Evtim Djerekarov Отговорено Декември 20, 2012 Отговорено Декември 20, 2012 Аз ти казах какво мисля, не за да ти кажа какво от този ценови клас да си купиш(би било лекомислено да ти давам съвети за това), а да ти дам поглед върху реалните проблеми, които съществуват при някои усилватели. Иначе е ясно, че ще е нещо компромисно, обаче как да ти кажем, кое на тебе ще ти звучи по-добре. Можеш например напук на мнението на 7thString да пробваш всички изброени усилватели в магазините и за себе си да решиш, кой е зле и кой-добре. Представи си например, че фендера ти хареса повече(заради вкусове, стил на свирене, представи). Според мен, не е невъзможно, въпреки всичко. 2 Цитирай
genatawa Отговорено Декември 20, 2012 Автор Отговорено Декември 20, 2012 (Редактирано) Напълно си прав но просто като някой ми каже че Line 6-a не звучи като Messa Rectifier и по добре да си купя Messa-та няма смисъл да го пише. Разбирам че на вас това ви харесва повече, разбира се че и на мен това ми харесва повече но казах че нямам средствата да го купя. И поисках просто усилватели без значение какви лампови, газови, дигитални в този ценови клас които вие сте пробвали и г/д са достигнали приличен звук и случайно до някаква малка степен Metallica. (Или по-точно това което вие смятате че е най-доброто в този ценови клас.) Не съм казал че не уважавам мнението на другите, напротив сам поисках съвети не съм казал че някои от тях са лоши, казах че най-много ми хареса това което каза колегата горе и предпочитам подобни отговори Редактирано Декември 20, 2012 от genatawa Цитирай
7thString Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 Абсолютно подкрепям евтим, напук на моето мнение - най-добрия вариант е да идеш до магазин и да преслушаш различните варианти Трябва да се има обаче предвид, че в магазина рядко имаш времето и възможността да извадиш най-доброто от един усилвател, който не познаваш, а всички знаем, че има някои страхотни ампове, които обаче за да звукнат, трябва да си изтръгнеш нервите, докато ги настроиш 1 Цитирай
genatawa Отговорено Декември 21, 2012 Автор Отговорено Декември 21, 2012 Звука на това нещо - http://www.thomann.de/gb/peavey_bandit_112_new.htm Наистина ли е като в семплите там?! Цитирай
Yves Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 И на мен ми звучи доста лайняно, ама щом те кефи взимай нещо, колкото да не е без хич и тва е. Имаше разни прилични ампове в Базара, които при продажба след време няма да ти донесат загуби или поне не много. Вкусовете се променят и дори сега да си вземеш нещо, което ти се струва извънземно след 2 години може да не те кефи въобще. Просто и аз знам за 4-5 години какви неща харесвах и какви харесвам сега. Едно време набих пари в един огромен Randall, щото си мислех едно и ей така от питане по форуми стигнах до него. После спря да ме кефи и се чудих какво да го правя Тъй че действай с каквото те кефи в момента, след 1-2 години ще е друго, гарантирам. Музиката и звука са субективни неща, не избираш радиатор или микровълнова фурна, които можеш да прецениш дали са читави по няколко параметъра. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 (Редактирано) На мен от семплите клийн и рок звуците ми харесват повече от хай-гейн звуците, които звучат малко като с метълзон или дет метъл педалче. Ето малко от тубата: - ненастроена китара - официалното излъскано видео от Peavey. Свирил съм с transtube усилвателите на пиви - звука им е по-приятен от други транзисторни усилватели, макар да не е върха на китарния тон. Малко повече съскат на хай-гейн, но ако не се прекалява, звучат прилично като за практиз амп, според мен. Мисля, че все пак аналогов усилвател като този е по-добре от евтин моделиращ. Редактирано Декември 21, 2012 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Icarus Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 ^Всъщност т'ва Пиви на мен доста приятно ми звучи, особено с телекастъра на първото видео. Определено бих си рокясал както си му е реда на него, крънчът ми допада, особено като за транзисторен амп за 500 лв. Разбира се, не е никакъв проблем да се настрои да звучи гадно по всяко време Но ми харесва. Посвирвал съм на старите бандити, с червената лента, те също бяха прилични ампчета. 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 Да, и на мен тия Пивита ми харесват повече от много транзисторни усилватели. 1 Цитирай
genatawa Отговорено Декември 21, 2012 Автор Отговорено Декември 21, 2012 (Редактирано) Ами след всички съвети тука сега се мисля за Peavey Vypyr 75, Peavey Bandit 112 или да изчакам за някой хубав Marshall Valve да излезне на базара... Много ми помогнахте за което благодаря на всички, но всеки който има да добави нещо или не е съгласен с новото ми мнение да се изказва, не отказвам още помощ Между другото вижте този пич какъв звук вади ^^ Слушайте го на 1080p. Написал е в канала си какъв гиър ползва. My Gear: Esp Ltd Ex 360 (2010) Peavey Vypyr 30W Sanpera I Foot Controller Dunlop Cry Baby Kirk Hammett Wah Morpheus DropTune Boss Ac-3 Acoustic Simulator Shure Sm57 Mic Lexicon Alpha Sound Card Jazz III XL Picks Ernie Ball Cobalt 0.11 Strings "Reaper" Recording Software Sony Vegas Pro 11.0 Редактирано Декември 21, 2012 от genatawa Цитирай
TheKhan Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 Съвсем леко над бюджета ти е, но все пак хвърли едно око (ухо) на Blackstar HT-1 Combo. Цитирай
Ламби Отговорено Декември 21, 2012 Отговорено Декември 21, 2012 Тези работи кое как звучи няма да го разбереш от тубата.Тази китара е с активна електроника и ако си мислиш,че ще го докараш това с усилвател само си в заблуда.Звук като на Металика не могат да изкарат нито една група в България.Отиваш с китарата и пробваш ако те грабне плащаш и така.Само по технически данни пак не може да се ориентираш,по цена изобщо.Успех в откриването на топлата вода. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 22, 2012 Отговорено Декември 22, 2012 Аз допускам, че като по-популярен и стар усилвател, бандита може и да е по-добре, особено в шумна обстановка. Цитирай
Slide Отговорено Декември 22, 2012 Отговорено Декември 22, 2012 (Редактирано) http://www.mmg-music.com/content/marshall-valvestate-8040 Иначе ето колко субективно нещо е представата за звук ,при това хубав. Тоя кавър на Guns ми звучи отвратително компресиран и с типичния "clipping" за транзистор драйв. Това е звук, който можеш да извадиш и през Гитар Риг с шир-потребителска карта. Всъщност - има ли определена цел за 50+ вата усилвател, че не видях да си писал дали ще го ползваш по клубе или репетиции. Редактирано Декември 22, 2012 от Slide Цитирай
trolla Отговорено Декември 22, 2012 Отговорено Декември 22, 2012 http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=123254&option=basic_search&basic_search=8040&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=8040&limit=10&item_type=all Цитирай
genatawa Отговорено Декември 22, 2012 Автор Отговорено Декември 22, 2012 (Редактирано) Този Marshall също много ме кефи но искам да е над 50 вата, тъй като ще се ползва в репетиционна с барабанист, ще има и изяви най-вероятно. Това тук също доста ме радва - http://www.mmg-music.com/content/hughes-kettner-attax-80 Редактирано Декември 22, 2012 от genatawa Цитирай
Recommended Posts