Jump to content
Българският форум за музиканти

нова джаджа от N-audio


Recommended Posts

Здравейте, от скоро се захванах с един проект който ми беше поръчан от Васко - китариста на Odd crew. Хареса ми концепцията като малко я доразвих. Получи се една прекрасна кутийка с много възможности. Става дума за универсален сплитер на аудио сигнал който изпълнява функция и на Di box.

Guitar%20Splitter%20fr.jpg

 

Кутийката има високоомен вход подходящ за включване на пасивна китара директно в него, Link - директен изход и 2 независими галванично разделени изхода. Всеки изход си има копче GND lift, копче за пускане и спиране на съответния изход. Това копче върши идеална работа при саундчек на единия и после на другия усилвател. Втория изход има допълнително копче за обръщане на фазата.

 

Основната функция на тази джаджа е да се подава сигнал на 2 усилвателя при свирене на сцена като и 2та усилвателя са галванично развързани посредством трансформатор както един от друг, така и от това което влиза във входа на сплитера. Към кутийката могат да се вържат и 3 усилвателя, но единия (вързан към Линк-а) няма да е галванично разделен. Комбинация пък от 2 такива кутийки праща сигнал към 4 усилвателя - опция което едва ли много хора биха го ползвали :)

 

Друга възможност на този сплитер е да се ползва като Di box. Към неговия вход може да се върже всякакъв източник на линеен сигнал: пулт, лаптоп, предусилвател, китарен процесор, мп3 плеър и тн стига входното ниво да не надвишава 10dBu при захранване на сплитера с напрежение 18 волта.

 

За момента съм направил няколко основни картинки които показват как се връзва сплитера. Тях можете да видите тук: http://n-audio.net/g...splitter-di-box

Скоро ще направя по-подробен PDF файл. Само да ми остане време.

Цената за българския пазар на този сплитер е двеста и педесет лева.

 

 

Приемам всякакви забележки или конструктивни недомислици от моя страна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като един от първите собственици на това(бройка №2? :) ) мога само да изкажа адмирациите си към поредната яка джаджа направена от Ники. Поради разни професионални простотии, към момента съм я пробвал много малко, но от чутото, кутийката се държи перфектно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ники, т'ва е старо, бе. Gледах го на сайта и в youtube :P

Шегата настрана, изглежда супер, 100% и звучи така, радвам се, че N-Audio се развива :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за страхотния продукт, Ники !!! Бях го загледал в сайта ти още преди няколко седмици.

 

Само един въпрос - на една от картинките е нарисуван лаптоп (разбираме аудио интерфейс), който влиза в High Z Input и после сигналът отива в китарен усилвател. Означава ли това, че машинката ти може да се използва и за ReAmping ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да, но с едно условие - сигналът излизащ от аудио интерфейса може да е силен и за това той трябва да се намали софтуерно, за да не кривне входът на усилвателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах само малка част от резюмето, но като гледам картинката колко е професионално докарана, не се съмнявам, че това е ценен продукт, за тези които имат нужда. Вероятно има и нещо уникално в него, но не съм запознат с този род устройства ама хич. Страшно интересно е на какви неща са способни някои кадърни хора: познания, талант, мерак, идеи! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви :)

Вижте какъв готин фиидбек получих преди малко:

 

Hi Niki, after a few tests.

the splitter is very very good, less noise than the radial and the size is a dream for a pedal board.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.