Jump to content
Българският форум за музиканти

Metallica - The Unforgiven Solo


genatawa

Recommended Posts

Набързо записано с доста грешки но все пак искам да чуя мнението ви особено акустичната китара стана много зле :D

 

https://soundcloud.com/genatawa/the-unforgiven-solo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен като цяло ми харесва. Имаш няколко понижени тона, които по принцип биха "минали", но е особено фрапантно когато са на силен акцент, примерно на 0:43 и 1:04 мин.

Разбира се, ще си го отработиш още и ще стане перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Mairomaster  Просто исках да видя какво ще е мнението на хората за 1вия ми запис някога... Нямах време да го свиря 3 4 пъти та да стане перфектно просто искам да чуя мнения, надявам се да не ти пречи това. И никъде не сам казал че го мразя а казах че просто има грешки и не е перфектно.

 

@shtur4o Благодаря за коментара, очаквам да видя какво мислят и другите хора :)

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, ще съм откровен, щото лицемерието не ми е страна, надявам се да не ми се сърдиш :)

- Ритмиката ти е потресаващо зле - трябва много тренинг с метроном

- Имаш добри попадения като цяло, но когато не успееш да доизсвириш някой мотив, гледаш да го изтикаш и после да "наваксаш" с избързване - това е много грешен и набиващ се на очи подход - като му изпуснеш края - отсичаш пасажа, правиш преход и продължаваш нататък.

- Вкарай в свиренето си вибрато и динамика - със заковани ноти и без акценти никога няма да придадеш емоция в свиренето си.

- Работи върху тона си - в акустичната част на солото аз китара почти не чувам, а в бичкията китарата е твърде суха - трябва си малко ехо, малко реверб, за цвят :)

 

Нещо, което ми направи добро впечатление е, че не изфалшивяваш на бендването - това е постижение, което липсва и на доста напреднали китаристи :)

 

Ще стане работата, но си трябва труд и инат! Успехи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@7thString Точно такива отговори търся, благодаря много за изчерпателното мнение и не съм човек който се сърди на това за което иска.

 

Между другото да добавя никога не съм ходил на никакви уроци и всичко самичък съм учил, поради което са ми повечето грешки най-вероятно и затова го обмислям.

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо лошо да се учи сам човек и не един и двама китаристи от световно ниво са го доказали - по-трудно е, защото сам трябва да наблюдаваш и виждаш когато нещо не е наред и да се стараеш да го оправиш. Истината е, че като всеки занаят, свиренето се учи със свирене и не става никак изведнъж. Тук във форума, а и в youtube и в интернет като цяло има безброй теми, сайтове, видео и т.н. с техники, упражнения и всичко, което ти трябва - учителя ти е последна грижа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Кърк не го свири прекалено по-добре на живо, няма се плашиш :D

 

Иначе подкрепям всичко, което каза 7thString. Мисля, че най-приоритетният ти проблем е ритмичността, там имаш доста бачкане. Ама ще стане, инат трябва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърси из интернет времевите стойности на тоновете в такта, разгледай как се делят (цели ноти, половини, четвъртини, осмини, и така нататък). С упражнения е бъкано из youtube и google, писано е из форума за това. Свири ги с метроном. Ако не можеш да си ги намериш, това е вече съвсем друг проблем. Щом си я докарал до тук някак, явно имаш някакви познания все пак в търсенето в интернет.

 

Иначе готино (за мен поне) упражнение е да си запомня дадени мотиви, и да си ги тананикам поне ритмически правилно. Че съм фалшив, фалшив съм, но идеята ми е за ритмиката. Освен това съм забелязал, че и не мога да изсвиря нищо по-бързо, отколкото мога да го възпроизведа по някакъв начин с уста - просто не мога да го осмисля и става мазало като опитам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За упражнение свири солото БАВНО. На 50%, ако трябва и по-бавно. Това е като допълнение на казаното от Icarus. Избираш едно парченце, пускаш бавно, запомняш точно ритмиката и опитваш да го изсвириш след това сам. Като го докараш криво-ляво (пръстите да свикнат) опитваш с Гитар Про-то, пак така БАВНО. Като започнеш да го свириш свободно заедно с оригинала/ТАВ-а вдигаш малко скоростта и така.

 

Ако познаваш нотните трайности и можеш да броиш тактуваш е по-лесно. Не в началото, но по-натам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Бързото свирене е една от многото техники, използвана в свиренето на музикален инструмент, и не всеки се цели към нея :) Но мисля, че се насъбраха достатъчно препоръки, така че действай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.