Nasty Little Lamer Публикувано Юли 11, 2006 Share Публикувано Юли 11, 2006 Както виждате аз съм един nasty little lamer, та ще започвам със леймърските въпроси . Преди дни намазах от братовчеда(който вече не свири) някакъв електрически Fender(не ме питайте за модел-Remember? I'm the new one! The lamer!), а аз отдавна имам мераци да се науча да свиря, но до момента нямах подобна възможност. Та въпроса ми(който не го намерих във отредената за леймъри като мен тема --the Ultimate Guide For Beginners--) е следния:има ли възможност да се уча направо на тази китара пропускайки кухарката или тя е задължителен елемент от обучението? 10x in advance! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Child^in^Time Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Не е задължително да се почва от акустична. Аз почнах с нея пък до никъде не съм стигнал. Няма никакъв проблем да се почне с електрическа. То вече се определя от това какво искаш да учиш и какво да свириш... п.п. ако можеш качи някакви снимки на китарата или кажи модела че ми стана интересно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kazimbutt Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Child^in^Time, така е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Вече сме 3:0 Аз лично почнах с акустичната защото наште смятаха че е просто приумица която ще отшуми както се и появи... Само че те не знаеха че идеята назрява повече от половин десетилетие... Буахахахаха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drizzt Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 много са различни за мен аз почнах на акустична и въпреки че дрънкам нарядко то е повече на нея помисли кое те кефи повече и започни с него Но като цяло не като едното да е основно а другото десерт- различни са и наистина не мисля че толкова влияе въпреки ча на мен ми едоста неудобна да свиря с перце да не казвам че напрао не мога Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Донякъде всичко зависи от това , което искаш да правиш с китарата - за свирене по домашни купони или класически произведения се почва с акустичната , но ако ще искаш да свириш "жица" няма смисъл от акустичната . Аз лично съм почнал с акустична , защото нямаше друга Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Не е зле да свириш и на двете. На електрическата жица, а на акустичната - разни хармонии, и пиеси за китара. Акустичната китара върши много добра работа и за упражнение, когато си навън, например. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
guitarfromhell Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 може що да не може ... много хора който познавам почнаха от електрическа и минаха към кухарки щото като ходим някаде из планината или някаде другаде няма как да носим кубета и тн Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 /офф Ми аз точно за тва си направих усилвател на батерийка Всичко се побира в калъфа на китарата и так-так разгъвам апаратурата за 15 секунди и почваме Сори за офф-а :exclaim: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kazimbutt Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Понеже никой не схвана иронията в предишния ми пост, аз искам да кажа, че съм съгласен с колегата Евтим - хубаво е да се свири и на двете китари. Аз съм на мнение, че винаги е по-добре първите няколко месеца да се свири на акустична. Чак след това може да се мине на електрическа. Преходът от обикновена към електрическа китара ще бъде много лесен. Това не важи за обратния случай, тъй като при акустичната китара няма ефекти, които да помагат за ваденето на хубав звук. Там нещата опират до техника. Всеки добър китарист може да свири и е започнал на кухарка. Ерик Клептън да не е по-тъп от нас, че не е награбил веднага електрическия инструмент? Ако един човек обича китарата истински, няма да му пука, че тя е акустична - ще свири на нея, нищо че предполага, че на електрическа ще му е по-кеф. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fory Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Задължително почни с класическа. За да се ограмотиш и да свириш после като хората. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 Доста категорично заключение... Как стигна до този извод и защо смяташ че това което ще свири на класическата няма да може да го свири и на електрическата... Ем струните са по-ниско, ем са и по-меки - фингърпикинга ще му е на 6 Просто е глупаво да действаш на тоя принцип: Рече и отсече! Ае и със здраве Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 според мен двете китари нямат нищо общо,а човека трябва да свири на каквото го кефи повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 да почва с каквото го кефи, иначе рискува да убие желанието за свирене пък след време ако му се присвири класика ще се занимае и с класическа китара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Юли 11, 2006 Share Отговорено Юли 11, 2006 според мен двете китари нямат нищо общо,а човека трябва да свири на каквото го кефи повече. 1+ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts