Manolev Публикувано Юли 6, 2006 Публикувано Юли 6, 2006 Пичове, след като се сдобих с китарата, дойде и момента на настройката! 6 струнната лесно, има няма за една минута е готова, но с 12 струнната е по-особено, някой може ли да ми каже коя струна отговяря на съответната нота? Дали ще има някакъв виртуален тунер за 12 струнна! Мерси! Цитирай
Manolev Отговорено Юли 6, 2006 Автор Отговорено Юли 6, 2006 И аз мислех така, ама не! Клик ТУК! А де? Цитирай
vlex Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 (Редактирано) Ако 6-струнната китара се настройва E4 B3 G3 D3 A2 E2 то 12 струнната се настройва така: Е4 Е4 B3 B3 G3 G4 D3 D4 A2 A3 E2 E3 Успех! Редактирано Юли 6, 2006 от vlex Цитирай
badhabittt Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 по снимката която си дал не можеш ли да разбереш тзтз Е-ми А-ла D-ре G-сол В- си друго не ти трябва Цитирай
kazimbutt Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 (Редактирано) Басовите струни се настройват през една октава. Соловите - нормално. Редактирано Юли 6, 2006 от kazimbutt Цитирай
vovcho Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Имаше една 12 струнна в мен и беше настроена както каза човека над мен. Но беше с по-дебели струни примерно 12ки и беше с една стъпка надолу, защото бяха дебели сеш се. Цитирай
Manolev Отговорено Юли 6, 2006 Автор Отговорено Юли 6, 2006 Линка, които дадох ми ясен, исках да питам верен ли е ? Но вече разбрах! Мерси много! Няма ли някой дигитални тунерчета за 12 струнни? Цитирай
Manolev Отговорено Юли 6, 2006 Автор Отговорено Юли 6, 2006 По прицип свиря на Eb, но мисля че ще я конфигурирам! Проблеми нямам! Цитирай
vlex Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Бе важното е да насториш първите 2 чифта на един тон останалите една нормално една с една октава отгоре една нормално една... Схвана идеята Цитирай
zigi Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Извинявам се за офтопика, но какви песни по точно се свирят на 12 струнна китара и за ритъм ли се използва по принцип ? Цитирай
vlex Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 В общи линии почти всичко можеш да свириш на 12 струнна. А за кво се ползва: ми как да ти кажа трудно би свирил сола със трмола на 12-струнна Ае слайдовете мое ги докараш ма повечкото ефекти и техники не бих казал че ще станат най-култовите, така че да за ритъм се ползва Цитирай
TONY Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 а ето какво слушам в момента LEO KOTKE 6 and 12 - string guitar -така се казва албума друг интересен пример Стиви Рейвон - ьнпльгт от МТВ с 12 струнна ONLY THE GOOD DIE YOUNG - ех СТИВИ - поклон пред творчеството и таланта му Цитирай
BlueZone Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 Между другото има опция дублиращата струна на 6-та да се настройва не на една, а на две октави по-високо, но за целта трябва такъв комплект. За тунера - всеки тунер може да свърши работа за 12-струнка. Аз понеже съм гъзар, си имам вграден такъв в 12-ката Иначе по принцип се препоръчва 12-ките да се настройват по-ниско заради опъването на струните - все пак са 12 макар, че при наличието на тръст род това едва ли е такъв проблем, обаче пък като е настроена по-ниско се свири по-лесно, особено ако се праскат някви по-сложни и бързи пасажи. Цитирай
Recommended Posts