IsoMorPhiC Отговорено Март 10, 2013 Отговорено Март 10, 2013 ^ Мерси Jabs! Радвам се, че ти харесва. Благодаря и за приветствието в клуба, но аз май от всички съм с най-малко опит в ефектостроенето. Дано скоро оправят компютърът ти, че да се насладим на малко буги-буги . Тук съм записал същото, но с повече плътност, добавена от кривящата ЕЛ84-ка в крайното стъпало на моето мини делта блусче: http://forum.muzikant.org/topic/36188-%D0%BF%D1%8F%D1%81%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA/?view=findpost&p=787802 Поздрави, Радо Цитирай
lyu_records Отговорено Март 11, 2013 Отговорено Март 11, 2013 Колега @jabs очаквам с нетърпение впечатления и снимки от "Бугито". Хванал съм му око от толкоз много време ма все изкачат други неща и не мога да смогна до него. Дано компютъра ти да стане по-бързо Цитирай
jabs Отговорено Март 11, 2013 Отговорено Март 11, 2013 (Редактирано) ^Уф ! Току-що го взех. Заминал хард, за щастие не този с важната информация. Довечера съм на линия. Бугито е много странна птица. Там няма такова понятие като "без гейн". Има много гейн, гейн на макс, тонове гейн и накрая дъскорезница Ще пробвам да запиша нещо, доколкото ми е по силите. ^^Приятелю, щом храбро модваш лампови комбота... не ще да си с малко опит и знания. Или просто си голям смелчага Редактирано Март 11, 2013 от jabs 1 Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Март 11, 2013 Отговорено Март 11, 2013 Jabs, приятелю, чувствам се поласкан , но наистина досега съм имал опит само с моето усилвалтелче(и напрежението от макс. 280V). Не съм направил кой знае колко много. Единственото, което беше малко по-трудно е да вградя VVR модулче (ъъ, DIY платчица всъщност ; Variable Voltage Regulator - променлив регулатор на напрежението), с което си регулирам(с врътката, най-вдясно) напрежението на анода и съответно на екранната решетка на EL84-ката. От към знания - имам още много да събирам. Обичам обаче да планирам предварително и да подхождам с предпазливост отколкото със смелост. При такива напрежения няма място за грешки и по принцип знам от хора, по-опитни от мен, че шега не бива. Иначе, да се върнем на темата - реших да пробвам дали мога да извадя стратокастърски звук от разделен керамичен хъмбъкер и керамичен сингъл(комбинацията на позиция 4 на моята Ямаха). С помоща на Шайтанчето май не е толкова непостижимо. Вие преценете: https://soundcloud.com/radocool/strat-sounds Чакам с нетърпение отзиви от Др. Буги. По начало съм си фен на хай-гейн изпълненията , така че със сигурност ще се накефя . 1 Цитирай
jabs Отговорено Март 11, 2013 Отговорено Март 11, 2013 (Редактирано) Абе не е баш Стратски саунда (по моите разбирания де), но си е мноо готин Ето го Бугито преди окончателна опаковка: Поради заболяването на компа и належаща пре-инсталация на Cubase + драйвъри... записа ще се забави, за което се извинявам Редактирано Март 11, 2013 от jabs 3 Цитирай
lyu_records Отговорено Март 11, 2013 Отговорено Март 11, 2013 А семпли и още снимки ще има ли? Цитирай
lyu_records Отговорено Март 13, 2013 Отговорено Март 13, 2013 Колко волта излизат след тримерите? И експериментирал ли си с различен волтаж? В общи линии как свири най добре? С времето и видеотата, които съм гледал в тубата ми се е набило в главата, че трябва да е много яко, но всеки път като се нахъсам така сe разочаровам на края. А сега си организирам собствената сватба и нямам никакво време за поръчки на чаркове и платки а съм и подхванал една камара неща... Специално за този ефект аха да го подхвана и все се случва нещо. Някой ден като го направя ще го кръстя "Драма" Направил (къде не до направил) съм си файла за кутийката още миналата година, като мисля да го правя 19" рак с 2 броя "бугита" вътре и по две двойки волум и гейн, което ми хрумна naскоро и превключване с релета, също така и вградено захранване. Едвам го намерих из харда. Така съм си мислел да изглежда преди година но недовършен с още копчалъци: Като стигна да го направя трябва да пусна платена VIP тема и да черпя на ред Цитирай
synchu Отговорено Март 14, 2013 Автор Отговорено Март 14, 2013 Един митичен драйв... TBC: Camera Roll-271 by synchu, on Flickr Sounds (Telecaster, Clean Amp, backing - same drive, bridge+neck, guitar volume backed, lead - neck, guitar volume maxed): http://soundcloud.com/synchu/vjr-drive 3 Цитирай
jabs Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Оу йей. Добър е. Но е толкова митичен, че чак не мога да го намеря в нета. Квойтуй животно, бег йор пардън? 1 Цитирай
shtur4o Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Таман щях да питам същото. На мен гугъл ми намира, че туберкулозата е много кофти заболяване 2 Цитирай
jabs Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Мда. Trinity Bible Church също не ще да е, въпреки че имат интересен сайт 1 Цитирай
jabs Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 Амин. Защо, TBC звучи супер като за ефект. Turbo Beer Collapser; Twin Bride Copulator; Tiny Banana Chorus; Too Big Chico.... Все изящни и подходящо екзотични имена, като за темата 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 14, 2013 Отговорено Март 14, 2013 (Редактирано) Top Boost in a Can ? Menatone Редактирано Март 14, 2013 от Parni_Valjak 1 Цитирай
synchu Отговорено Март 14, 2013 Автор Отговорено Март 14, 2013 Ще си изневеря на принципите, защото иначе ще запълним темата с гадаене - драйва е Vemuram Jan Ray де, поясних се че TBC = to be continued в първия пост Доколкото може да се каже че е Vemuram Jan Ray. Въпреки цитата на сайта им "3 годишен период на разработка", който май вече го няма, е базиран на Paul Cochrane's Timmy (което е оригинален дизайн) със сменени стойности на 5 компонента + различен операционен усилвател. Не казвам че непременно е кофти това с подмяната на стойности ( освен частта с цитата от сайта, безсмисленото покриване със смола на вътрешноста и това че струва 400$ и некъв change, при положение, че Timmy e 129$, купен от Пол), защото драйва звучи забележително добре. Т.е. японците са се поориентирали ... Това не е единственият дизайн от друга бутикова компания, базиран на Timmy. Lovepedal също имат такъв. Все таки, драйвът звучи просто прекрасно и дефинитивно има разлика с Тими (за който вече проследявам офертите в нета Оригиналните дизайни трябва да се поощряват). Като го направя " 'убав в кутийка" ще пусна пак и малко по-разнообразно демо.... 3 Цитирай
Recommended Posts