Jump to content
Българският форум за музиканти

CompleteR

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Бас

Profile Information

  • Gender
    Male

CompleteR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-2

Обществена Репутация

  1. Благодаря за отговорите! Преди да пусна темата четох спецификациите и на двата клавира, но не успях да намеря това което ми трябва и реших, че може да пропускам нещо за което не съм наясно, затова исках да попитам по-компетентни от мен. С две думи какво трябва да търся за следната нужда - искам да си тегли някакви звучи от интернет и да си ги слагам на клавира за да мога да ги просвирвам направо от него. Тези с усб са много скъпички, затова гледах нещо което да има нещо като вградена свободна памет за запис на звуци (или стилове не знам как ги наричате, може и да са две различни неща )
  2. Здравейте! Мисля да си взема един синтезатор за начинаещи Yamaha psr175 или Casio CTK-496, в ръководството му пише, че има MIDI in и out, което до колкото четох, ще рече че мога да направя комуникация между него и компютъра или други устройства. В този ред на мисли, ще мога да го използвам за да просвирвам в реално време различни стилове от тези които са вградени в паметта му(затова мисля да го използвам най-вече, за ефекти), използвайки компютъра и някаква програма. Но за мен е по важно дали има възможността да се записват стилове върху паметта му и после като ходя някъде на репетиция и да си ги ползвам там. Никъде не можах да прочета дали има такава свободна памет за използване за тези нужди. Това, че има midi in и midi out предполагам не говори само по себе си, че има такава памет?
  3. Все още не съм го пробвам с миксера, но с компютъра стана. Веднага щом се съберем да свирим и пробваме, ще пиша независимо от резултата бил той добър или лош
  4. Можеш ли, моля те да обясниш по-подробно защо няма да стане? Досега не съм правил тонколона и вече сигурно си разбрал, че нещо ми куца...
  5. Здравейте! Солиста ни,ми предложи да си направим тонколона около 100W и да свирим двамата с него на нея чрез миксера(аз свиря на бас). Смятам, ако ще става да сложим 2 пищялки по 40W и една 50W басиорка. Въпросът ми е такъв: "Възможно ли е, по-скоро има ли опасност да издъня пищялките, докато свирим двамата на тонколоната?". В един магазин ми казаха, че може да си издъня пищялките на буферчето като свиря на него и затова се зачудих. Пък и не съм обръщал голямо внимание по заведенията, но мисля че за басиста и китариста си има отделни тонколони. Ще съм ви благодарен и ако ме светнете, как го правите вие в групата ви. Примерно за басиста отделна тонколона? за китариста и вокола може би са на една с миксер? за барабаниста (ако използва микрофони) към коя ?
  6. Да де ама.... когато пробвам с моно, а в магазина каза изрично с стерео кабел
  7. Благодаря за изчерпателния отговор, но мисля първо да отида да попитам в магазина да видим какво ще кажат и ако нещо се направят на ударени ще се оправям сам . Пробвах с моножак, но безуспешно :-/ Само да споделя, ако някой друг срещне нещо подобно. Оказа се, че кабелът трябва да е стерео,този който излиза от слушалките и отива в миксера или лине-ин-а на звуковата карта. С две думи не е било дефект. Все пак Ви благодаря за отделеното време и отговори.
  8. За съжаление нямам такъв процесор, тази картинка по-горе е само пример даден в ръководстово :-/. Извинявам се ако не съм го споменал.
  9. Ами не пише, че headphones се използва за такъв. В първия ми пост го пише. Ще пробвам с моно и ще пиша пак.
  10. Кабела си е наред с него свиря чрез лаптопа на буфера. Вързвам го на микрофонен вход(с 20db boost) и пращи .
  11. Здравейте. Зачудих се дали кубето ми е нещо дефектно или аз не правя нещо както трябва и затова ще питам първо вас! Така кубето е Behringer BT108 Като свирихме последния път с китаристчето ни се опитахме да смесим звуците на баса и солото. Та използвахме подобна схема : При мен беше Бас->Bt108 input -> headphones -> behringer mixer(не знам точно какъв беше)->буфер и не изкарваше никакъв звук, въобще не дава никакъв сигнал. Днес пробвам това на настолния компютър от headphones -> line in на звуковата карта, но пак безуспешно. Правя дори всичко по ръководството което са ми дали с баса и кубето но няма никой. Интересното е, че всъщност изхода за слушалки си работи.Като включа слушалките си се чува а като искам да чуя звук на по-хубава тонколона не иска. Ето какво пише относно това в ръководството: Единственото което малко ме съмнява да е, е че използвам собственоръчно изработен кабел единият край който е с 6.25мм(за изхода на слушалките от кубето) а на другия край 3.5 мм стерео жак за вход към звуковата карта.Кабела си е моно, така че едва ли, но все пак да споделя . И въпроса ми е дефектно ли ми е кубето и трябва ли да ходя да го давам на гаранцията или аз не правя нещо както трябва?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.