Enev Публикувано Октомври 27, 2012 Публикувано Октомври 27, 2012 Моля за съвет от някой който има въпросната карта - Нямам опция за 192 khz , опитах с най-нови драйвери и софт., Win XP , 4 GB ram 2 Ghz Pentium dual core, Ето това излиза - http://www.2shared.com/photo/FXZc3_A9/Mixer_2.htm Цитирай
patzo Отговорено Октомври 27, 2012 Отговорено Октомври 27, 2012 (Редактирано) Тази карта поддържа най-много 24-bit/96kHz - тъй, че няма да стане. Редактирано Октомври 27, 2012 от patzo Цитирай
Enev Отговорено Октомври 27, 2012 Автор Отговорено Октомври 27, 2012 http://www.etcetera.co.uk/products/EMU005.shtml Пише че поддържа 192 Khz Цитирай
patzo Отговорено Октомври 27, 2012 Отговорено Октомври 27, 2012 Моя грешка - сега видях в сайта на ему, че поддържа - щото в описанието на друг сайт пишеше, че е до 96kHz. Аз съм с 1212м и си ми ги показва всичките. Прочети Упътвавнето да видиш не пише ли нещо по въпроса. 1 Цитирай
Enev Отговорено Октомври 28, 2012 Автор Отговорено Октомври 28, 2012 Чудя се, да не би да има по-старо произведени модели които поддържат до 96 khz ,защото и аз чета от различни места, различни характеристики . Едва ли ще се наложи някога да работя на тази честота , но знае ли човек. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Възможно е само да плейва на 192, но за запис да поддържа 48 и 96... Тази на сайта е PCIe, може старите да нямат 192... П.П. Във всеки случай не мисля, че си струва да се занимаваш с 192. Е, може би ако имаш микрофони за $5к и подходящо помещение... 1 Цитирай
Enev Отговорено Октомври 30, 2012 Автор Отговорено Октомври 30, 2012 За PCIe - да,знам , но за PCI има инфо че поддържа , ето тук тази http://www.etcetera....ts/EMU005.shtml е на 192. Това не ми е основния интерфейс с който работя, но все пак искам максимално да го му използвам капацитета.Някои се отнасят с пренебрежение към E-DSP ефектите на картата , но ако човек знае как да ги използва ( и да не разчита само на тях ) може да си помогне много . Благодаря за подкрепата и очаквам още, ако някой знае нещо по въпроса. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Видях, че по разни сайтове пише 192 kHz и за PCI, обаче кой откъде какво и кога е copy/paste-вал... не може да им се вярва напълно... А на сайта на Крейтив не видях инфо за старата. Из някой форум не пише ли, за да знаеш със сигурност, че може? 1 Цитирай
Enev Отговорено Октомври 30, 2012 Автор Отговорено Октомври 30, 2012 (Редактирано) Из доста места порових, само на 1 място имаше нещо от рода на EMU 0404 196 kz true or fake . Американците много ме радват когато на подобен вапрос отговарят ,, Не знам на тази ,но моята карта M-audio (или там нещо си друго ) поддържа 196 на MAC а другата на Lynux ,бла-бла и накрая никой не помни въпроса от който са тръгнали.Тук във форума има много кадърни момчета , сигурно по бързо ще намеря отговора който ме човърка . А ето тука какво гледам - този драйвер съм го изтеглил и качил , и пак не става пущинката http://www.2shared.com/photo/EHKPtFu0/Mixer_3.html Редактирано Октомври 30, 2012 от Enev Цитирай
patzo Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 (Редактирано) Отворих едно упътване от сайта на е-му точно за твойта карта и виж какво пише: PatchMix DSP can run at 44.1kHz, 48kHz, or 96kHz sample rates, but the effect processors are only available at the 44.1kHz or 48kHz rates. Малко по надолу в описанието имаше снимка за отваряне на сесия и изглеждаше като твоята без 192 kHz малко по-надолу в техническите данни: Sample Rates 44.1 kHz. 48 kHz, 96 kHz derived from internal crystals ЦЪК Редактирано Октомври 30, 2012 от patzo 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 31, 2012 Отговорено Октомври 31, 2012 Знаех си, че има някаква такава врътка... Често срещан трик на мръсните капиталисти! Цитирай
Enev Отговорено Октомври 31, 2012 Автор Отговорено Октомври 31, 2012 Или ние нещо не схващаме ,или много гледами Телешоп и почнахме да се вързваме ... Цитирай
blr Отговорено Ноември 2, 2012 Отговорено Ноември 2, 2012 A тези 192 kHz семплираща честота важни ли са изобщо или въпросът е принципен? Цитирай
Enev Отговорено Ноември 3, 2012 Автор Отговорено Ноември 3, 2012 Въпроса е решен ! Когато съм ъпдейтнал драйверите , е трябвало да инсталирам и PatchMix DSP софтуера - съответната нова версия. Сега вече стана ! А Въпросната честота поне за сега не ми трябва за аранжименти и записи , а за акустичен тест. Цитирай
Petar Отговорено Август 31, 2013 Отговорено Август 31, 2013 Моля за съвет от някой който има въпросната карта - Нямам опция за 192 khz , опитах с най-нови драйвери и софт., Win XP , 4 GB ram 2 Ghz Pentium dual core, Ето това излиза - http://www.2shared.com/photo/FXZc3_A9/Mixer_2.htm Това важи само за DSP а ко ползваш ефектите на DSP. Картата записва на 192 khz с аудио софтуера. Цитирай
Recommended Posts