CompleteR Публикувано Октомври 1, 2012 Публикувано Октомври 1, 2012 (Редактирано) Здравейте! Мисля да си взема един синтезатор за начинаещи Yamaha psr175 или Casio CTK-496, в ръководството му пише, че има MIDI in и out, което до колкото четох, ще рече че мога да направя комуникация между него и компютъра или други устройства. В този ред на мисли, ще мога да го използвам за да просвирвам в реално време различни стилове от тези които са вградени в паметта му(затова мисля да го използвам най-вече, за ефекти), използвайки компютъра и някаква програма. Но за мен е по важно дали има възможността да се записват стилове върху паметта му и после като ходя някъде на репетиция и да си ги ползвам там. Никъде не можах да прочета дали има такава свободна памет за използване за тези нужди. Това, че има midi in и midi out предполагам не говори само по себе си, че има такава памет? Редактирано Октомври 1, 2012 от CompleteR Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 1, 2012 Отговорено Октомври 1, 2012 MIDI е интерфейс, протокол за обмен на данни. Дали устройството снабдено с MIDI ще има определени възможности, например за запаметяване на нещо, не зависи от MIIDI-то. Цитирай
7thString Отговорено Октомври 1, 2012 Отговорено Октомври 1, 2012 Това, което искаш да направиш, така както си го написал, не може да стане. Цитирай
programista Отговорено Октомври 1, 2012 Отговорено Октомври 1, 2012 (Редактирано) Аз бях неприятно изненадан от Yamaha DJX 2, за който пишеше, че има MIDI IN и OUT. Оказа се че въпросната машина няма пълна MIDI имплементация и MIDI-то може да се ползва само за дъмп и рестор на къстъм патерни, но не и за ползването на клавира като MIDI клавиатура, нито като модул ( за разлика от първия модел DJX , с който това е възможно). Друга неприятна изненада от евтина Yamaha беше с ел.барабани DTXplorer. Там се оказа, че мапинга на падовете не е по General Midi стандарта, а модула не позволява да се ремапват отделните тригери... т.е. при връзка с PC - EzDrummer при удар на соло барабана от VST-то звучи сплеш чинел и т.н. Наложи се да ползвам друг модул - Alesis dm5 . Вече знам, че ако нещо не е написано изрично е много вероятно да го няма като възможности. Така че провери за отзиви за конкретните модели, и дали имат възможностите, които те интересуват. Редактирано Октомври 1, 2012 от programista Цитирай
7thString Отговорено Октомври 1, 2012 Отговорено Октомври 1, 2012 Вие преди да си купите нещо не хвърляте ли едно око на спецификациите? Все още поне там е описано ясно какво може да прави джаджата Цитирай
programista Отговорено Октомври 1, 2012 Отговорено Октомври 1, 2012 (Редактирано) Бе аз чета, но от маркетинга стават все по-ловки!! Поне от опита ми с дръм модули на Алесис не ме е навеждал на мисълта, че дръм модул може да бъде с нестандартен миди мапинг и заключен за модификации. Това не го пише в спецификацията и го откриваш, чак когато си включил USB MIDI кабела към лаптопа и се чудиш защо касата ти звучи като дайре , а томовете като различни видове райд чинели. Редактирано Октомври 1, 2012 от programista Цитирай
7thString Отговорено Октомври 1, 2012 Отговорено Октомври 1, 2012 И ти си прав. Учудвам се обаче, защото една тъпа ПСР-ка на ямаха може да си се ползва като клавиатура, мислех, че всичките им евтини серии могат... Цитирай
CompleteR Отговорено Октомври 3, 2012 Автор Отговорено Октомври 3, 2012 (Редактирано) Благодаря за отговорите! Преди да пусна темата четох спецификациите и на двата клавира, но не успях да намеря това което ми трябва и реших, че може да пропускам нещо за което не съм наясно, затова исках да попитам по-компетентни от мен. С две думи какво трябва да търся за следната нужда - искам да си тегли някакви звучи от интернет и да си ги слагам на клавира за да мога да ги просвирвам направо от него. Тези с усб са много скъпички, затова гледах нещо което да има нещо като вградена свободна памет за запис на звуци (или стилове не знам как ги наричате, може и да са две различни неща ) Редактирано Октомври 3, 2012 от CompleteR Цитирай
SGEORGE Отговорено Октомври 3, 2012 Отговорено Октомври 3, 2012 За да си качваш звуци ти трябва семплер. Можеш да използваш компютър с професионална саундкарта и да използваш виртуални модули, семплери и т.н. MIDI е протокол за контрол на синтезаторите - не съдържа никаква аудио информация. Цитирай
Recommended Posts