Jump to content
Българският форум за музиканти

Kоя от двете е по-добра


Recommended Posts

  • Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Нека бъде шоумастера , защото рано или късно ще осъзнаеш предимството на двойния адаптер :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз преди да взема мойто говедо се бях точил на шоумастъра... Погледни от тая страна: Showmaster Fat Pack-а ти дава китара И амп, който не е лош в интерес на истината. Fender Frontman 15G ако се не лъжа, а иначе двата хъмбъкара са доста голямо предимство... Ся нз дали става въпрос за комплекта с флойд или другия с обикновеното тремоло, защото ся ще почнат отново споровете хубаво ли е аджеба да имаш флойд, но ще ти кажа моето мнение, че особено за начинаещ флойда е само за гъзария. Супер рядко ползвам моя (поради което и рядко си настройвам шкафа), но пък ако се занимаваш упорито някога може и да ти потрябва...

 

Бе аз съм за ШоЛмастъра пък ти си решавай :headbang:

 

Успех! ;)

 

edit: Дори и да не е фет пек-а пак е по-далаверската китара. В РФ са на прИмоция: днеска има-утре нема! :happy:

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На мен повече Стратокастъра ми хваща окото. Пипал съм и 2те, тя ми се стори по-удобна, и колкото и странно да звучи, и по-добре направена(когато си купувах Ямахата пробвах точно такъв Шоумастър, стори ми се откровено ужасно направен, а Афинити Скуайра на един френд дори и да не беше крайно агресивен като звук, беше като че ли по-сносен, а и по-удобен. Немалко хора твърдят точно(най-малкото мои проятели и познати), че Старовете са едни от най-удобните китари заради грифа. За звука на Шоумастъра други могат да се изкажат, не стигнах тогава до проба, отказах се като я пипнах.

Според мен допълнителната покупка на кубе, кабел калъф и т.н.(нещата които май са в пакета с Шоу-а) няма да ти излезе по-скъпа от 500лв общо, зависи каква музика ти е на душата, и колко гейн искаш да има. И не на последно място дали мастъра ти ляга повече на ръката.

Това е.:ph34r: Успех с покупката.

 

едит: да не забравя че горенаписаното е мое лично мнение! :D

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какво ще се свири/като стил/За някои работи сингъла е по-добър,а и шоумастера е по скъп.Аз лично ако трябва да избирам между ефтини сингъл и хъмбъкър,бих взел сингъла.И все пак безпорно за твърда музика хъмб. е по-добър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ти кажа - шоумастера си има таман 2 единични адаптера на средна и нек позиция, на бридж-а според мен хъмбъкер е доста по-добре, освен ако не свириш предимно Ерик Клептън. Така хем за чистичко ще имаш единични адаптери, хем за тресня ще пускаш хъмбъкера, и няма да бучи много.

Ако толкова не ти хареса звука на хъмбъкера(0.05% шанс) може да го докараш да ти направя ключе за коил-кът(нема да се пуашиш че не разбираш какво ти говоря) :bravo: . Иначе ако се кефиш не флойд, вземи си го с флойд. Ако има възможност да го вземеш с тремоло, от онези, дето се опират на 2 винта, също няма да е зле. като си го купиш, звънни един теуефон 8250272 да ти кажа некои хватки, и евентуално да ти я наглася оптимално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък на един френд му взех за тея пари от Технополис Jakson s30 май беше и чесно казано китарата е доста удобна, вади достоен звук и има флайдроуз!! Така че, ако питаш мен не си взимай фендер ми направо Джаксъна!! Айде успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж, аз пък относно джаксъните имам лошо мнение - добре са изработени, но не ми звучат добре(не само на мен, и на майка ми, и голяма част от приятелите ми). Някак си имат малко "убит" звук. Всички честоти си ги има, мо е малко прекалено стъклен звука, и лишен от красота.

 

Това най-вероятно ви звучи твърде абстрактно, предполагам, но това е мнението ми относно тези китари.

 

Момчето ще го посъветвам преди да взима, да ги чуе, и да си предцени коя му звучи по-добре. Залагам на Скуаяр-а. А и не вярвам джаксън-а да е по-добре изработен, все пак за нисък клас говорим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, наистина, но джаксън от над 1200 лв.

Тези евтините нямат много общо с джаксън звука, който слушаме в разни групи.

Иначе Шоумастер не ми е попадал вкъщи, та не мога със сигурност да кажа коя ме кефи повече.

 

Относно джаксъна имам предразсъдъци, защото са ми попадали 3 до сега, и всичките при рифове звучаха по-зле от пълдина ми! Той вярно на тоя пълдин съм му правил специални адаптери, и има 100 кила тунинг, но се води нисък клас китара, налепена е от 100 фурнира, не е от цяло дърво, а джаксъна да звучи по умряло...

 

Иначе дори най-евтините стратчета вадят някакъв тон, та затова така си мисля за тия Джаксън-и.

 

Като за финал пак ще кажа:

 

Отиди в магазина, и посвири на всички възможни варианти. Пробвай ги с дистер, чисто, Накарай продавачите да те включет. Която китара ти е най на сърцето я взимай и не се чуди.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.