Nikifena Публикувано Септември 27, 2012 Публикувано Септември 27, 2012 Здравейте, от скоро се захванах с един проект който ми беше поръчан от Васко - китариста на Odd crew. Хареса ми концепцията като малко я доразвих. Получи се една прекрасна кутийка с много възможности. Става дума за универсален сплитер на аудио сигнал който изпълнява функция и на Di box. Кутийката има високоомен вход подходящ за включване на пасивна китара директно в него, Link - директен изход и 2 независими галванично разделени изхода. Всеки изход си има копче GND lift, копче за пускане и спиране на съответния изход. Това копче върши идеална работа при саундчек на единия и после на другия усилвател. Втория изход има допълнително копче за обръщане на фазата. Основната функция на тази джаджа е да се подава сигнал на 2 усилвателя при свирене на сцена като и 2та усилвателя са галванично развързани посредством трансформатор както един от друг, така и от това което влиза във входа на сплитера. Към кутийката могат да се вържат и 3 усилвателя, но единия (вързан към Линк-а) няма да е галванично разделен. Комбинация пък от 2 такива кутийки праща сигнал към 4 усилвателя - опция което едва ли много хора биха го ползвали Друга възможност на този сплитер е да се ползва като Di box. Към неговия вход може да се върже всякакъв източник на линеен сигнал: пулт, лаптоп, предусилвател, китарен процесор, мп3 плеър и тн стига входното ниво да не надвишава 10dBu при захранване на сплитера с напрежение 18 волта. За момента съм направил няколко основни картинки които показват как се връзва сплитера. Тях можете да видите тук: http://n-audio.net/g...splitter-di-box Скоро ще направя по-подробен PDF файл. Само да ми остане време. Цената за българския пазар на този сплитер е двеста и педесет лева. Приемам всякакви забележки или конструктивни недомислици от моя страна 6 Цитирай
SGEORGE Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Уау. Браво. Поздравления! Цитирай
7thString Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Като един от първите собственици на това(бройка №2? ) мога само да изкажа адмирациите си към поредната яка джаджа направена от Ники. Поради разни професионални простотии, към момента съм я пробвал много малко, но от чутото, кутийката се държи перфектно Цитирай
Svanio Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Ники, т'ва е старо, бе. Gледах го на сайта и в youtube Шегата настрана, изглежда супер, 100% и звучи така, радвам се, че N-Audio се развива Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Идеално, от много време си мисля, че трябва да имам такава джаджа! Цитирай
rosso Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Поздравления за страхотния продукт, Ники !!! Бях го загледал в сайта ти още преди няколко седмици. Само един въпрос - на една от картинките е нарисуван лаптоп (разбираме аудио интерфейс), който влиза в High Z Input и после сигналът отива в китарен усилвател. Означава ли това, че машинката ти може да се използва и за ReAmping ??? Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 27, 2012 Автор Отговорено Септември 27, 2012 ^ Да, но с едно условие - сигналът излизащ от аудио интерфейса може да е силен и за това той трябва да се намали софтуерно, за да не кривне входът на усилвателя. 1 Цитирай
Ayahuasca Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Разбрах само малка част от резюмето, но като гледам картинката колко е професионално докарана, не се съмнявам, че това е ценен продукт, за тези които имат нужда. Вероятно има и нещо уникално в него, но не съм запознат с този род устройства ама хич. Страшно интересно е на какви неща са способни някои кадърни хора: познания, талант, мерак, идеи! Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 27, 2012 Автор Отговорено Септември 27, 2012 Благодаря ви Вижте какъв готин фиидбек получих преди малко: Hi Niki, after a few tests. the splitter is very very good, less noise than the radial and the size is a dream for a pedal board. 3 Цитирай
Recommended Posts