genatawa Публикувано Декември 3, 2012 Share Публикувано Декември 3, 2012 Набързо записано с доста грешки но все пак искам да чуя мнението ви особено акустичната китара стана много зле https://soundcloud.com/genatawa/the-unforgiven-solo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Декември 3, 2012 Share Отговорено Декември 3, 2012 Като ти сам си мразиш изпълнението, защо те е грижа за мнението на другите за него? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Декември 4, 2012 Share Отговорено Декември 4, 2012 На мен като цяло ми харесва. Имаш няколко понижени тона, които по принцип биха "минали", но е особено фрапантно когато са на силен акцент, примерно на 0:43 и 1:04 мин. Разбира се, ще си го отработиш още и ще стане перфектно. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
genatawa Отговорено Декември 4, 2012 Автор Share Отговорено Декември 4, 2012 (Редактирано) @Mairomaster Просто исках да видя какво ще е мнението на хората за 1вия ми запис някога... Нямах време да го свиря 3 4 пъти та да стане перфектно просто искам да чуя мнения, надявам се да не ти пречи това. И никъде не сам казал че го мразя а казах че просто има грешки и не е перфектно. @shtur4o Благодаря за коментара, очаквам да видя какво мислят и другите хора Редактирано Декември 4, 2012 от genatawa Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Декември 4, 2012 Share Отговорено Декември 4, 2012 Значи, ще съм откровен, щото лицемерието не ми е страна, надявам се да не ми се сърдиш - Ритмиката ти е потресаващо зле - трябва много тренинг с метроном - Имаш добри попадения като цяло, но когато не успееш да доизсвириш някой мотив, гледаш да го изтикаш и после да "наваксаш" с избързване - това е много грешен и набиващ се на очи подход - като му изпуснеш края - отсичаш пасажа, правиш преход и продължаваш нататък. - Вкарай в свиренето си вибрато и динамика - със заковани ноти и без акценти никога няма да придадеш емоция в свиренето си. - Работи върху тона си - в акустичната част на солото аз китара почти не чувам, а в бичкията китарата е твърде суха - трябва си малко ехо, малко реверб, за цвят Нещо, което ми направи добро впечатление е, че не изфалшивяваш на бендването - това е постижение, което липсва и на доста напреднали китаристи Ще стане работата, но си трябва труд и инат! Успехи 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
genatawa Отговорено Декември 4, 2012 Автор Share Отговорено Декември 4, 2012 (Редактирано) @7thString Точно такива отговори търся, благодаря много за изчерпателното мнение и не съм човек който се сърди на това за което иска. Между другото да добавя никога не съм ходил на никакви уроци и всичко самичък съм учил, поради което са ми повечето грешки най-вероятно и затова го обмислям. Редактирано Декември 4, 2012 от genatawa Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Декември 4, 2012 Share Отговорено Декември 4, 2012 Няма нищо лошо да се учи сам човек и не един и двама китаристи от световно ниво са го доказали - по-трудно е, защото сам трябва да наблюдаваш и виждаш когато нещо не е наред и да се стараеш да го оправиш. Истината е, че като всеки занаят, свиренето се учи със свирене и не става никак изведнъж. Тук във форума, а и в youtube и в интернет като цяло има безброй теми, сайтове, видео и т.н. с техники, упражнения и всичко, което ти трябва - учителя ти е последна грижа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 6, 2012 Share Отговорено Декември 6, 2012 И Кърк не го свири прекалено по-добре на живо, няма се плашиш Иначе подкрепям всичко, което каза 7thString. Мисля, че най-приоритетният ти проблем е ритмичността, там имаш доста бачкане. Ама ще стане, инат трябва 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
genatawa Отговорено Декември 6, 2012 Автор Share Отговорено Декември 6, 2012 Как да упражнявам ритъма, някои по специфични упражнения или нещо..? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 7, 2012 Share Отговорено Декември 7, 2012 Потърси из интернет времевите стойности на тоновете в такта, разгледай как се делят (цели ноти, половини, четвъртини, осмини, и така нататък). С упражнения е бъкано из youtube и google, писано е из форума за това. Свири ги с метроном. Ако не можеш да си ги намериш, това е вече съвсем друг проблем. Щом си я докарал до тук някак, явно имаш някакви познания все пак в търсенето в интернет. Иначе готино (за мен поне) упражнение е да си запомня дадени мотиви, и да си ги тананикам поне ритмически правилно. Че съм фалшив, фалшив съм, но идеята ми е за ритмиката. Освен това съм забелязал, че и не мога да изсвиря нищо по-бързо, отколкото мога да го възпроизведа по някакъв начин с уста - просто не мога да го осмисля и става мазало като опитам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
genatawa Отговорено Декември 9, 2012 Автор Share Отговорено Декември 9, 2012 @Icarus Значи ще трябва да се научиш да тананикаш много бързо! Доколкото упражненията ще се оправя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 9, 2012 Share Отговорено Декември 9, 2012 За упражнение свири солото БАВНО. На 50%, ако трябва и по-бавно. Това е като допълнение на казаното от Icarus. Избираш едно парченце, пускаш бавно, запомняш точно ритмиката и опитваш да го изсвириш след това сам. Като го докараш криво-ляво (пръстите да свикнат) опитваш с Гитар Про-то, пак така БАВНО. Като започнеш да го свириш свободно заедно с оригинала/ТАВ-а вдигаш малко скоростта и така. Ако познаваш нотните трайности и можеш да броиш тактуваш е по-лесно. Не в началото, но по-натам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Декември 11, 2012 Share Отговорено Декември 11, 2012 ^^Бързото свирене е една от многото техники, използвана в свиренето на музикален инструмент, и не всеки се цели към нея Но мисля, че се насъбраха достатъчно препоръки, така че действай. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
genatawa Отговорено Декември 11, 2012 Автор Share Отговорено Декември 11, 2012 Я чуйте отново записах го пак Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stomanow Отговорено Декември 11, 2012 Share Отговорено Декември 11, 2012 А линка? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts