Jump to content
Българският форум за музиканти

Рекорд на Гинес за най-бързо свирене на китара


Baby Thomas

Recommended Posts

Гинес се взема по-лесно от Грами ;)

Не че е лесно, но исканото усилие можеш да го положиш съвсем сам, затворен в спалнята си. Я някой да се опита да получи Грами самичък от къщи?..

Поставянето на постижими цели е залог за успех, давайте да бием рекорди! [emoji12]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Хубаво беше казал Иван Лечев навремето, че музиката не е спорт, ама...

Наистина ли е казал това? Правилно е казал, но има малко 'ирония на съдбата' защото най-ранният ми спомен за него е с... бързина! :) В далечна студентска младост имаше в нашите среди един музикант Тошо, син на виден цигулар. Веднъж се появи с малкото си братче, тинейджър на 15-16 години. Иванчо (защото това беше Лечев) взе някаква търкаляща се наоколо китара 'да я опита' и нехайно засвири... ликове и цели сола на Джон МакЛoфлин! В компанията имаше печени китаристи, никой не беше и помислял да опитва да свири тези работи, защото се смятаха за непостижими. Средата на 70-те 'шред' още нямаше, но в набиращия популярност фюжън (казвахме му 'джаз рок') бързината беше един от впечатляващите атрибути... Та това момче тогава ни 'събра очите' :)

 

Мнозина минават през такава фаза - я питайте любимия ни Кольо К като малък как е нищил всички сола на Ингви [emoji3] Дори е полезно, помага за последващо развитие. Но някои като горните 'герои' си остават там... [emoji107]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчетата си търсят рекорд, а не верни фенове, и го постигнаха. Всеки сам избира какво да прави с китарата си и как да се развива, освен това никой не ви натрапва изпълненията им по медии ;)

 

Alex демонстрира как се прави скоро, гледайте нея, оставете момчетата да спортуват!  :yes:

 

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой трябва да ми каже дали е в мен проблема или не, но само за мен ли самото произведение, освен ако не е забавено ПОНЕ двойно, все ще е спорно свирене?

Защото ако онова горе е спортно свирене, а това на Aquarelle не, аз съм абсолютен параолимпиец. :(

P.S. Има ли други рекорди, свързани с китарата в Гинес? Най-дълъг състейн (без допинг от типа на Sustainiac/Fernandez :D), или пък... най-бавно свирене? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е фейк. Здния план, часовника, ръкоплясканията, всичко е идентично във всички клипове за да се покаже че няма забързване. Все пак от едно място нататък анатомията и физиологията не позволяват :) Ето ако някой му се занимава да си направи клипче: https://www.youtube.com/watch?v=QamAa9KeP9A

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.