Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Без да искам да спамя, бих ти препоръчал да пробваш сам по възможност.

Аз примерно може да съм си взел такава китара и да съм страшно доволен от нея, защото примерно, ми е първа и не съм пробвал нищо друго. Дори бих могъл да се чудя как така хората дават толкова пари за гибсъни, при положение, че китарата е толкова хубава.

От друга страна, бих могъл да съм човек, пробвал безброй китари и да кажа, че е много зле, в сравнение с китарите за XXXX долара, които харесвам. Разбираш ми мисълта.

Нека разбира се, който се е докосвал до такава китара даде мнение, но четейки отзивите, имай горното предвид :).

Отговорено

Удобна е и е приятно да се свири на нея, но звука не е впечатляващ - особено през кубенцето от стартер сета. Като мине през по-читав амп - бива. Като за първа китара е идеална... поне според мен. Но наистина е по-добре да я пробваш :)

Отговорено

Нали... Иванчо обидил учителката си по български език с:

- Комуниска! - защото му писала двойка.

А тя му отговорила:

- Кому ниска, кому висока ама съм си баш добре...

Та китарата е ОК! Взимай я! Само трябва да прегледаш позициите на грифа... Да няма фрапиращи дефекти.

После китарата става кукла с нови адаптери и електроника, с фрет-левълинг и сетъп на 09 или 010 струни в зависимост с какви ще свириш...

Добра е китарата! Ако имаш 200 лева това е ТЯ. После по-малко, по-малко ще я ухажваш, ще инвестираш в нея... Като изпилиш позициите от свирене, ако ги изпилиш де, щe си вземеш друга и пак ще я ухажваш, я адаптери, я потенциометри, я ключове. И след това ще се съберат едни доктори с бели престилки и ще ги напишат диагноза:

- Страдащ от синдром на G.A.S.

Красавица е, взимай я:

x1_bks_hz.png

Отговорено

Едва ли има смисъл да се инвестира твърде много в адаптери за такава китара. Вярно, че после можеш да ги сложиш на друга, но когато си купуваш хубава китара, тя често има нелоши адаптери по принцип. А парите са хубав сет нови адаптери често представляват немалък процент от бюджета за нова, по-хубава китара. Виж, ако сложиш евтини нови адаптери, които и пасват - ОК.

Отговорено

Аз бих казал, че китарката вероятно е хубава, не знам, но усилвателя вероятно(почти със сигурност!) не е - чувал съм доста от тоя най-нисък клас - не стават за нищо и са в състояние да съсипят звука на всяка китара. Купи си китарата, ако искаш ... но усилвател си потърси в базара - има доста, на много прилични цени. Аз, например, продадох скоро 2 там, които бяха на практика нови... почти на половин цена - много такива има и сега в базара. Може и китарка да потърсиш там - нещо хем по-добро, хем не на магазинска цена - ще ти излезе същите пари, а ще е съвсем, съвсем друга работа.

Отговорено (Редактирано)

Китарата е невероятно удобна!

За твърда музика предполагам е ок.

За някакъв по-човешки саунд трябва да я моднеш да делиш адаптерите на сингли, нек адаптера задължително.

Като цяло вади много изразен тон в средите, особено на сингли.

Има доста high output и тона е по-скоро грубичък, но и това си има своето очарование :) :)

---

Основен и много съществен проблем - ще имаш проблеми с настройването на иструмента.

Интересното е, че китарата играе с половин тон нагоре надолу (като я хванеш да посвириш и се загрее... :P), но в общи линии пази строй!

За тези пари е много удобна китара и не бих се разделил с нея.

Може да правиш каквото си искаш с нея и върши работа.

Далеч е от класен инструмент, но пак повтарям - невероятно удобен и ергономичен дизайн!

Удар в десятката за бюджетна китара!!

---

Все пак, за тази цена може да вземеш някаква реплика на страт от по-качествена дървесина.

Но и конструкцията на една страт китара може да ти се стори по-масивна и тромава, по-неудобна, вероятно няма да имаш хъмбъкер на бриджа и такъв висок аутпут на сигнала.

Редактирано от emosms
  • 2 months later...
Отговорено

като отшдеш в магазина пробвай всичките броики от този модел , много добре оглеждаи грифовете и пракчетата защото тия калпазани които са ги правили от КОРТ в повечето случаи са ги претупвали на брьшки , преди нова година ходих в един магазин и пробвах наред китарите им от 7 броики на КОРТ само две нямаха проблеми по грифовете