reduce Публикувано Декември 18, 2012 Публикувано Декември 18, 2012 Въпроса ми е понеже нямам достатъно пари в момента за кубе ,мога ли да използвам комютъра за кубе поне в началото? Гледах в други теми имаше някакви програми,но незнам дали точно това ми трябва. Също четох ,че трябва да имаш определена звукова карта ,за да стане номера. Благодаря предварително! Цитирай
vaxo Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 Прочети за ASIO-драйверите и програмите от рода на GuitarRig. Ще имаш латенция и шумове, но за на първо време ще ти върши работа. Цитирай
genatawa Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 Ами чуй как звучи моят звук от китара направо в компютъра без абсолютно нищо друго и сам реши - https://soundcloud.com/genatawa/the-unforgiven-solo Ако ти хареса и ако искаш да питаш повече ми пиши на ЛС скайпа си ще то помогна колкото мога Цитирай
reduce Отговорено Декември 18, 2012 Автор Отговорено Декември 18, 2012 А коя е най-добрата подобна програма ,защото сега гледам ,че има и немалко негативни мнения? Цитирай
reduce Отговорено Декември 18, 2012 Автор Отговорено Декември 18, 2012 Понеже съм нов и нямам право на Лс,направо ми напиши skype тук или на лс ,за да неспамим темата! Благодаря! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 Ако имаш някаква вградена звукова карта, можеш да ползваш драйвера ASIOForAll и да кажем някой софтуер от рода на GuitarRig 5, Revalver 3, Amplitube и други. Трябва да си направиш преходник от голям към малък жак. Няма да звучиш много гот нито в микрофонния, нито в линейния вход на китарта без предусилвател. Едно педалче на BOSS с електронно превключване, дадено на байпас(изключен ефект) ще ти свърши работа като елементарен буфер/предусилвател. За по-хубави и безшумни резултати - по-хубава звукова карта с хубава хардуерна ASIO поддръжка, малко шум и инструментален вход. 2 Цитирай
golfabitch Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 В линейния вход поне при мен нещата са по добре като качество на звука,но ако картата ти има латенция ще имаш проблеми с ритъма. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Китара с пасивни адаптери, включена директно в линеен вход звучи ужасно - няма никакви високи, защото китарата има високо изходно съпротивление, а линейния вход - ниско входно. В резултат на това и някои паразитни капацитети се плучава low-pass филтър и високите на китарта изчезват. Чрез опити да ги възстановиш софтуерно, само напомпващ шума на така или иначе шумната карта. Цитирай
turbo_4i4ka Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Аз лично се намирах в подобно положение и си взех един Behringer Guitar Link (UCG102 ако бъдем по-конкретни) за 80 и нещо кинта и съм доволен, защото няма никакъв delаy, поради това че върви в комплект с оригинални Asio драйвъри. Отделно използвам разни pre-sets на Guitar Rig 5, удобно е също да се записват разни идейки на него. Разбира се, в сравнение с кадърен усилвател, китарата през програмата и през компютърните колони звучи по-постно и ''смачкано'', но определено е доста приемлив вариант, поне докато се съберат пари за кубенце.. Цитирай
reduce Отговорено Декември 19, 2012 Автор Отговорено Декември 19, 2012 Благодаря за отговорите ,помогнахте ми много! Сега ,като ми доиде китарата ще пробвам с ASIO drivers и Guitar Rig 5 и да видим какво ще излезе . Цитирай
agrogrind Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 (Редактирано) Аз ползвам една звукова карта за 15 лева (щото тая на дъното изгоря) от Мултирама, . От латенция не се оплаквам, както и от шум, понеже след като запиша нещо веднага се обработва със Саундфордж . Не използвам софтуер от рода на Guitar Rig и пр. Чейнът е следния: Китара--->ДИСТ(камионче)--->ЕQ(камионче)---> BEHRINGER Gi 100 с включена симулация на кабинет 4х12 ----> Мic inputЗаписвам със Сони Вегас или Саундфордж. Единствен недостатък е ,че когато искам да озвуча някое комбо или кабинет мога само от единия входен канал на картата да записвам Редактирано Декември 19, 2012 от agrogrind Цитирай
Thrashed Отговорено Декември 20, 2012 Отговорено Декември 20, 2012 1.Купуваш си един преходник от голям към по - малък жак. 2.Сваляш Guitar Rig 3 (read_rules)3.Сваляш ASIO4All 4.Инсталираш свалените неща5.Включваш кабела в Line IN жака и от звуковите настройки(на компютъра - доло в дясно) блокирай звука от микрофона(X).6.Отвори настройките на Guitar Rig - File -> Audio And Midi Settings - трябва да изглежда по този начин:-Driver - Asio4ALL-Device - Asio4All-Status - Running-Sample Rate - 44100 може и 48000-Latency - от 512 нагоре в зависимост от аудио картата ти ... Колкото по - нагоре, толкова по - хубав звук ще имаш. Цитирай
reduce Отговорено Декември 20, 2012 Автор Отговорено Декември 20, 2012 Много благодаря на всички! Точно това ми трябваше. Така има там sample rate и има 44100,48000,88200,96000,176400,192000 на кое от тези ще се чува най-добре? Аз мисля ,че на най-много или някъде 96000 или 176400 ще е най-добре ,но не знам все пак още нищо не разбирам и за това питам! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 20, 2012 Отговорено Декември 20, 2012 Най-добре се придържай към "стандартната" за звуковите карти честота 48 kHz. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 20, 2012 Отговорено Декември 20, 2012 Ако звуковата ти карта е евтина, едва ли поддържа всиока честота на дискретизация, просто софтуера те лъже. 1 Цитирай
Recommended Posts