chlen Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 (Редактирано) RFT е друга марка, а анaлог на ECC83 e 12AX7 Редактирано Февруари 11, 2007 от chlen Цитирай
stratocaster Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 оп, Деляне прав си не исках да засягам никого - само направих опит да коментирам пазарната политика на Маршал ампа звучи добре, спор няма аз в мойта главица ползвам едни стари РФТ - чудесни са от цялата камара лампи, които имам те свирят най-добре Цитирай
James Hetfield Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 За мене Маршал са върха. В нас обаче имам една Wermona. Мнооого стара. С 2 входа но има само бас, високи и волюм на всяка букса. 35 вата. Напулно достатъчно да тормозя комшиите. Лампов и вади доста добър звук за годините си. Грешка... кубето се оказа транзисторно. Цитирай
synchu Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 (Редактирано) ^супер. К'ва работа върши това изявление след 2 години и половина остава в сферата на предположенията, догадките и фърлянето на боб Редактирано Април 5, 2007 от synchu Цитирай
Overdrive Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 за мене най яките са солдано и меса буги дуал ректифиър (говоря за изцяло ламбови), до сега не съм имал удоволствието да свиря на истински такъв (а само на правени), но и правените отнасят всички хибридни ампове които съм чувал/пробвал Цитирай
daniel.hristov Отговорено Април 5, 2007 Отговорено Април 5, 2007 за мене най яките са солдано и меса буги дуал ректифиър (говоря за изцяло ламбови), до сега не съм имал удоволствието да свиря на истински такъв (а само на правени), но и правените отнасят всички хибридни ампове които съм чувал/пробвал Хвала на Месите ... аз лично съм много голям фен на на Lone Star ама бая закуски трябва да пропусне човек за такъв амп Цитирай
serengeti Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Какво ще кажете за това??? http://www.diezel.ch/de/products/herbert.php Цитирай
DavidGilmour Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Е това е нещото.Като се науча и събера пари ще си го взема задължително в комплект с един Фендер Стратокастер. Цитирай
metalhammer Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 за дизела: само незнам за къв ви е 180 вата ламбова мощност - само кабинетите за тва ще струват колкото сносно ламбово кубе 2 ръка аз със 50 вата събарям къщи Цитирай
docc Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Peter Diezel e един от най-сериозните,сравнително "новопоявили" и наложили се производители. Lone Star е много успешен модел и минава за един от вариантите на poor man's Dumble. И двата са ми в листата редовно представяна на Дядо Мраз(Дядо Коледа - по нов стил). П.с.Читави кабинети(напр. 2бр.)одма си струват колкото сравнително сносно(даже и ново)ламбено комбо.Те звучат по различен начин с приложени 50 - 150 - 300вт.,което е и смисълът на разнообразието,на предлагани мощности в съвременните условия.(разбира се,кабинетите са само един от елементите осигуряващи звукова вариабилност). Цитирай
DavidGilmour Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Тъй като никой не разбра какво имам в предвид поради забозването на хостването на картинката,пускам друг линк http://img353.imageshack.us/my.php?image=h...agilmourfv6.jpg Цитирай
bratmito Отговорено Април 7, 2007 Отговорено Април 7, 2007 Работата е там,че някои хора скачат на голямата мощност уж,че е свири много по-силно,като правят компромис със кабинета.Ако все още някой не е разбрал - 100 вата не свирят 2 пъти по-силно от 50.За тва ако искате да събаряте къщи зимайте хубави говорители с голяма чувствителност. А за говориеля при различни мощности не мисля,че разликата в звука е много голяма като изключим много ниски и много високи нива.Все пак немоаг да твърдя за много високите,защото никога не съм давал толкова жега на говорител. Цитирай
docc Отговорено Април 7, 2007 Отговорено Април 7, 2007 Работата е там,че някои хора скачат на голямата мощност уж,че е свири много по-силно,като правят компромис със кабинета.Ако все още някой не е разбрал - 100 вата не свирят 2 пъти по-силно от 50.За тва ако искате да събаряте къщи зимайте хубави говорители с голяма чувствителност. А за говориеля при различни мощности не мисля,че разликата в звука е много голяма като изключим много ниски и много високи нива.Все пак немоаг да твърдя за много високите,защото никога не съм давал толкова жега на говорител. Чуствителността на високоговорителя в никакъв случай не е определящ фактор за неговата степен на "качественост",нито за пригодността му(особено при "инструменталните" апаратури)! А при различни приложени мощности,разликата в звученето на един говорител е от забележима,до значителна! Цитирай
bratmito Отговорено Април 7, 2007 Отговорено Април 7, 2007 Имах в предвид за събаряне на къщи,че трябва голяма чувствителност,не по-мощен усилвател.Качеството на звука е ясно,че не се определя от чувствителноста,но често хубавите говорители имат и голямо КПД. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 за дизела:само незнам за къв ви е 180 вата ламбова мощност - само кабинетите за тва ще струват колкото сносно ламбово кубе 2 ръка аз със 50 вата събарям къщи аз със 10вата ламба озвучавам квартала, а с 50 заглушавам отвсякъде озвучени барабани през 2х100 или нещо подобно - извода е че с 50вата може да се свири спокойно на някой площад Цитирай
Recommended Posts