svilen_a Публикувано Октомври 28, 2012 Публикувано Октомври 28, 2012 Чух доста добри отзиви за "Графити Студио", някой от вас има ли опит с тях? Кое звукозаписно студио/продуцентска къща бихте ми препоръчали? Искам да запиша няколко демо песни и 1 завършена песен с видеоклип. Цитирай
aarab Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Ми помисли колко ти е бюджета, иначе предполагам, че Графити ще си доволен , ако можеш да си го позволиш Успех. Може да потърсиш и хора от форума, които смесват/мастерират добре 1 Цитирай
.TXT(Glavata) Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Аз ти предлагам да отидеш в АМГ студио за 50 кинта (със твой инструментал) ще ти направят доста добър запис + Микс и всичко е ОК. Ако искаш някакви контакти с тях пиши ми на лично ще ти дам координати да се свържеш с тях. Цитирай
petiofi Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Във форума е Професора има студио. Виждал съм и съм чувал много качествени неща поговори с него?! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 (Редактирано) Провери условията и предложенията на Zero Project Studio 0878 77 40 94 , Владимир Бочев бул. „Александър Дондуков” 67 Редактирано Октомври 30, 2012 от Parni_Valjak Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Валяк, като ти чете човек елитарните мнения за студийната техника, излиза, че не признаваш нищо под Щудер и Награ, или като компромис - някой UAD, пък препоръчваш студио с техника, каквато повечето от нас имат вкъщи ! Нищо против конкретното студио - това имат - с това работят, но Валяк - спри се малко ! Като за не-музикант в музикантски форум, за нула време натрупа 2000 поста ! Оценявам факта, че помагаш на хората със съвети и ремонти, добър инженер си- не го оспорвам, ама се изявяваш като крайна инстанция навсякъде ! ----- По темата - едно студио има два компонента - 1 - наличната техника, и 2 - хората, които работят там. От тая гледна точка има различно стилово профилиране на студията. Ако човека (хората) в студиото слуша и разбира от метъл, то се предполага, че и съответната му техника е в тая насока, а иразбиранията му за звук - също. Затова е МНОГО важно да се уточни в какъв стил (насока) ще са парчетата, за да се търси съответното студио ! При общи условия аз бих предпочел Графити, първо - защото са с огромен опит в разностилна музика, и второ, защото там има хора, които наистина чуват и разбират от звук ! 1 Цитирай
serengeti Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Абе тоя Явор няма спирка,толкова ли не му научихте номерата: 1.Пуска се зарибяващ въпрос 2.Гледа ви сеира Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 (Редактирано) Демиург, Къде видя, че става въпрос за метъл? Ако имаш нещо против хората, които работят в студиото, бъди конкретен. Що се отнася до техническата страна на въпроса, няма да навлизам отново в безмислени дискусии. И още нещо - предложил съм да се провери, без да коментирам нищо конкретно. ПП. Май нещо лично долавям в коментара ти . 6 години - нула време? Колко имаш по математика? Редактирано Октомври 30, 2012 от Parni_Valjak Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Обяснявам бавно, четете и осмисляйте: 1 - като споменах метъл, имах предвид прост пример за стилово профилирано студио. Примерно ако някой иска да запише поп-парче в Субзиро, ще му е доста трудно да изкара подобен звук от Месата и Пивито там, щото те са специално подбрани за жица, а и на Бебо (тон-режисьора) ще му скъсат нервите, просто защото човека слуша друга музика и има разбиране за друг тип звук. Аналогично да опитам да запиша дет-метъл парче в студио, насочено към поп-музиката. Дотук - нещо неясно ? 2 - Нито познавам хората от посоченото от Валяка студио, нито знам къде се намира, нито ме и интересува. Просто погледнах на сайта им листа с техниката и не видях нищо особено, и нищо особено "студийно". Такива интерфейси, монитори и кубета повечето хора имат вкъщи. Тук също не вярвам да има неясноти. 3 - Не казвам, че с такава техника не може да се направи хубав запис, особено ако човека зад пулта си разбира от работата. Дано да са такива, и да правят хубави неща - техника се купува - акъл не идва ! 4 - Онова горното мнение го написах, подразнен от факта, че Валяка във всяка тема възхвалява хай-енда на технологиите, има си даже и собствена темичка за звукозаписа, дето всичко упоменато е по-по-най... пък изведнъж препоръчва студио с общо-взето посредствена техника. Надявам се, момчетата от въпросното студио да не се впрегнат за тия думи - това е обективна оценка на съвсем среден клас апаратура. Ето техниката на Графити: http://www.graffittistudio.com/bg/recording-studio.html - доста нагоре е. 5 - И ако говорим за хай-енд студийна техника - ей тва неизвестно за мен студио ми изби зъбите: http://www.youtube.com/watch?v=P1XLznh-oek гледайте клипчето и точете лиги - това все едно не е в БГ ! Малоумното в случая е, че не намерих сайта им, а и въпросното клипче ако им е презентацията - баси дивотията ! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Ха-ха-ха, тез последните сцепиха!!! Цитирай
7thString Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 (Редактирано) Добре де, сори за офтопика, ама бива ли техника за 100 бона и отгоре, и да ти свиди да я хвърлиш една банкнота да ти снимат добър рекламен клип - пример за български бизнес и предприемачество преамп, преамп, преамп, преамп........ лампов и....... нормални горд съм, че свиря с ненормална, лампова техника Редактирано Октомври 30, 2012 от 7thString Цитирай
Recommended Posts