като този е по-добре от евтин моделиращ.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Всъщност т'ва Пиви на мен доста приятно ми звучи, особено с телекастъра на първото видео. Определено бих си рокясал както си му е реда на него, крънчът ми допада, особено като за транзисторен амп за 500 лв. Разбира се, не е никакъв проблем да се настрои да звучи гадно по всяко време ;) Но ми харесва. Посвирвал съм на старите бандити, с червената лента, те също бяха прилични ампчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами след всички съвети тука сега се мисля за Peavey Vypyr 75, Peavey Bandit 112 или да изчакам за някой хубав Marshall Valve да излезне на базара...

Много ми помогнахте за което благодаря на всички, но всеки който има да добави нещо или не е съгласен с новото ми мнение да се изказва, не отказвам още помощ :)

 

Между другото вижте този пич какъв звук вади ^^

 


Слушайте го на 1080p.

Написал е в канала си какъв гиър ползва.

 

My Gear:

Esp Ltd Ex 360 (2010)

Peavey Vypyr 30W

Sanpera I Foot Controller

Dunlop Cry Baby Kirk Hammett Wah

Morpheus DropTune

Boss Ac-3 Acoustic Simulator

Shure Sm57 Mic

Lexicon Alpha Sound Card

Jazz III XL Picks

Ernie Ball Cobalt 0.11 Strings

"Reaper" Recording Software

Sony Vegas Pro 11.0

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези работи кое как звучи няма да го разбереш от тубата.Тази китара е с активна електроника и ако си мислиш,че ще го докараш това с усилвател само си в заблуда.Звук като на Металика не могат да изкарат нито една група в България.Отиваш с китарата и пробваш ако те грабне плащаш и така.Само по технически данни пак не може да се ориентираш,по цена изобщо.Успех в откриването на топлата вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз допускам, че като по-популярен и стар усилвател, бандита може и да е по-добре, особено в шумна обстановка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.mmg-music.com/content/marshall-valvestate-8040

 

Иначе ето колко субективно нещо е представата за звук ,при това хубав. Тоя кавър на Guns ми звучи отвратително компресиран и с типичния "clipping" за транзистор драйв.

Това е звук, който можеш да извадиш и през Гитар Риг с шир-потребителска карта.

 

Всъщност - има ли определена цел за 50+ вата усилвател, че не видях да си писал дали ще го ползваш по клубе или репетиции.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този Marshall също много ме кефи но искам да е над 50 вата, тъй като ще се ползва в репетиционна с барабанист, ще има и изяви най-вероятно.

Това тук също доста ме радва - http://www.mmg-music.com/content/hughes-kettner-attax-80

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.