rock_children Публикувано Декември 11, 2012 Публикувано Декември 11, 2012 Здравейте приятели!Досега свирих с една стара китара за 100 лева понаучих се и реших да вдигна малко нивото.Харесал съм си http://www.muzikalen.bg/bg/catalog/id/1298.html но няма никакви отзиви за този модел.Приемам и други предложения в ценови диапазон до 200 лева Ще ви бъда много благодарен Цитирай
crazy_train Отговорено Декември 11, 2012 Отговорено Декември 11, 2012 Aми,дори аз като пълен аматьор,не ти препоръчвам "stagg" веднъж свирех на електрически "stagg" и незнам дали просто бройката беше лоша или всички са лошо,но по-добре събери още малко пари за нещо по-добро.(а и коледа идва) Цитирай
mfutbol Отговорено Декември 11, 2012 Отговорено Декември 11, 2012 Не знам с каква китара си свирил досега, но с тази която си предложил няма да вдигнеш нивото много-много Цитирай
Thrashed Отговорено Декември 11, 2012 Отговорено Декември 11, 2012 Потърси китари Yamaha или Ibanez Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2012 Отговорено Декември 12, 2012 (Редактирано) Без да препоръчвам марки ще кажа, че всичко от този ценови клас не свири особено добре. Предполагам, че предвид цената и наличието на електронка, не е лошо решение - обаче трябва да отидеш в магазина и да си избереш така, която ти звучи добре и няма проблеми или дефекти. Може би ще е по-добре от това, което имаш, а ако си избереш добра бройка в магазин, със сигурност ще има подобрение, но това не значи, че ще звучиш съвсем както трябва - хубавите акустични инструменти са доста скъпи по принцип - а възможно е да купиш дори доста скъпа акустична китара, която да няма нищо особено в тона - може да звучи скучно и плоско, въпреки цената си. Затова китара се избира на първо място на слух, от свирещия. Философстване по картинка никак не помага никак. Това е все едно да избираш най-вкусна торта в интернет магазин. Редактирано Декември 12, 2012 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
81.slash Отговорено Декември 12, 2012 Отговорено Декември 12, 2012 Понеже съм на вълна да пиша...Всяка нова китара до 500 си е пълен компромис за съжаление. По-добре е да се търси нещо втора ръка. Цитирай
7thString Отговорено Декември 12, 2012 Отговорено Декември 12, 2012 ^ Това е меко казано глупост, което си казал. В диапазона до 500 има твърде добри попадения. Горе колегата правилно е спомена да се ориентира избора към Ямаха или Ibanez. 2 Цитирай
a_panov Отговорено Декември 12, 2012 Отговорено Декември 12, 2012 Светия Граал е Ямаха и Ибанец. Дрън, дрън, ярина. Друг път. Отива се в магазина и се пробва и която ти хареса... Или си търсиш втора употреба с пробване.... 3 Цитирай
timez Отговорено Декември 15, 2012 Отговорено Декември 15, 2012 Точно така, колега, и аз съм "ЗА" този принцип! В крайна сметка всички ние свирим на музикални инструменти за това да се кефим на първо място и щото ни иде отвътре. Така че инструмента ТРЯБВА да бъде част от картинката, а това как ще се казва и колко струва в магазина е от второстепенно значение. Не говоря за тези които си вадят хляба с това, разбира се, там нещата са доста "по-тънки", те си знаят какво да правят... Цитирай
kiik Отговорено Декември 24, 2012 Отговорено Декември 24, 2012 Всички казват, че китари примерно под 500 лв. не стават, а пък Стаг съвсем не стават....най-общо казано. Добре, въпроса ми е ако човек има 500 лв. защо не си вземе направо ВСРич и да не се занимава с никакви Стагове и глупости. Още повече че дори любимия ми Уарлок (онзи белия, еди кой си модел) струва 385 ако не се лъжа. Важи ли и за китара БСРич, че на цена под 500 не е качествена? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 24, 2012 Отговорено Декември 24, 2012 (Редактирано) Наистина качствените китари струват хиляди(а и не всяка, струваша хиляди е от най-добрите, и при тях има бройки). Надявам се, че това отговаря на въпросът ти. За 500 лева можеш да купиш свястна китара, ако по случайност попаднеш на по-скъпа китара на старо, която да се окаже хубава. Иначе получаваш бюджетна китара без никакви особени качества. Без значение от марката. Това не значи, че няма да свири - сигурно ще е ОК, просто няма да е като "хубавите". Редактирано Декември 24, 2012 от Evtim Djerekarov Цитирай
kiik Отговорено Декември 24, 2012 Отговорено Декември 24, 2012 Аз лично при скромните ми познания трудно ще оценя коя китара е хубава, но при равни други условия (стил музика, налични ефекти вкъщи, и т.н.) ако ти дам в ръцете 400 лв. да купиш китара коя би избрал - БСРич-а (обожавам го чисто визуално) или Стаг за същите пари? Без да пробваш имам предвид - чисто теоритичен въпрос. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 24, 2012 Отговорено Декември 24, 2012 Това е като да питаш, от две вина, кое ще е по-пивко, ама без да ги пробваш. В тоя ценови клас, всичко е късмет. А и защо да не ги пробваш - пробвай ги. Цитирай
kiik Отговорено Декември 24, 2012 Отговорено Декември 24, 2012 Ми защото честно да ти кажа и да ги пробвам, при мойто ниво, разлика няма да открия, но съм готов да си взема БСРич-а единствено заради визуалния кеф. Та затова ми е въпроса - защо всички оплюват Стаг за под 500 лева, като мегаизвестните БСРич имат супер-популярен модел за под 500 лв. Нещо не се връзва Цитирай
мегатон Отговорено Декември 25, 2012 Отговорено Декември 25, 2012 Здр! Из между точно този модел SA40DCFI-BK'' Стагове'Се срещат дори и добри изработки,Просто трябва да има повече бройки в магазина за да се избере най-добрата,А и намаленито е примамливо Успех! Цитирай
Recommended Posts