kiusha82 Публикувано Декември 2, 2012 Публикувано Декември 2, 2012 (Редактирано) Предстои купуване на лампово комбо,но модели много. Комбото ще се ползва в репетиционна и мисля ,че трябва да е поне 50 W. Бюджет до 1500 лв. Спрял съм се на следните модели: Ampeg GVT52-112 Engl Thunder 50 PEAVEY 6505 Plus 112 Peavey Valve King 212 Combo 100 Randall RM100C Combo 100 Watt, 2x12 - ако струва 1500 лв. най-добрия избор ли е? Ще се свири всякаква музика предполагам и ще се радвам да помогнете с избора на комбото. Също така някой ако знае комбо което не съм написал горе нека да каже. Спрях се на тези модели заради бюджетния капитал. Благодаря! Редактирано Декември 2, 2012 от kiusha82 Цитирай
Karavadjo Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 Пишеш ,че ще свириш всякаква музика но ще свириш ли Jazz, фънк, блус и метъл с него? Друг важен въпрос: С ефекти ли ще свириш (педълборд) или ще използваш драив и клин канала на кубето? Сам знаеш ,че няма такова кубе с което да се свирят всички стилове а относно бюджета ти е добър и ще си купиш добро кубе за тези пари. Изключил си модели на фирмата Маршал интересно решение. Успех с търсенето. Цитирай
IndustrialMan Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 (Редактирано) Аз съм за Randall ! Редактирано Декември 2, 2012 от IndustrialMan Цитирай
Trysth Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 Всякаква музика няма, има конкретни стилове или звучене, което искаш да докараш. Karavadjo е задал коректните въпроси, като получим отговори, можем да помогнем повече. Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 2, 2012 Автор Отговорено Декември 2, 2012 Ще се оборудва репетиционна и се предполага ,че може да се свири от джаз до дет.Предполагам ще използват и процесори и камиончета.Също и чистия канал и драйв канала. Как да ви кажа ,че всичко е възможно Цитирай
7thString Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 И аз мисля, че Енгл-а е най-добрия избор(пък и съм фен на марката ). Другото е, че в репетиционна трудно ще чуеш истинската душа на 100В лампово прасе 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 Ще се оборудва репетиционна и се предполага ,че може да се свири от джаз до дет.Предполагам ще използват и процесори и камиончета.Също и чистия канал и драйв канала. Как да ви кажа ,че всичко е възможно В тоя диапазон половината,че и повече китаристи свирят с Маршал,ма ти си знаеш.. 1 Цитирай
Yves Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 (Редактирано) ^ То и половината, че и повече от половината държава слуша чалга...дай сега и ние да се почваме Редактирано Декември 2, 2012 от Yves 1 Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 2, 2012 Автор Отговорено Декември 2, 2012 А бе гледам да питам и двете половини,още не е купено комбото. Не мога да ги чуя нещата за да ги сравня.Не знам дали ги има всички тези модели на едно място в София. За сега част от едната половина са за Engl-а Ама никой не казва защо. Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 Ampeg GVT52-112 Engl Thunder 50 PEAVEY 6505 Plus 112 Peavey Valve King 212 Combo 100 Randall RM100C Combo 100 Watt, 2x12 Естествено, че рандъла с 3 хубави модула. Съвсем друг е въпроса е че се прави сравнение на неща от различни класове, и второто нещо е, че са подминати най класическите усилватели маршал и фендер. Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 2, 2012 Автор Отговорено Декември 2, 2012 Нека някой да посочи модели на Фендер и Маршал и да каже с какво са по-добри от тези които аз съм споменал. И нали да са до 1500 лв.(нови) Дано не ме разбере някой грешно.Не казвам ,че едните са лоши или другите.Просто искам да знам какво ще ми свърши работа. Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 Примерно рандъм стрелба в нета Marshall DSL40C 2012 fendera май е по скъпFender Hot Rod Deluxe III Лампов амп в репетиционна е доста голямо хоби, а и незнам защо трябва да е чисто нов... 1 Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 2, 2012 Отговорено Декември 2, 2012 Пробвал съм пиви - валвкинг 212. Според мен е жесток усилвател. Има супер чист канал - нещо, което вече все по-трудно се чува в съвременните усилватели. Има 2-3 канала за смяна и много възможности. Оправях такъв и смея да твърдя, че отвътре е прилично направен. Ако имаш възможност го чуй. Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 3, 2012 Отговорено Декември 3, 2012 ^^Valve King има пасивен псевдо лууп - разкачане на сигнала преди крайното стъпало без буфери за компенасация на ниво и имапеданс, доста незползваем. Трябва устройството което се плъгва да има собствени контроли за входно изходно ниво и да има голяма амплитуда на изходния сигнал за да разклаща крайното стъпало. Просто Valve King е най бъджет ампа на пиви и е много компромисен. Цитирай
Recommended Posts