Bohemian Отговорено Февруари 16, 2007 Отговорено Февруари 16, 2007 Акустика не уча, но уча физика и мога да се допитам до някой от преподавателите в СУ. Надявам се, че тогава ще ми повярвате. Иначе бих се радвал да дойда на някоя от тези срещи. Цитирай
Annabelle Отговорено Април 17, 2007 Отговорено Април 17, 2007 (Редактирано) Спомних си, в тази насока на мисли, че една преподавателка по "Музикална естетика" от Музикалната академия веднъж беше споменала, че научно е доказано, не си спомням вече как точно го нарече, но беше нещо от сорта на: спонтанно движение на гласните струни само при слушане на пеене, но това движение било толкова слабо, че едвам се долавяло с уредите, но въпреки това съществувало!...Същото важало и за инструменталистите...но не мога да дам конкретни примери в момента...Само си спомних, че съм чувала подобно нещо...Но от това чак да се преграква- малко пресилено ми звучи...Може леко терсене да се почувства човек ако слуша неправилно звукоизвличане или неразпят глас или(да! сега си спомних- при инструменталистите беше- само при наблюдаване на неправилна постановка на свирене..) Редактирано Април 17, 2007 от Annabelle Цитирай
Recommended Posts