Jim-ph Отговорено Януари 11, 2013 Отговорено Януари 11, 2013 виждам че е 400 на група. Това прави апарата безполезен за мен, за съжеляване. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 11, 2013 Автор Отговорено Януари 11, 2013 (Редактирано) Изходите са разделени в галванично разделени групи. Всяка група има по 2 изхода (галванично свързани) Максималният сумарен ток, който могат да отдават изходи 1 и 2 е 500ма. Това значи, че спокойно можеш да захраниш 2 ефекта, изискващи 250мА или един - 500ма. Във втория случай другият изход от групата остава свободен. Последните 4 изхода имат двойна филтрация и двойна стабилизиация. Те са предвидени предимно за чувствителни аналогови ефекти, нуждаещи се от малко ток. Например cybaby черпи около половин милиампер(до колкото помня). Моят Firesound V3 под 2.5мА. Това е и причината да не е нужно много ток навсякъде. Ако се замислиш, с 50мА ток могат да се захранят 20 овърдрайва! (луда работа) Прочети ръководството за експлоатация на български език от тук: http://n-audio.net/sites/default/files/Powerbox%20Mk2%20UM%20Bg.pdf Сигурен съм, че сам ще си отговориш на доста въпроси. Сигурно е безполезен, ако всичките ефекти, които ползваш изискват ток над 400мА всеки. Редактирано Януари 11, 2013 от Nikifena 1 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Януари 11, 2013 Отговорено Януари 11, 2013 Ако по-нататък мислиш да слагаш и защита по ток Докато разглеждах схемите останах с впечатление, че са използвани класически интегрални схеми на компенсационни стабилизатори за фиксирано напрежение (серията 78хх или нещо аналогично) . Тези схеми мисля, че по принцип са с вградена защита по ток. Това, което ми е по-интересно в случая, е: Не се ли влияят консуматорите един от друг, когато ги захранваш паралелно от обща токозахранваща схема? Предполагам, че все пак това влияние ще бъде минимално, но нямам идея какви смущения в захранването може да внася даден ефект. Иначе устройството е много добре планирано и, както изглежда от снимките, не по-зле реализирано :godbless: . Прегледах и последната постната версия на инструкциите за експлоатация - доста грамотно са написани, не смятам, че потребителите биха брали ядове. Самият дизайн на устройството е доста интуитивен (имам предвид, че всичко се разбира само като го погледнеш). Не знам дали си пуснал книжен вариант на инструкциите в комплекта на захранващото устройство, но обикновено това улеснява работата, особено когато имаш 5 минути до soundcheck-a Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 12, 2013 Автор Отговорено Януари 12, 2013 Стабилизаторите не са 78хх. Ако погледнеш схемата по-внимателно, ще видиш, че изправителите не взимат захранване от една точка. Нали все пак има галванично разделение. Не ми остава време за менюала. Говорих с една печатница, но не съм ходил. да говорим в цифри и срок. Иначе размерът на кутията на Powerbox e една идея по-малка от лист с размер А5. Но дори и да има менюал, той ще е само на английски. Непрофесионално е да се разчита на нещо ново 5 минути преди саундчек. 1 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Януари 12, 2013 Отговорено Януари 12, 2013 За отделните изправители и галваничното разделяне между тях видях. Питането ми беше за двойките крайни изводи. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 12, 2013 Автор Отговорено Януари 12, 2013 Няма да има проблем ако консумацията на двата ефекта в дадената група консумират сходен ток. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 18, 2013 Автор Отговорено Януари 18, 2013 Книжката! Пффф. При тия малки тиражи книжките станаха златни.... 5 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Супер е, Ники Тези дни трябва да намина към теб, за да си взема Powerbox-a Цитирай
synchu Отговорено Януари 18, 2013 Отговорено Януари 18, 2013 Аз вече си го взех Доволна работа, солидна изработка и работи отлично. 4 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Януари 30, 2013 Отговорено Януари 30, 2013 @synchu - да се похваля, че и аз вече си взех Powerbox-a - наистина безкомпромисна изработка и ще ми върши перфектна работа Много съм доволен! Поздравления и благодарности на Ники и все така да ни радва с нови полезни благинки 1 Цитирай
Recommended Posts