Jump to content
Българският форум за музиканти

Аудио митове


blr

Recommended Posts

Не знам дали точно тук му е мястото, но понеже има директно отношение към аудио оборудването, реших да го постна тук:

 

 

Малко е длъжко, но си заслужава гледането, ако човек има време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен всички аудиофили трябва да минават по една година терапия с това видео - като в 1984 - закопчани за един стол, и с 20-тина монитора, повтарящи това видео :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ще е безмислено мъчение с неясен психически изход .

За да има ефект от подобно начинание, най-напред ще се наложи да се родят наново с други мозъци. Нека не се заблуждаваме, че всички сме поне малко нормални (умни например). Не е така, за съжаление.

Първо, колко аудиофелационисти изобщо ще разберат какво се говори в презентацията ?

Да започнем от английския (който им е почти матерен ;)) , и да стигнем до специфичните професионални определения и коментари?

Една от причините за тяхното състояние е първичността на разсъжденията им, поради липса на знания и разбиране. И понеже им е ясно, че не стават, намират начин да се себеутвърждават уповавайки се на субективните, първични възможности на мозъците си. Кой не иска да е нещо, вместо нищо? Не е важно дали различават, чуват или разбират. Демонстрират, че имат някакви свръх способности за да се успокоят психически.

А като се съберат повечко, ела та стой и гледай! Става симпозиум на който се разменят тъпотия след глупост и обратно. И понеже всички са на един акъл (или липса на такъв) всичко им доставя наслада от взаимното общуване.

Това естествено не се отнася само до посочената категория люде :whistle:.

 

Моят избор е да елиминирам контактите си с подобни екземпляри. Господ ми е дал ограничено време на този свят, за да го губя безмислено. Точка. (Period, както често се среща в презентацията).

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А като се съберат повечко, ела та стой и гледай! Става симпозиум на който се разменят тъпотия след глупост и обратно.

Да, да... бил съм на подобна сбирка :D Уж на радиолюбители, които обаче се оказаха ...фили :D Странно е как човек който има понятия от радиотехника и електроника може да изпадне в такива глупости. Тогава и видях за първи път и бях втрещен като ми показаха кабел за 15 хиляди и беше... просто кабел :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Днес бях на експото и, честно, очаквах много повече.... Според мен има какво още да се желае... Иначе беше интересно де. Поздравления за нашия човек от третия етаж (българин), който си разработва всичко и много много не отстъпва на останалите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Нашия човек" са няколко фирми:

-Everything but the box

-EOS

-Ether Audio

-Трифонов аудио

-Vilner (които са по-скоро дизайнерско ателие)

 

------------

Отделно - световноизвестни БГ фирми със собствени разработки, които не видях в списъка на изложението (още не съм ходил):

- Antelope Audio

- Trax

Редактирано от Demiurg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аудио митове? Че може да се чуе посоката на кабелите. Друг мит ще да е щателното изолиране на кабелите до озвучителните тела от вибрации. Достатъчно е да четем някои форуми, и ще намерим десетки митове и легенди, а навярно и религия може да се построи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако изходим от твърдението, че всеки проводник е в някаква степен полупроводник в зависимост от сплавта от която е направен, може да се предположи, че в някаква степен, теоретично, проводника има "посока" - доколкото знам, процеса на правене на кабели предполага ориентирането на кристалната решетка по определен начин.

 

Разбира се, в един аудиомалоумнофилски форум, всички думички "предполагам" биха били заменени с "абсолютно сигурно е", но мен лично ме съмнява дълбоко тази характеристика да е измерима дори с най-прецизна техника, особено пък на честоти имащи нещо общо с чуваемия диапазон.

 

Най-голямата смешка всъщност е, че според "онези", аудиотехниката и свързаните с нея процеси са едва ли не връх и черешката на тортата в областта на постиженията в електрониката и електротехниката, при положение, че говорейки дори само за ел. сигнали, има области, в които се работи с десетки, стотици пъти по-голяма прецизност отколкото е нужна за аудиото. Примерно, в сравнение с електрониката в един радиотелескоп, и най-надъхания аудиофил с техника за десетки хиляди евра е пълна смешка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.